Görüş Bildir
Haberler
Türk Kara Sularına İtilen 15 Göçmen Kurtarıldı: Türk Vatandaşına Elektrikle İşkence İddiası

Türk Kara Sularına İtilen 15 Göçmen Kurtarıldı: Türk Vatandaşına Elektrikle İşkence İddiası

Türk kara sularına, Yunanistan unsurlarınca darbedilip, can salıyla gönderilen 15 göçmen, kurtarıldı. Vücudunda darp izleri tespit edilen ve Türk olduğu belirtilen 1 kişi ise tüm müdahaleye karşın yaşamını yitirdi. Göçmenler, ölen kişinin vücuduna Yunan güvenlik güçlerince elektrik verildiğini iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Vücudunda darp izleri bulundu'

'Vücudunda darp izleri bulundu'

Fotoğraf: Arşiv

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından geçtiğimiz yıl 628'i geri itme olayı olmak üzere toplam 848 olayda 23 bin 676 düzensiz göçmeni kurtarıldı. 2022 yılının Mayıs ayına kadar ise 260'ı geri itme olayı olmak üzere toplam 417 olayda 12 bin 846 düzensiz göçmen kurtarıldı. 2022 yılında Yunanistan tarafından geri itilen düzensiz göçmen sayısı ise 6 bin 388'dir. Son dönemde, düzensiz göçmenler, Yunanistan'ın baskı, şiddet ve zor kullanmaları nedeniyle farklı rota arayışlarına girerek daha uzun ve daha riskli olan İtalya rotasını tercih etmeye başladı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı, bugün Bodrum Karaada açıklarında can salı içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisini aldı. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler 15 kaçak göçmeni sağ olarak kurtardı. Vücudunda darp izleri bulunduğu ve  bilinci kapalı olduğu belirlenen 1 kişiye ise sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Aranma kaydı bulunan ve Türk uyruklu olduğu bildirilen kişi tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Göçmenler, yaşamını yitiren kişinin Yunan güvenlik güçlerince darbedilip, vücuduna elektrik verildiğini iddia etti.

'Vücuduna elektrik verilmek suretiyle işkence yapıldı'

'Vücuduna elektrik verilmek suretiyle işkence yapıldı'

Fotoğraf: Arşiv

Olayla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

'Göçmenler arasında yer alan bilinci kapalı 1 şahsın vücudunda darp izleri olduğu tespit edilmiştir. 112 Acil Sağlık ambulansı personeline teslim edilen şahsın yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği bilgisi alınmıştır. Kurtarılan göçmenlerden edinilen ilk bilgilerden; 20 Ekim 2022 tarihinde Yunanistan'a (İstanköy Adası) geçtikleri, burada Yunanistan güvenlik güçleri tarafından yakalandıkları, değerli eşyalarının alındığı, ellerinin kelepçelenerek darp edildikleri öğrenilmiştir. Göçmenler ifadelerinde; götürüldükleri ve kötü muameleye maruz bırakıldıkları yerde kendi gruplarından olmayan ve Türkçe konuşan bir şahsın daha bulunduğunu, bu şahsın vücuduna elektrik verilmek suretiyle işkence yapıldığını ve kendi grupları ile birlikte can salına bindirilerek Türk karasularına geri itildiklerini beyan etmişlerdir. Kimlik tespit çalışmaları neticesinde hayatını kaybeden şahsın aranıyor kaydı bulunan Türk şahıs olduğu tespit edilmiştir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
17
8
5
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
peynir çok pahalı

Yunanlıların yaptığı şu muameleyi biz yapsak "vay barbar türkler" derler, yunanlılar yapınca kıps gözler yumuluyor hemen. Avrupa Avrupa'da yaşayanlar için iy... Devamını Gör

ladyluck

Irkçı diyorlar sonra..! Bizi günaha sokmadan defolsanız ya!

Semih Kurnaz

Türk vatandaş öldürülmüş, bu kabul edilemez. Hesabını sorsunlar. Diğerlerini atın denize!