Görüş Bildir
Haberler
Tüm Zamanların En Gizemli Hastalıklarından Biri Olan Kekemelikten Muzdarip 15 Ünlü İsim

etiket Tüm Zamanların En Gizemli Hastalıklarından Biri Olan Kekemelikten Muzdarip 15 Ünlü İsim

Esrarengiz bir hastalık: Kekemelik...

İnsanın çektiği, nedeni bilinmeyen, çoğu zaman çaresi olmayan, dertlerden biri kekemeliktir. Tahminlere göre Dünya nüfusunun büyüklerde yüzde biri, çocuklarda yüzde dördü kekemedir. Çok enteresan ki kekemeler hayvanlara ve çocuklara konuştuklarında konuşmaları düzgün ve akıcıdır. Kendi kendilerine yüksek sesle bir şey okuduklarında, küfür ettiklerinde ve şarkı söylerken hiçbir kelimeye takılmazlar. Bu gizemli hastalığa sahip tarihteki kişilere hadi hep birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Marilyn Monroe

1. Marilyn Monroe

Ünlü Amerikalı sanatçı Marilyn Monroe, çocukluğundan beri kekemelik problemi yaşamış. Konuşmasındaki farklılığın sebebinin bu olduğu söyleniyor. Billy Wilder’in klasik Some Like It Hot (Bazıları Sıcak Sever) filminde Marilyn Monroe’nin konuştuğu en ünlü cümle şudur: “Its me, Sugar.” (Benim, Sugar) Bu cümleyi kekelemeden söylemek yıldız için o kadar zordu ki çekimin 47 defa tekrarlanması gerekti.

2. Bruce Willis

2. Bruce Willis

Bruce Willis de kekemeliği olan ve bunu yenen ünlülerden. Öyle ki 2016 yılında New York'ta yapılan Amerikan Kekemelik Enstitüsü'nün Geleneksel 10. Yıl Galası'nda 'Seslerin Sökülmesi, Yaşamların Değişmesi Ödülü'nü alan isim oldu.

3. Charles Darwin

3. Charles Darwin

Evrim teorisini ortaya atan İngiliz biyolog Charles Darwin de ağır bir kekemeydi. Ancak bu konuşma problemini hiç önemsememiş. Hatta konuşmasıyla dalga geçtiği bile söyleniyor.

4. Çiçero ( Marcus Tullius Cicero )

4. Çiçero ( Marcus Tullius Cicero )

Çiçero büyük bir hatipmiş. Ama çocukluğunda kekemeymiş. Kekemeliğini yenebilmek için Roma yakınlarındaki Ostia’da denize gider ağzına çakıl taşları koyarak bağıra bağıra konuşmaya çalışırmış. 21 yaşındayken en hızlı konuşan hatiplerden biri olmuş

5. Isaac Newton

5. Isaac Newton

Bir çok ünlü buluşun sahibi İngiliz fizikçi Isaac Newton kekemeliğini kafasına çok takarmış ve halktan saklamaya çalışırmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Müzeyyen Senar

6. Müzeyyen Senar

Cumhuriyet'in Divası Müzeyyen Senar, bir sabah uyandığında konuşma güçlüğü çeker ve kimsenin anlam veremediği bir şekilde kekelemeye başlar. Sadece şarkı söylerken dili çözülen bir kekeme olmuştur. Bir kekeme bülbül!

Kendisi şöyle anlatıyor:

“Müthiş üzüntülüydüm. Konuşamamak beni kahrediyordu… Ancak bugün düşündüğümde, sanki Tanrı bana başka bir şey vermek için kekeme olmamı istemişti. Çünkü konuşamayınca şarkı söylemeye mecbur kalıyordum. Yeni bir usul geliştirmiştim. Artık anlatmak istediklerimi şarkı söyleyerek ifade etmeye başlamıştım. Yani sürekli şarkı söyleyen bir insan haline gelmiştim. Bu herhalde sesimin volümüne ve kalitesine olumlu etki yapmış olmalıdır. Çünkü bazı heceleri çıkarmak için gırtlaktan farklı sesler çıkartmak durumunda kalıyordum. İşe iyi tarafından bakmak gerekirse, kekeme olmasaydım, belki bugünkü Müzeyyen Senar olamazdım.”

7. Albert Einstein

7. Albert Einstein

Bilim adamı Albert Einstein'ın da kekeme olduğu söyleniyor. Kekemelikten dolayı psikolojik sorunlar yaşamış ve okul hayatı çok zor geçmiş. Tedavi sürecinden sonra 35 yaşlarında kekemeliği yenmiş.

8. Roma İmparatoru Claudius

8. Roma İmparatoru Claudius

Roma İmparatoru Claudius da tarihteki ünlü kekemeler arasında. Claudius'un fiziksel olarak da çeşitli problemleri vardı. Bir ayağı aksak, omuzları ve dizleri de güçsüzdü. Bütün bu sebepler yüzünden sürekli dışlanıyordu. Asla bir imparator olabileceği düşünülmeyen Claudius tahta çıktı ve istikrarlı bir yönetim sağlayarak ülkesinin sınırlarını genişletti.

9. Halit Kıvanç

9. Halit Kıvanç

Türkiye’de kekeme deyince akla gelen ilk isim ünlü gazeteci ve büyük spiker Halit Kıvanç’tır. Halit Kıvanç'a bu sorundan dolayı çocukluğunda bol miktarda kanarya suyu içirmişler. Kendi iradesi ve azmi ile bunu yendiği gibi ülkemizin diksiyonu en iyi, en düzgün konuşanları arasında bulunuyor.

10. Hüseyin Turan

10. Hüseyin Turan

Ülkemizdeki ünlü kekemelerden şarkıcı Hüseyin Turan, bir röportajda sorulan 'Konuşmanızdaki tutukluk, müzik açısından avantaj mıdır, dezavantaj mıdır?' soru üzerine şu cevabı vermiş:

'Dezavantajı yok. Konsere çıktığımızda insanlara bir hitapta bulunacağım zaman, kalabalık karşısında rahat konuşuyorum. Hiç bir kekeme şarkı türkü söylerken takılmaz zaten.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vladimir Lenin

11. Vladimir Lenin

Bolşevik devrimin lideri ve Sovyetler Birliği'nin kurucusu Vladimir Lenin. Günlük hayatında kekelemesine rağmen halka hitap ederken kekelemezmiş. Kendine özgü şarkı söyler gibi bir konuşma tarzıyla bu sorunu hissettirmezmiş.

12. Winston Churchill

12. Winston Churchill

İngiliz devlet adamı Winston Churchill de aynı dertten muzdaripmiş. Hatta sürekli ağzında puro olmasının sebebinin kekeme olmasıymış. Söylenenlere göre ağzında puro ile konuşurken kekemeliğini gizlemeye çalışırmış.

13. Lewis Carroll

13. Lewis Carroll

Alice Harikalar Diyarı'nın yazarı İngiliz Lewis Carroll, çocukluğundan beri yaşadığı kekemeliği tereddüt olarak tanımlıyordu. Her ne kadar kekemeliğinden rahatsız olsa da bu sorun ünlü yazarın başarılarına engel olmamıştır.

14. Ezop (Aesop)

14. Ezop (Aesop)

Severek okuduğumuz ve dinlediğimiz ünlü Ezop Masalları'nın yazarı Yunan masalcı Ezop söylentilere göre kekemeymiş.

15. Bill Walton

15. Bill Walton

Eski NBA yıldızı Bill Walton da kekemelik problemi olan ünlülerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Kendisi kekeme değildi ama Yeşilçam'da kekeme rolünü en iyi oynayan kişiydi. Huzur içinde uyu Halit Akçatepe...

BONUS: Kendisi kekeme değildi ama Yeşilçam'da kekeme rolünü en iyi oynayan kişiydi. Huzur içinde uyu Halit Akçatepe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
266
84
36
21
12
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Norsela Moon

Senelerdir bu sorunla uğraşıyorum ve çevremdeki kimse benim gibi konuşmada zorluk çekmediği için çok yalnız hissediyordum bu kadar ünlü kişilerin de benim gi... Devamını Gör

Eren Sonsuz

Dostum yenebildinmi

gizemyeniklerr

Huzur içinde uyu Halit Akçatepe...

Burak Özer

Rapçi Ceza da kekeme