Görüş Bildir
Haberler
Lastik Bot Patlatıldı: 4'ü Çocuk 6 Göçmen Öldü

Lastik Bot Patlatıldı: 4'ü Çocuk 6 Göçmen Öldü

Midilli Adası önlerinde Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından geri itilen düzensiz göçmenlerin bulunduğu bot, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında battı. Göçmenlerden 15'i kurtarılırken, 4'ü çocuk 6'sının cansız bedenine ulaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında seyir halindeki balıkçı teknesinde bulunanlar, denizdeki düzensiz göçmenleri gördü.

Balıkçılar, göçmenleri kurtarma çalışması başlatırken, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na da haber verdi. Bölgeye 3 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik helikopteri sevk edildi.

7’si çocuk 15 düzensiz göçmen kurtarıldı

7’si çocuk 15 düzensiz göçmen kurtarıldı

Kurtarma çalışması sonucu 7’si çocuk 15 düzensiz göçmen kurtarılırken, 4’ü çocuk 6 göçmenin de cansız bedenine ulaşıldı.

Kayıp olabileceği değerlendirilen göçmenlerin bulunması amacıyla bölgede arama-kurtarma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Kurtarılan göçmenler, ifadelerinde; Yunan Sahil Güvenliği tarafından Midilli Adası önlerinde durdurulduklarını, lastik botları patlatılarak Türk kara sularına yakın noktada geri itildiklerini ve botun su alarak battığını söyledi. Soruşturma sürüyor.

Olayla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

 “Saat 11.05’te, Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Babakale 1.5 deniz mili (yaklaşık 3 kilometre) güneyinde seyir halindeki bir balıkçı teknesi tarafından deniz yüzeyinde düzensiz göçmenlerin tespit edildiği ve kurtarma çalışmalarına başladığının bildirilmesi üzerine olay mahalline derhal 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Helikopteri sevk edilmiştir. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botları ve bahse konu balıkçı teknesi tarafından toplamda 15 düzensiz göçmen (7 çocuk, 8 yetişkin) deniz yüzeyinden sağ olarak kurtarılmış, 6 düzensiz göçmenin (4 çocuk, 2 yetişkin) cansız bedenine ulaşılmıştır. Göçmenlerden edinilen ilk bilgiler doğrultusunda; Yunan Sahil Güvenliği tarafından Midilli adası önlerinde durduruldukları, bulundukları lastik botun Yunan Güvenlik Güçleri tarafından patlatılarak Türk karasularına yakın bir noktada geri itildikleri ve lastik botun su alarak battığı bilgisi alınmıştır. Kayıp olabileceği değerlendirilen düzensiz göçmen/göçmenlerin bulunması maksadıyla 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Dron ile arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir. Olay ile ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
4
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aliye Kocabaş

Savaş halinde sevişmeyide ihmal etmiyorlar çocuk yapiyorlar o çocukları da böyle telef ediyorlar.