Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye'de Doğan Suriyeli Bebek Sayısı 150 Bini Aştı'

etiket 'Türkiye'de Doğan Suriyeli Bebek Sayısı 150 Bini Aştı'

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana Türkiye'de doğan Suriyeli bebeklerin sayısının 150 bini geçtiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre BM İnsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'deki 31. oturumunda konuşan Elvan, 'çökmüş bir ülke haline gelen Suriye'deki çatışma, tüm bölgenin barış ve istikrarı için tehdit oluşturmaya devam etmektedir' dedi.

Türkiye'nin dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu vurgulayan Elvan şöyle devam etti:

'Türkiye, bu insani felaketin büyük bir kısmını omuzlamak için elinden geleni yapmaktadır. Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin toplam sayısı 2,5 milyonu aşmıştır. Türkiye'de doğan Suriyeli bebeklerin sayısı yaklaşık 152 bine ulaşmıştır'.

"Yarısından fazlası Türkiye'de"

"Yarısından fazlası Türkiye'de"

Elvan vatanlarını terk eden Suriyelilerin yarısından fazlasını Türkiye'nin ağırladığını da sözlerine ekledi.

Başbakan yardımcısı Batılı ülkelerin Suriye'deki insani kriz konusunda 'yükü paylaşma prensiplerine uyması' gerektiğini dile getirdi.

Elvan, 'Ancak, sadece güvenlik önlemleri alınmasının meselenin çözümü için doğru bir yaklaşım ortaya koymayacağı açıktır' şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın geçen ay açıkladığı verilere göre, Türkiye'de biyometrik kayıt sistemine girmiş olan Suriyeli sayısı 2 milyon 500 bin üzerinde.

BBC Türkçe - Kapak Fotoğrafı: AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
286
107
59
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

adamlar miktoptan hızlı çogalıyor ....bunların kamplarına gittik prezarfatif kullanmaları için konferans veriyoruz adamların tek söyledigi '' haram yada all... Devamını Gör

Ayna Efendi

kendi ülkelerinde savaşmayıp ülkemizde sevişiyorlar

Pasif Kullanıcı

lan bunlar savaştan mı kaçtı, sevişmeyemi geldi? tavşanlara bak sen.