Görüş Bildir
Haberler
Türkiye de Üst Sıralarda! 2018 Yılı Dünya Mutsuzluk Endeksinde En Mutsuz 15 Ülke

Türkiye de Üst Sıralarda! 2018 Yılı Dünya Mutsuzluk Endeksinde En Mutsuz 15 Ülke

Dünya üzerindeki ülkelerin sosyolojik ve ekonomik yapıları hakkında bize ışık tutan pek çok farklı endeks var. Bunlardan biri de Hanke'nin Mutsuzluk (Hoşnutsuzluk) Endeksi. Buna endekste dünya üzerindeki ülkelerin enflasyon ve işsizlik verileri hesaplanıyor ve bir ülke halkının ne kadar mutsuz olduğu kanısına varılıyor. İşin acı kısmı ise ülkemiz de üst sıralarda.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Makedonya

15. Makedonya

Küçük bir Balkan ülkesi olan ve isim tartışmasıyla gündeme gelen Kuzey Makedonya 26.4 puanla 15. sırada. En büyük sorun ise işsizlik.

14. Honduras

14. Honduras

Lüks turistik tesisleriyle dünya zenginlerinin favori ülkelerinden olan Honduras'ta halkın turistler kadar rahat olduğunu söylemek güç. 26.8 puanla listeye 14. sıradan giren Orta Amerika ülkesinde en büyük sorunlardan biri faizlerin yüksek olması.

13. Uruguay

13. Uruguay

Ülkemizde gündeme Çiftlik Bank hadisesiyle gündeme gelen Latin Amerika ülkesi bu endekse göre 13. sırada. Ülkedeki en büyük sorun ise Uruguay pesosunun değerini düşürmek için sarılınan faiz silahı.

12. Ürdün

12. Ürdün

Dünya tarihinin en kadim ve önemli eserlerini sınırları içinde barındıran Ortadoğu ülkesi listede 12. sırada. Hanke'ye göre bunun en önemli sebebi yüksek işsizlik.

11. Nikaragua

11. Nikaragua

Karayiplerin kaotik ülkesi olarak bilinen Nikaragua da uzun süredir güvenlik sorunları yaşıyor. Bu da zaten kötü olan ekonomiyi daha da aşağı çekiyor. 31.2 endeks puanıyla Nikaragua 11. sırada. Bunun en önemli sebeplerinden biri ise işsizlik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ukrayna

10. Ukrayna

İç savaş ve politik istikrarsızlık eski Sovyet ülkesi Ukrayna'nın en mutsuzlar listesine onuncu sıradan girmesine neden oldu. Ukrayna'nın endeks puanı 34.3.

9. Mısır

9. Mısır

Arap Baharı'nın başlamasından beri bir türlü politik istikrarı sağlayamayan Kuzey Afrika ülkesi mutsuzluk endeksine göre 9. sırada. En önemli sorunlardan biri ise kredi faizleri.

8. Bosna Hersek

8. Bosna Hersek

Balkan ülkesi 38.2 puanla sekizinci sırada. En büyük sorunlarından biri ise işsizlik.

7. Güney Afrika Cumhuriyeti

7. Güney Afrika Cumhuriyeti

Pek çok kişinin Nelson Mandela ile tanıdığı Afrika'nın en önemli ülkelerinden biri olan Güney Afrika listede yedinci sırada. 42 puanla listeye giren ülkede en büyük sorunlardan biri işsizlik.

6. Nijerya

6. Nijerya

Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya aynı zamanda stratejik bir konuma ve büyük petrol rezervlerine sahip. Ancak ülkedeki yapısal sorunlar ekonomiyi kötü anlamda etkilemeye devam ediyor. Nijerya'nın Mutsuzluk Endeksi puanı ise 43.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Türkiye

5. Türkiye

2018 yılı Mutsuzluk Endeksine göre ülkemiz 53.3 puanla beşinci sırada. Gerisini biliyorsunuz zaten.

4. Brezilya

4. Brezilya

Güney Amerika'nın bu büyük ülkesini duyunca aklımıza gelen şeyler upuzun kumsalları, dans festivalleri ve tabii ki futbol. Ancak madalyonun öbür tarafında gelir eşitsizliği, güvenlik sorunları ve fakirleşen devasa bir halk var. 53.6 puanla listeye dördüncü sıradan giren Brezilya'nın en büyük sorunlarından biri ise para birimlerinin değersizleşmesini önlemek için arttırılan kredi faizleri.

3. İran

3. İran

Ambargo ve devalüasyonla boğuşan doğu komşumuz 75.7 endeks puanıyla üçüncü sırada. 2018 verilerine göre en büyük sorun tüketici fiyatları.

2. Arjantin

2. Arjantin

2018'de ekonomik açıdan benzer kaderi yaşadığımız birkaç ülkeden biri de Arjantin'di. Peso'nun aşırı değer kaybı, enflasyonu dayanılamayacak seviyelere getirdi. Merkez Bankası'nın faiz arttırma kararı da bu yaraya ilaç olamayınca Latin Amerika ülkesi listeye ikinci sıradan giriş yaptı. Temel tüketim malzemelerinin fiyatlarının her geçen gün katlandığı Arjantin'in endeks puanı 105.6.

1. Venezuela

1. Venezuela

Hiper enflasyon, siyasi kargaşa, kıtlık ve yolsuzluk gibi bir ülkenin başına gelebilecek her kötü durumu yaşayan Venezuela ise listede açık ara lider. Endeks puanı ise 1.746.439.1!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
53
29
8
7
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rıza Sayar

Dünyada şu anda gözle görülmeyen 3. dünya savaşında iki kolay ülke yok oldu. Birisi Venezuela diğer ise herkesin bildiği Suriye. Sırada ki ülke biz oluruz b... Devamını Gör

Kzlt

Mutsuz olduğu halde bağıra çağıra kahkaha atan başka ülke insanı yoktur herhalde. Normalde mutsuzuz ama normal olmadığımız için mutluyuz. Görev edinilmiş mut... Devamını Gör

Kaan Bozkurt

venezuella altı sıfır atsın