Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Oscar Adayı: 'Kalandar Soğuğu'

etiket Türkiye'nin Oscar Adayı: 'Kalandar Soğuğu'

Deniz Gök
27.09.2016 - 18:45 Son Güncelleme: 28.09.2016 - 11:36

Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği bol ödüllü 'Kalandar Soğuğu', Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, 89. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı'nda Türkiye adayını belirledi.

Başvuran 9 filmin değerlendirildiği kurulda, Mustafa Kara'nın 'Kalandar Soğuğu' filmi Oscar adayı oldu.

Filmin kamera arkası fotoğraflarından...

Mustafa Kara'nın Bilal Sert ile birlikte senaryosunu kaleme aldığı ve 16 Eylül'de vizyona giren film, insan-doğa ilişkisini arka fona alarak kişisel bir mücadeleyi ele alıyor.

Katıldığı festivallerden ödüllerle dönen filmde, Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara ile İbrahim Kuvvet rol aldı.

'Kalandar Soğuğu'nun festivallerden aldığı ödüllere bir bakalım

'Kalandar Soğuğu'nun festivallerden aldığı ödüllere bir bakalım
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalandar Soğuğu, 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali'nde 'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen', 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde uluslararası yarışmada 'En İyi Erkek Oyuncu' ve 'En İyi Müzik' ödülü, ulusal yarışmada 'En İyi Kadın Oyuncu' ve 'Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü', Festival Premiere Plans'te 'Jüri Özel Ödülü' kazandı.

İstanbul Film Festivali'nde 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Erkek Oyuncu', 'En İyi Kurgu' ve 'En İyi Görüntü Yönetmeni' ödüllerini alan film ayrıca, Rode Tulp Film Festivali'nden 'En İyi Yönetmen' ödülüyle geri döndü.

Filmin fragmanı

Film, önümüzdeki aylarda Asia Pacific Screen Awards (APSA), Brisbane Asia Pacific Film Festival (BAPFF), Haifa International Film Festival, Film Festival Hamburg, Festival Cinema Mediterraneen Montpellier (CINEMED) ile Frankfurt Türk Filmleri Festivali'ne katılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
245
66
22
11
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eeyz

Şu görüntülerin güzelliğine bak görüntü yönetmeni harika bir iş çıkarmış beğenmemek enteresan gerçi en sevdiği film hızlı ve öfkeli olan adamlar için gereksi... Devamını Gör

KOVALA NEJDET

Arkadaki müzik gıy gıy gıy içimi baydı, sanırsın dramatik savaş filmi mk alt tarafı soğuk ulan bu kadar drama ne gerek var yak sobanı otur evinde siktirgit -.-

KOVALA NEJDET

Yönetmen olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem en garanti ata oynayın ve dram çekin mk , sermaye istemez, aksiyon yok , çetrefilli senaryo istemez, uzun uzun bo... Devamını Gör

Fatih Albayrak

İlk sahnelerde Son of Saul aklıma geldi ama harika zöüküyo inşallah adaylar arasına girer