Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin İlk Laro Tarot Uzmanı: Hem de Bir Arkeolog!

etiket Türkiye'nin İlk Laro Tarot Uzmanı: Hem de Bir Arkeolog!

Cenk Yüksel
14.09.2022 - 17:29 Son Güncelleme: 21.09.2022 - 17:56

Türkiye'nin İlk Laro Tarot Uzmanı Fulya Hanım ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Buyrun sohbete...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fulya Hanım, okuyucularım için kendinizden biraz bahseder misiniz?

Fulya Hanım, okuyucularım için kendinizden biraz bahseder misiniz?

Anadolu'muzun güzide kentlerinden olan Malatya doğumluyum. İlk ve orta öğretimimi Malatya'da tamamladıktan sonra çocukluk hayalim olan arkeoloji bölümüne Çukurova Üniversitesinde eğitim almaya başladım. Sembol diliyle ilk olarak burada tanıştım. Daha sonra ise antik mısır üzerinde çalışmalarda bulundum. Arkeoloji eğitimimden sonra İngilizce Öğretmenliği eğitimimi tamamlayıp şu an özel bir kurumda İngilizce öğretmeni olarak görev almaktayım.

Spiritüel alanların hangileri hakkında eğitim veriyorsunuz?

Bu alanda ilk eğitimimi önce Laro Tarot üzerine vermeye başladım. Laro Tarot hakkında çok az bilgi olması sebebiyle destenin bütün sembollerini ayrı ayrı inceleyerek bir eğitim programı oluşturdum daha sonra ise destenin karma, bilinçaltı, blokaj gibi alanlarda çok daha iyi çalıştığına tanıklık ettim. Bunun üzerine geliştirdiğim açılımların patentlerini alarak sadece eğitim programıma dahil ettim.

Bununla birlikte Arkeoloji okuduğum yıllarda tanıştığım sembollerin merakımı cezbetmesi sebebiyle Rune Sembolleri üzerine çalışmalar yaparak yurt içi ve yurtdışı eğitim programlarına katılarak bu alanda kendi eğitim programımı oluşturup Rune Sembolleri hakkında da eğitim vermekteyim.

Yine bunlarla birlikte Doğal taş, Okült Astroloji, Klasik Tarot eğitimleri de vermekteyim.

Laro Tarotu diğer destelerden ayıran özellikleri nelerdir?

Laro Tarotu diğer destelerden ayıran özellikleri nelerdir?

Laro tarot destesi; İbrani semboller, kutsal geometri sembolleri, astroloji sembolleri ve okült sembollerden oluşan bir destedir. Deste hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Bunun nedeni Ata Nirun'un desteyi tanımlanırken belli bir kalıbın içinde kalınmaması gerektiğini vurgulamasıdır.

Laro Tarot destesinin hakkında pek fazla bilgi olmadığını söylediniz. Bununla ilgili çalışmalarınız var mı?

Laro tarot hakkında yaptığım sembol araştırmalarının sonucunu bir kitapta derliyorum. Bu bilgilerin yanı sıra ek olarak patentlerini aldığım açılımları da ekleyeceğim. 

Laro tarot sadece bilinçaltı ve karma olarak mı çalışmaktadır?

Laro tarot destesinin sahip olduğu astrolojik sembollerden dolayı ön görü açılımlarında da çalışmaktadır. Aynı zamanda astrolojik semboller kişinin doğum haritasına götürerek bizlere daha detaylı bilgi vermektedir.

Sembollerin yaşama etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sembollerin yaşama etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Her sembol herkeste aynı şekilde çalışmaz. Sembollerin belli bir enerji alanları vardır.  Bir sembol tavsiye edilirken kişinin yaşantısını ve doğum haritasını baz alarak tavsiye edilir.

Örneğin Ankh sembolü dişil enerjiyi tasvir ederken doğum haritasında Venüs'ü güçlü olan biri kullanamaz. Bunun sebebi evrendeki her şey bir dualite yani denge üzerine kuruludur. Çok çalışan bir Venüs'ü daha fazla çalıştırmak ters tepkiye sebep olur.

Semboller nasıl kullanılmalıdır?

Semboller meditasyon yaparken imgeleme yoluyla; bazı sembolleri aksesuar olarak, bazı sembolleri ise sürekli göz önünde bulundurarak kullanılabilir.

Her sembol dövme yaptırılabilir mi?

Semboller Plüton gezegeninin enerjisini taşır, yani bu demek oluyor ki dövmenin yapıldığı yer bir değişim ve dönüşüm içerisine girer. Dolayısıyla bir dövme yapılmadan önce mutlaka sembol olarak ya çizilmeli ya da aksesuar olarak kullanılmalı. Kişiye bıraktığı enerji test edilmeli ve daha sonra dövme yaptırılmaya karar verilebilir.

Rune Sembolleri dövme yapılır mı?

Rune Sembolleri dövme yapılır mı?

Runeler sistem içinde enerjisini koruyan kadim bilgilerdir. Rune sembolleri dövme yapılmak için uygun değildir. Bazı runeler vücut için uygunken bazıları tam tersi çalışır. Aynı zamanda runelerin elementleri vardır. Element dengesini göz önünde barındırmakta fayda vardır.

Evde koruma amaçlı hangi semboller kullanılmadır?

Sol taraf dişil enerjiyi temsil etmektedir. Dolayısıyla evde bir sembol kullanılacaksa eğer sembolün yeri amacına uygun sol taraf olmalıdır. Koruma sembolleri olarak ise yaşam çiçeği sembolü kullanabilir. Evrenin bütün gizemini barındıran sembol, frekansı artırmaya ve negatif enerjiyi geri planda tutmakta yardımcı olacaktır. Bunun haricinde şahmeran sembolü ve Fatma Ana Eli sembolü kullanılabilir.

Instagram

Twitter

Linkedln

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın