Görüş Bildir
Haberler
Türkmen Dağı, Suriye Ordusu'nun Kontrolünde

Türkmen Dağı, Suriye Ordusu'nun Kontrolünde

Onedio Medya
20.11.2015 - 21:16

Suriye Ordusu'nun, Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Lazkiye'de stratejik öneme sahip olan Türkmen Dağı'nın tamamını ele geçirdiği bildirildi. Başbakan Davutoğlu da, Türkmen köylerine yönelik saldırılara ilişkin dün gece Rusya Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını ve saldırılar konusunda uyarıldığını açıkladı. Davutoğlu, Bayırbucak bölgesinde bulunan bir hastanede 40 Türkmen'in yaralı olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'te yer alan habere göre Suriye Ordusu, 4 gündür devam eden çatışmaların ardından, Lazkiye kentinin kuzeydoğusunda yer alan Türkmen Dağı bölgesini El Fetih Ordusu'nun elinden aldı.

Türkmen Dağı'ndaki yüksek Zahi tepesinde Suriye Ulusal bayrağı göndere çekildi.

Dagameşle ve Şems kasabasını dün ele geçiren Suriye Ordusu, bugün de bölgenin çevresindeki 15 köyü aldı.

'El Nusra'ya ait bomba yüklü 3 araç ele geçirildi'

Öte yandan Suriye Ordusu, Türkmen Dağı bölgesinde terör örgütü El Nusra'ya ait bomba yüklü 3 aracı da ele geçirdi.

Suriye Ordusu, Rus savaş uçaklarının yoğun hava desteğiyle 4 gün önce Lazkiye kırsalında Bayırbucak çevresinde büyük bir kara harekatı başlatmıştı.

Davutoğlu'ndan Rusya'ya Bayırbucak tepkisi

Davutoğlu'ndan Rusya'ya Bayırbucak tepkisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'de Türkmen köylerine yönelik saldırısına ilişkin dün gece Rusya Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını ve saldırılar konusunda uyarıldığını açıkladı.

Davutoğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

'Dün gece boyu bizzat bu mesele ile ilgilendim. Son günlerde özellikle Bayırbucak bölgesinde, Suriye halkına genelde ama özelde de Türkmen kardeşlerimize dönük olarak çok yoğun bir saldırı söz konusu. Dün gece, bütün gece boyunca askeri, istihbari ve diplomatik birimlerimizle değerlendirmeler yaptık. Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim; Bu saldırı dahi Suriye rejiminin ne kadar kanlı ve barbar olduğunu ortaya çıkarmıştır. Tamamıyla sivillere dönük bir saldırıdır. Rus uçaklarının katıldığı bilgisi de söz konusu. Onun için dün gece vakti itibarıyla Dışişleri Bakanımıza Rus Büyükelçisi'nin bakanlığa çağırılarak gerekli bilgilendirme ve gerekli girişimlerde bulunulması talimatı verdim. Gece Rusya Büyükelçisi de bu anlamda bakanlığımıza çağrıldı. Kendilerine çok açık bir ifadeyle eğer Rus Hava Kuvvetleri ve Rusya'da askeri bir mevcudiyeti DEAŞ'a karşı mücadele edecekse bunu DEAŞ'a karşı yapmalılar.'

'40 Türkmen yaralı'

Bayırbucak bölgesindeki doktorlarla bizzat görüştüğünü aktaran Davutoğlu, orada bulunan Usame Ablak Hastanesi'nde de şu anda 40 Türkmenin yaralı olduğunu kaydetti. 

AA ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda