Görüş Bildir
Haberler
Twitter CEO’su Dick Costolo 5 Yıllık Görevini Bırakıyor

Twitter CEO’su Dick Costolo 5 Yıllık Görevini Bırakıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Popüler sosyal ağ Twitter’ın yaklaşık yıldan beri CEO’luk görevini sürdüren Twitter CEO’su Dick Costolo, 1 Temmuz itibariyle görevini bırakıyor. 

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre Dick Costolo, geçici olarak Jack Dorsey’e bırakacak. Hatta Jack Dorsey’in 0 dolarlık maaşla bu görevi sürdüreceği de paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Yapılan açıklamada Twitter’ın CEO koltuğuna oturacak olan Jack Dorsey’in bu görevinin yanı sıra kurucusu ve CEO’su olduğu ödeme sistemi girişimi Square’deki görevini de sürdürmeye devam edecek.

Dick Costolo 2010 yılından beri Twitter’ı yönetiyordu.

Bundan sonrası için Twitter’ın CEO’sunun kim olacağı hakkında birçok tahmin yürütülüyor. Ancak en güçlü iddia ise Twitter’ın Google’dan bir yönetinicinin transfer edilmesiDick Costolo, Twitter tarihi açısından önemli bir yere sahipti. 

Şirketin halka açılması ve bugünkü değerine ulaşmasında önemli bir paya sahipti. Ancak şirketin özellikle halka açıldıktan sonra yatırımcılarını da memnun edememesi de bilinen bir gerçek. Şirketin mali tablolarına baktığımızda Twitter’ın yeni iş modelleri geliştiremediğini ve bu yüzden de kârlılığını da olumsuz etkilendiğini söylemek mümkün. Dick Costolo’nun görevinden ayrılacağının duyurulmasından sonra şirketin borsada değer kazandığını sözlerimize ekleyelim.

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0