Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin En İyi Jönlerinin Mankenlerden Çıktığını İspatlayan 12 Ünlü Jön

Türkiye'nin En İyi Jönlerinin Mankenlerden Çıktığını İspatlayan 12 Ünlü Jön

Bir dönemin 'Mankenden oyuncu olur mu?' tartışmaları, artık yerini 'Oyunculuğun yolu mankenlikten geçiyor' olarak değişti desek abartmamış oluruz. Çünkü mankenlikten oyunculuğa geçen isimler artık sektörde giderek kalıcı olmaya başlıyor.

Televizyon kanallarına ve son dönemde vizyona gören filmlere biraz göz gezdirirseniz boşuna tartışmayacağımızı rahatça anlayabilirsiniz. Çünkü şu anda televizyon dizilerinden tutun da pek çok filmde başrol oynayan birçok ismin geçmişinde mankenlik var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kenan İmirzalıoğlu

1. Kenan İmirzalıoğlu

1997 yılında Best Model of Turkey yarışmasında birinci olan Kenan İmirzalıoğlu, daha sonra Best Model of The World yarışmasına katılarak ilk kez bir Türk erkeğinin yarışmada birinci olmasını sağlamıştır. 1 yıl kadar bir süre modellik yaptıktan sonra Deli Yürek dizisi ile ekranda boy göstermeye başladı. İlk işinde o kadar başarılı oldu ki dizi tam 4 sezon devam etti. Daha sonra Acı Hayat, Alacakaranlık, Ezel ve Karadayı dizileri ile sektörde kendi adını bir marka haline getirdi.

2. Kıvanç Tatlıtuğ

2. Kıvanç Tatlıtuğ

2002 yılında Best Model of Turkey seçildi. Daha sonra bu birincilik ile katıldığı Best Model of The World yarışmasında da birinci oldu. Kısa süre modellik yapan Kıvanç Tatlıtuğ, Gümüş dizisi ile oyunculuğa geçiş yaptı. 2 yıl devam eden Gümüş sonrası rol aldığı Aşk-ı Memnu ve Kuzey Güney dizileri ile dikkatleri üzerine çekti. Şimdilerde Cesur ve Güzel dizisi ile ekranda izlediğimiz Kıvanç Tatlıtuğ en iyi erkek oyuncular arasına çoktan girmiş oldu.

3. Burak Özçivit

3. Burak Özçivit

2005'te Best Model of Turkey yarışmasında birinci seçildi. Bir süre mankenlik yaptı. Ardından oyunculuğa yönelen Burak Özçivit, Eks 18 dizisi ile oyunculuğa geçişini yaptı. Zoraki Koca, Baba Ocağı ve Küçük Sırlar ile oyunculukta kendisini geliştirdi. Muhteşem Yüzyıl ve Kara Sevda dizileri ile o da artık Türkiye'nin en iyi erkek oyuncuları arasında çoktan girmiş oldu.

4. Kadir Doğulu

4. Kadir Doğulu

2010 yılına kadar modellik yapan Kadir Doğulu, Küçük Sırlar dizisi ile oyunculuğa ''Merhaba'' dedi.  Pis Yedili, Fatih Harbiye dizileri ile çıtasını yükselti. Bana Sevmeyi Anlat dizisi ile o da artık Türkiye'nin en çok aranan erkek baş rolleri arasına girdi.

5. Çağatay Ulusoy

5. Çağatay Ulusoy

2010 yılında Best Model of Turkey birincisi oldu. Dönem dönem modellik yapan Çağatay Ulusoy, Arka Sokaklar dizisinde ve Recep İvedik 3 filminde figüran olarak başladığı kariyerine en alttan giriş yaptı. 2011 yılında Adını Feriha Koydum ve Anadolu Kartalları filmi ile baş role yükseldi. Medcezir ve İçerde dizileri ile hayal ettiği oyunculukta zirveye yerleşmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tolgahan Sayışman

6. Tolgahan Sayışman

2005 yılında Türkiye'deki yarışmadaki derecesinden dolayı Güney Kore'de gerçekleşen Uluslararası Erkek Güzellik Yarışması Manhunt International'da dünya birincisi seçildi. Kısa bir süre modellik yaptıktan sonra oyunculuğa geçiş yaptı. Acemi Cadı, Maçolar, Elveda Rumeli derken birçok dizi ile ekrana geldi. Lale Devri ve Asla Vazgeçmem dizilerindeki oyunculuğu ile o da artık Türkiye'nin sayılı jönleri arasına girmeyi başardı.

7. Birkan Sokullu

7. Birkan Sokullu

2003 yılında, Best Model of Turkey yarışmasın 3. olan Birkan Sokullu uzunca bir süre modellik yaptı. 2008 yılında Melekler Korusun dizisindeki oyunculuğu ile ekrana geçiş yaptı. Küçük Sırlar, Uçurum ve Kurt Seyit ve Şura dizileri ile adını en iyi erkek oyuncular arasına taşıdı. Hayat Şarkısı dizisindeki Kerim karakteri ile artık aranan jönler arasında yer alıyor.

8. Mehmet Akif Alakurt

8. Mehmet Akif Alakurt

2001 yılında Best Model of The World yarışmasında ikinci oldu. Sadece 1 yıl gibi bir süre modellik yaptıktan sonra Kırık Ayna dizisi ile oyunculuk kariyerine geçiş yaptı. Hacı, Sıla ve Adanalı dizilerindeki performansı ile oyunculukta kendisini ispatladı. Her ne kadar şu anda oyunculuk yapmıyor olsa da onun da geçmişinde mankenlik yatıyor.

9. İbrahim Çelikkol

9. İbrahim Çelikkol

2008 yılına kadar profesyonel olarak modellik yapan İbrahim Çelikkol daha sonra Pars: Narkoterör dizisi ile ekrana geçiş yaptı. Karadağlar, İffet ve Merhamet dizileriyle oyunculukta kendisini ispatlayan Çelikkol, Reaksiyon ve Kördüğüm dizileriyle Türkiye'nin en iyi jönleri arasına girmeyi başardı.

10. Berk Oktay

10. Berk Oktay

2006 yılına kadar 100'ün üzerinde defile ile podyuma çıktı. 1 yıl yurt dışında devam ettiği modelliği 2007 yılında bırakarak Tatlı Bela Fadime dizisi ile oyunculuğu seçti. Akasya Durağı, Alev Alev, Benim Hala Umudum Var dizileri ile oyunculukta kendisini geliştiren Oktay da yine en çok aranan oyuncular arasına girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pamir Pekin

11. Pamir Pekin

2007 yılına kadar modellik ve reklam filmlerinde rol alan oyuncu, Komiser Nevzat dizisi ile oyunculuğa geçişini yaptı. Ardından Parmaklıklar Ardında, Lale Devri, Muhteşem Yüzyıl, Gönül İşleri gibi birçok dizi ile adından söz ettirdi. Son 10 yılı 11 dizi ile tamamlayan oyuncu da sektörde hatırı sayılır bir isim yaptı.

12. Cengiz Coşkun

12. Cengiz Coşkun

2002 yılında Best Model yarışmasına katılan Cengiz Coşkun kariyerine modellik yaparak başladı. Daha sonra Rüzgarlı Bahçe isimli dizi ile oyunculuğa geçiş yaptı. Candan Öte ve Nehir dizileriyle adını duyuran oyuncu Diriliş Ertuğrul dizisi ile oyunculukta aranan isimler arasına girmeyi başardı.

Sürekli yeni isimler de ekleniyor tabii ki bu listeye, işte o isimler:

Yusuf Çim

Yusuf Çim

2011 Best Model of Turkey ikincisi seçildi. 2013 yılında oyunculuğa geçiş yaptı. İlk dizisi Ezra isimli dizi oldu. Çilek Kokusu ve Hanım Köylü dizileri ile ekran hızlı bir giriş yapan Yusuf Çim son dönemin aranan en iyi erkek oyuncuları arasına giriş yaptı.

Burak Çelik

Burak Çelik

2013 Best Model of Turkey ve Best Model Of The World yarışmalarında birinci seçildi. Kısa süreli modellik deneyimi elde ettikten sonra Karagül dizisi ile ekranlara geçiş yaptı. Hayat Sevince Güzel dizisi ile iyice ekrana alışan oyuncu son dönemde yıldızı parlayan isimler arasına girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serkan Çayoğlu

Serkan Çayoğlu

2011 yılında katıldığı Best Model Of Turkey yarışmasında dereceye giremeyen oyuncu, kısa süreli modellik denemeleri sonrası Kuzey Güney dizisindeki küçük rolü ile oyunculuğa geçti. Ardından Zeytin Tepesi, Kiraz Mevsimi ve Hayatımın Aşkı dizileriyle hatırı sayılır bir hayran kitlesi oluşturan oyuncu baş rol için aranan ekran yüzlerinden biri.

Ekin Mert Daymaz

Ekin Mert Daymaz

Best Model Of Turkey yarışmasında 3. olduktan sonra modellik yapan oyuncu, Not Defteri dizisinde rol aldı. Ardından Çilek Kokusu ve Hayat Sevince Güzel dizileri ile adından söz ettirmeye başladı. O da son dönemin aranan erkek baş rolleri arasında yer alıyor.

Berk Atan

Berk Atan

2012 Best Model Of Turkey birinci olduktan 1 yıl sonra o da Altındağlı dizisi ile oyunculuğa geçişini yaptı. Her Şey Yolunda, Merkez ve Güneşin Kızları dizileriyle oyunculukta hızlı ilerleyen isimlerden oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
135
99
21
20
18
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaan Gökçe

Türkiye de insanlar ekranda kendinden mutlu ve fiziksel olarak kendinden daha iyi görünen insanları görmekten mutlu oluyor. Çünkü çoğu kendini sevmiyor ve mu... Devamını Gör

Caps

Çünkü istenilen yetenek değil görünüş. Hepsi için geçerli olmasa da listedekilerin çoğu görünüşü sayesinde oradalar.

Sahra Sissli

jönlük kavramı bu mu yani 'ohaaa lan adama bak taş gibi' hiç doğru düzgün dişe dokunur bir oyunculuk perfonmansı olmasa da olur. Kadınlarda da bu geçerli 'kı... Devamını Gör