Görüş Bildir
Haberler
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı Gözaltına Alındı

etiket Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı Gözaltına Alındı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan gözaltına alındığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yerine yeni başkan seçilmesi için talepte bulunulmuştur"

"Yerine yeni başkan seçilmesi için talepte bulunulmuştur"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şunlar dendi: 'PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipleri Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır. 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesi... için talepte bulunulmuştur.'

Polis, Fincancı'nın evinde yapılan aramada 'suç içerikli' olduğu iddia edilen materyaller bulunduğunu öne sürdü.

Polis, Fincancı'nın evinde yapılan aramada 'suç içerikli' olduğu iddia edilen materyaller bulunduğunu öne sürdü.

Avukatı: "Örgütsel materyal yok. Kitaplar yasal. Spekülasyon yapıyorlar"

Avukatı: "Örgütsel materyal yok. Kitaplar yasal. Spekülasyon yapıyorlar"

Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu, örgütsel döküman iddialarını reddetti. Spekülasyon yapma amacıyla net bilgi verilmediğini söyleyen Av. Eyüboğlu 'Evde bulunan örgütsel bir kitap yok. Evde bulunan kitaplar her yerde bulunabilecek her kitapcıdan alınabilecek kitaplar. Yasa dışı kitap diye geçtikleri yasal satılan kitaplar. Hangi kitap yasadışı adını yazmadan spekülasyon yapıyorlar' dedi.

Av. Eyüboğlu evde bulunduğu iddia edilen mermilerle ilgili de şunları söyledi:

Evde kaleşnikof mermisi yoktu. Babasından kalan bir ruhsatlı silah varmış; babasının vefatından sonra silahı ve mermileri karakola teslim etmiş. Tabii evde unuttuğu teslim edilen silaha ait mermiler kalmış olabilir. Üzerinden 14 yıl geçti. Şebnem Korur Fincancı, Adli Tıp Ana bilim dalında 'Ateşli silahlar dersi' verdi uzun yıllar. Ateşli silah yaralanmalarını derslerinde anlattı. Evde bulunan mermiler bu derslere ait eğitim materyalleridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında Kadıköy'deki evinde gözaltına aldığı Korur'u, Emniyet'in Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirdi. Korur'un, evinde yapılan aramalarda ele geçirilen 'suç içerikli' olduğu iddia edilen materyallerle ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından Ankara TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.

TTB: "Dr. Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir, onurumuzdur"

TTB: "Dr. Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir, onurumuzdur"

TTB'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunlar dendi: 

'TTB, bahsi geçen tartışmalara dair düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde gelen eleştirileri dikkatle dinlemekte ve değerlendirmektedir. Ancak bu durum, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın uğradığı siyasi linçi ve maruz kaldığı hukuksuz uygulamaları kabul edeceğimiz anlamına gelmeyecektir. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın, ifadesinin alınıp derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Müstebit iktidarın uygulamalarına karşı demokrasiyi, barışı, bilimin bağımsızlığını, bilim insanlarının ifade özgürlüğünü ve bunlarla yakından ilişkili halk sağlığını koruma mücadelesini Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya ve TTB'ye sahip çıkarak sürdüreceğiz. Dr. Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir, onurumuzdur.'

Ne oldu, Fincancı neler söyledi?

Ne oldu, Fincancı neler söyledi?

Terör örgütü PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Irak'ta Şubat 2021'de Zap, Avaşin ve Metina bölgelerinde düzenlediği operasyonlarda 'uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar ve zehirli gazlar üreten kimyasal silahlar' kullandığını iddia etmişti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Fincancı ise Medya Haber TV'de katıldığı bir programda, Fırat Haber Ajansı'nın öldürülen PKK'lıların son dakikalarını gösteren görüntülerini incelediğini ve sinir sistemini hedef alan kimyasal gaz kullanıldığını düşündüğünü söylemişti. 

Fincancı daha sonra yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını belirterek kendini şöyle savundu:

'Ben kimyasal kullanılmıştır demişim gibi haber yapıyorlar. Öyle bir şey demedim. Canlı yayında konuşuyorum. Hani diyorum ki bir kimyasal etkisi olabilir. 'Sinir sistemini etkileyen o istemsiz hareketler nedeniyle bunun araştırılması gerekir' diyorum. Yani görüntüler de bunu söylemek olanaklı değildir diyorum.'.

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
219
75
33
29
15
14
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yeta Bütüç

Hükümeti ben de sevmem, ama Şanlı Ordumuz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz baş tacımızdır. 👑 Böyle hainleri barındırmamak lazım. 👏

Bu arada Fincancının izlediğim dedi videoda, orada epilepsi tarzı bir şey geçiren "Baz Mordem" isimli teröristin ölüm haberi Ağustos ayında bizzat kandilin h... Devamını Gör

Yönetici Bilal

Chp'den biri çıkıp da bu terör sevdalısını savunmaya kalkmaz inşallah.

Thistle

Bekle de gör. Kısa süre içerisinde "düşünce özgürlüğü" diyerek atlayacaklardır üstüne.

Shot

Kullanmışlarsa da ellerine sağlık yiğitlerimizin.