Görüş Bildir
Haberler
Letonya'da Yıkım...

Letonya'da Yıkım...

Ulaş
13.10.2014 - 21:14 Son Güncelleme: 13.10.2014 - 23:59

Ne Olacak Bu İşin Sonu?

A Milli Takımımız, EURO 2016 Elemeleri'nde Letonya’ya konuk oldu. Bilal’in muhteşem füzesiyle öne geçen ay yıldızlılar, Sabala’nın penaltı golüne engel olamadı ve Letonya ile 1-1 berabere kaldı. A Grubu’ndaki 3. maçında da galibiyetle tanışamayan Türkiye, ilk puanını aldı ama tur şansını da zora soktu

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki üçüncü maçında Letonya ile karşılaştı. Letonya'nın başkenti Riga'daki Skonto Stadı'nda oynanan kritik mücadele Millerimiz, rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Türkiye, 47. dakikada Bilal Kısa ile öne geçerken, 54. dakikada Sabala'nın attığı penaltı golü maçın skorunu belirledi.

A Grubu'ndaki ilk maçında İzlanda'ya 3-0'la boyun eğen, ikinci karşılaşmada da Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 yenilen A Milliler, üçüncü maçında da galibiyet sevinci yaşayamadı.

Fatih Terim'in öğrencileri, Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan EURO 2016'ya katılma şansını böylece zora sokmuş oldu.

Türkiye bu sonuçla A Grubu'ndaki ilk puanını aldı ancak son sıradan yine kurtulamadı. Letonya ise 2 puanla 4. sırada yer aldı.

UMUT HARCADI, HARCADI...

Maça iyi başlayan ve orta sahanın kontrolünü eline geçiren ay yıldızlı ekibimiz, ilk yarıda Umut Bulut ile çok net iki gol pozisyonundan yararlanamadı. 8. dakikada Arda Turan'ın ceza sahasına ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Umut, göğsüyle kontrol ettikten sonra şutunu çekti ama meşin yuvarlağı direğin dibinden auta yolladı.

BU DA KAÇAR MI!

Umut, 20. dakikada girdiği pozisyonda da golü bulamadı. Bu kez Olcay Şahan'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan tecrübeli oyuncu, topu Kolinko'nun üzerine nişanlayınca Türkiye'ye bir golden daha oldu.

İLK YARIDA GOL YOK

A Millilerimiz ilk yarıda oyuna hakim oldu, net pozisyonlara girdi. Savunmada da Letonya'ya pozisyon vermeyen Türkiye, hücumda baskılı bir mücadele sergilemesine rağmen ilk yarıda aradığı golü bulamadı. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

BİLAL'DEN MUHTEŞEM FÜZE

Ay yıldızlılar, ikinci yarıya da etkili başlarken, beklediğimiz gol 47. dakikada geldi. 40. dakikada Oğuzhan'ın sakatlanmasıyla oyuna dahil olan Bilal Kısa, Milli Takım'ı öne geçirdi. Kalecinin açıkta olmasını fırsat bilen Bilal, kaleye yaklaşık 30 metreden yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı Kolinko'nun üzerinden ağlarla buluşturmayı başardı.

SEVİNCİMİZ KISA SÜRDÜ

Millilerimiz'in gol sevinci ise 7 dakika sürdü. Letonyalı Visnakovs, ceza alanı içinde Ozan Tufan'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Bobby Madden penaltı noktasını gösterdi. 54. dakikada penaltıyı gole çeviren Sabala, skora 1-1'lik eşitliği getirdi.

DEĞİŞİKLİKLER ÇARE OLMADI

Türkiye, beraberliğin ardından yeniden öne geçmek için yüklenmeye başladı. Fatih Terim, ilerleyen dakikalarda Olcay-Adem Büyük ve Gökhan Töre-Hamit değişikliklerine gitti. 67. dakikada Adem, 72. dakikada da Bilal ceza sahası dışından şansını denedi ama golü bulamadı.

LETONYA'YI DA YENEMEDİK

Skonto Stadı'nda 85. dakikada bu kez Arda, gol pozisyonunu değerlendiremeyen isimdi. Gökhan'ın ortasında arka direkte boş durumdaki Arda, kafa vuruşunu yaptı ancak top direğin yanından auta gitti. 86'da ise Caner'in kaleye yakın bir noktadan kullandığı frikikten sonuç çıkmadı. Kalan dakikalarda da başka gol olmayınca maç 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Fotomaç

Kaynak: http://www.fotomac.com.tr/millitakim/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

[GOL] 54' Valerijs Sabala (Pen.)

[GOL] 47' Bilal Kısa

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0