Görüş Bildir
Haberler
Turizm Bakanı'nın Otelinin Plajından Mermer Tozu Çıktı: 'Bakanlığınız Otelinizi Denetleyecek mi?'

etiket Turizm Bakanı'nın Otelinin Plajından Mermer Tozu Çıktı: 'Bakanlığınız Otelinizi Denetleyecek mi?'

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ait olan Kiriş Koyu’ndaki ünlü otel, beyaz plaj kumunu Salda Gölü’nden getirmediğini kanıtlamak isterken plajında insan ve çevre sağlığına zararlı olan mermer tozunu kullandığını beyan etti. CHP’li Özer, otelin sahibi Bakan Ersoy’a sordu: “Bakanlığınız, otelinizi denetleyecek mi?”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya’nın Kemer ilçesi Kiriş Koyu’ndaki beyaz plajıyla ünlü, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ait olan Maxx Royal Kemer Resort Oteli, Meclis gündemine taşındı. Beyaz plaj kumuna ilişkin sorular soran gazeteci Murat Kemaneci hakkında Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunan otel işletmesinin, kumun Salda Gölü’nden getirilmediğini kanıtlamak isterken mermer tozu olduğunu beyan etmesi üzerine CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer üç bakana birden önerge verdi.

'İnsan ve çevre sağlığının hiçe sayılmasıdır'

'İnsan ve çevre sağlığının hiçe sayılmasıdır'

Aynı zamanda otelin sahibi de olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a makamının söz konusu soruşturmada etkisi olup olmayacağını soran CHP’li Özer, “Plajda mermer tozu kullanılması insan ve çevre sağlığının hiçe sayılması demektir. Savcılığa, plajda mermer tozu kullanıldığı ifade edildiğine göre yetkililerin derhal harekete geçmesi gerekir, bakanları göreve davet ediyoruz” dedi.

'Neden işlem yapılmayacak'

'Neden işlem yapılmayacak'

Özer, Çevre Bakanı'na bugüne kadar mermer tozu kullanan kaç otele ceza kesildiğini sorarken, İçişleri Bakanlığı'na ise 'Sahibi aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanı da olan söz konusu otelde sahile dökülen, dolayısıyla denize de karışan, insan ve çevre sağlığına zararlı olan bu madde nedeniyle herhangi bir işlem yapılmayacaksa bunun nedeni nedir?' diye sordu.

CHP’li Aydın Özer’in, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelttiği sorular şöyle:

CHP’li Aydın Özer’in, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelttiği sorular şöyle:
  • Beyaz plaj olması için, sahillere mermer tozu olarak da bilinen ‘kalsit’ dökülmesini Bakanlığınız uygun bulmakta mıdır?

  • Sahile dökülen ve dolayısıyla denize de karışan, insan ve çevre sağlığına zararlı olan bu madde ile ilgili Bakanlığınız yukarıda adı geçen otelde bir denetleme yapacak mıdır?

  • Denizin kirlenmesine ve kıyı erozyonuna bile neden olabileceği uzmanlar tarafından ifade edilen mermer tozu veya kalsit de denilen bu maddenin plajlara dökülmesine dair hangi mevzuatta izin verilmektedir?

  • Söz konusu otelin işletmecisi ve sahibi, herhangi bir açıklamada bulunmak yerine sorular soran bir gazeteciyi susturma gayretiyle savcılığa gitmiştir. Kültür ve Turizm Bakanı olarak bu sıfatınızın bu soruşturmada etkili olmasının önüne nasıl geçeceksiniz? İstifa etmeyi düşünür müsünüz?

  • Beyaz plajıyla ünlü otelinizde kullanılan beyaz kumun Salda Gölü kumu değil, mermer tozu olduğu bir şikayet dilekçesiyle açıkça beyan edilmişken, siz kamuoyuna ne zaman bir açıklama yapacaksınız?

  • Otelinizin plajında hangi yıldan bu yana insan ve çevre sağlığını tehdit eden bu madde kullanılmaktadır ve bugüne kadar halkın sahiline bu maddeden kaç ton dökülmüştür?

  • Otelinizde kalan müşterilere, plajınızda insan ve çevre sağlığını tehdit eden mermer tozu kullandığınız söyleniyor ve gerekli uyarılarda bulunuluyor mu?

  • Otelinizde kalan müşterilerde ve otel personelinde mermer tozundan kaynaklı herhangi bir sağlık sorunu yaşanmaması için ne gibi önlemler alınıyor?

  • Kültür ve Turizm Bakanı sıfatınız nedeniyle sahibi olduğunuz otelin dokunulmazlığı mı vardır?

  • Maxx Royal Kemer Resort Oteliyle ilgili sorular soran bir gazeteciye iftira suçlamasında bulunulmasının nedeni, bu otel sahibinin Kültür ve Turizm Bakanı olması mıdır?

Geçtiğimiz günlerde Bodrum'da kumsalına mermer tozu dökmeye çalışan otele ceza kesilmişti👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
439
55
34
30
16
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

İlk sorulması ya da tartışılması gereken sorular şunlar olmalı: Otelleri ya da acentaları olan bir turizm bakanı olur mu? Bu adam adil olur mu? Yeri geldiği ... Devamını Gör

Aysun Bulut

Hiç dokunamadık vallahi.Çalışanlar dahi onlara bir şey yapamayacağımızın farkında gevşek gevşek konuşuyorlar. Halkın elinden bir şey gelmiyor.Mahkemeye gitse... Devamını Gör

Muhammed Gungor

Dincilere makam verirsen böyle olur

rcpbyrm

bakanımın otelini sorgulayanın vatan sevgisinden şüphe ederim (!)