Görüş Bildir
Haberler
Tüm Hayatınız Kameraya Alınsaydı Şaşkınlıktan Küçük Dilinizi Yutacağınız İstatistik Ne Olurdu?

Tüm Hayatınız Kameraya Alınsaydı Şaşkınlıktan Küçük Dilinizi Yutacağınız İstatistik Ne Olurdu?

cihan taştan
13.08.2020 - 06:30

Sabahları güne 'Bu ne lan, dünün aynısı!' diyerek başlıyorsanız sizi şok edecek istatistiklere ulaşmanız mümkün. Peki, böyle bir şey mümkün olsaydı sizin en çok ilginizi çekecek istatistik ne olurdu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatınız boyunca tanıştığınız toplam insan sayısı.

Eğer hayatımızın istatistikleri tutulsaydı, kaç kişiyle el sıkışmış olduğumuzu bilmemiz mümkün olabilirdi. Kaba tahminlere göre, insanların hayatları boyunca 50.000'den fazla kişiyle etkileşime girdiği söyleniyor. Elbette bu istatistik kişiye göre değişiyor.

2. Kaç kez saçlarınızı kestirdiğiniz ve kesilen toplam saç uzunluğu.

Saç tiplerine göre değişmekle birlikte, yılda ortalama 12 -15 cm kadar saç uzattığımız tahmin ediliyor. Bu istatistiğe göre, eğer 50 yaşına kadar saçlarınızı hiç kesmeseydiniz 7,5 metre uzunluğunda saçlarınız olabilirdi. Tabii saç ömrünün ortalama 2-8 yıl olduğunu düşünürsek, saçlarınız bu uzunluklara asla ulaşamaz.

3. Yapılan toplam mastürbasyon sayısı.

Yaş, ilişki durumu ve daha birçok duruma göre değişen bu rakama dair mantıklı bir tahminde bulunmak zor. Cevap kimileri için 0 olabileceği gibi kimileri için 5-6 haneli rakamları aşabilir. Öğrenmek şaşırtıcı olmaz mıydı?

4. Hiçbir şey yolunda gitmediği halde 'sıkıntı yok' dediğiniz an sayısı.

Eğer sayılabilseydi, oldukça şaşırtıcı bir istatistik olurdu.

5. 'O' şarkıyı kaç kez dinlediğiniz.

Bazı şarkılar hayatımızda öyle bir yer ediyor ki üzerinden yıllar da geçse bir türlü dinlemekten kendimizi alamıyoruz. Duygu durumuna göre defalarca kez başa sardığımız da olmuyor değil. En çok dinlediğiniz şarkıyı toplamda kaç defa dinlediğinizi öğrenmek ilginç olmaz mıydı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yalnız başınıza geçirdiğiniz toplam zaman.

Hayatınızın kaçta kaçını kendi başınıza, kaçta kaçını eş, dost, akrabalarınızla geçirdiğinizi bilmek ilginç olmaz mıydı?

7. Hayatınız boyunca konuştuğunuz toplam kelime sayısı.

Bir insana geveze demekten öteye geçip bunu gerçekten ispatlayabildiğinizi düşünsenize... Ömrünün yarısını aktif olarak konuşarak geçiren insanların hayatları boyunca kaç kelime sarf ettiğini öğrenmek ve kıyaslamak acayip olurdu.

8. Buhar olup uçan toplam çorap teki sayısı.

Nereye kaybolduğu ayrı konu, eşini terk ederek kayıplara karışan çorap teklerinin sayısını öğrenmek şaşırtıcı olurdu. 😅

9. Hayatınız boyunca sizi çekici bulmuş / size ilgi duymuş kişi sayısı.

Gerçek hayatta hiçbir işimize yaramayacak olan bu istatistik, reddit gibi platformlarda en çok merak edilen istatistiklerin başında geliyor. Bugüne dek kaç kişinin size çekici bulduğunu ya da kaç kişinin size platonik duygular beslediğini bilmek ilginç olurdu.

10. Ve elbette: Girilen toplam ilişki sayısı.

Hiçbir işimize yaramayacağı halde cevapları gayet şaşırtıcı olabilecek bir istatistik de girilen toplam cinsel ilişki sayısı. Bu konuda istatistikler o kadar göreceli ki ortaya bir tahmin koymak zor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yapılan planların ya da kurulan hayallerin gerçeğe dönüşme oranı.

Sonuçlar birçoğumuz için fazla üzücü olabilir, yine de kaç kez plan yapıp o planların suya düştüğüne şahit olduğumuzu öğrenmek keyifli olabilirdi.

12. Çevrenizdekilere söylediğiniz pembe yalan sayısı.

Pembe dahi olsa asla yalan söylemem, diyen insanlar yok değil. Yine de sevdiğiniz birinin yeni aldığı bir ürün için inanmayarak 'çok yakışmış' dediğinizde, pembe yalan adedinize bir çizik daha attığınızı düşünürsek, bu istatistik astronomik sayılara ulaşabilir.

13. Verdiğiniz halde tutamadığınız sözler...

Söz vermenin birçok farklı şeye benzetildiği doğrudur. Maalesef verdiğimiz sözlerin bir kısmını elimizde olmayan nedenlerden dolayı tutamıyoruz. Acaba ömrümüz boyunca kaç kişiye söz verdik de tutamadık?

14. Kaç gece ağladık böyle gizlice?

İstatistikler kadınların ortalama olarak ayda 4-5 defa, erkeklerin ise ayda 1-2 defa ağladığını söylüyor. Ortama bir ağlama aktivitesinin de 5-8 dk sürdüğü söyleniyor. Çocukluk hariç toplam ağlama istatistiğimizi öğrenmek ilginç olurdu.

15. Bağımlısını üzecek bir istatistik: Hayatınız boyunca yediğiniz tırnak miktarı

Ortalama olarak insanların %20 - %30'unun tırnak yediği tahmin ediliyor. Bu oran ergenlikte % 45'lere kadar yükselebiliyor. Bugüne dek ne kadar tırnak yediğimizi ya da tırnak yemeğe ne kadar süre ayırdığımızı öğrenebilseydik, bu alışkanlıktan kurtulmak için sağlam bir sebebimiz olabilirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hayatınız boyunca kaç kez espri yapıp çevrenizdekileri kahkahalara boğdunuz?

Öğrenmek oldukça ilginç olurdu. Yaptığımız sarkastik ve iğneleyici esprilerin sayısı da gayet şaşırtıcı olabilir. 😅

17. Asla ihtiyacınız olmayacak şeylere harcadığınız toplam para miktarı.

Eğer TÜİK bizim bireysel istatistiklerimizi tutsaydı, belki de en üzücü sonuçlardan biri bu olacaktı. Eğer bugüne dek boşa harcadığım parayla son model bir spor araba alabiliyorsam, bunu kesinlikle öğrenmek istemezdim. 😅

Bonus: Hiç gereği yokken aylık kar oranını hesapladığınız işletme sayısı

Bonus: Hiç gereği yokken aylık kar oranını hesapladığınız işletme sayısı
twitter.com

Bunu neden yaptığımızı biz de bilmiyoruz ama hayatımız boyunca kaç kez yaptığımızı bilmek keyifli olurdu. 😂

Rakamların hayatımıza dair çok şey söylediğini düşünenlerdenseniz, bu ilginç istatistikler ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
13
9
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
favilla favilla

ben de hepsinde istatistiki veriler var sandım hepsine bilsek şaşırtıcı olmaz mıydı yazmış içeriğe gel