Görüş Bildir
Haberler
Tuğba Kıymaz Yazio: Hayalin İçin Zamanın mı Yok?

etiket Tuğba Kıymaz Yazio: Hayalin İçin Zamanın mı Yok?

Onedio Arena
16.01.2022 - 16:00 Son Güncelleme: 02.02.2022 - 20:15

Biri size “İnsan ömrünü tam 9 yıl uzatan bir ilaç bulundu. Hiçbir yan etkisi yok. Günde 3 dakikada hazırlanıyor, her gün kullanıldığında stresi azaltması da cabası…” dese bu ilacı kullanmayı reddeder miydiniz?

Teknolojinin hayatımıza girmesiyle zamanın yavaşlatılamaz bir hız aldığı modern dünyada pandemi ile “biraz olsun yavaşladık” demek isterdim. Uzaktan çalışma yeni modelleriyle hayatın içinden aktığı bir zaman kavramı, yerini sürekli peşinden koşulan ve yakalanmaya çalışılan bir zaman kavramına bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hepimiz yaşadıklarımıza göre, zamanı bir başka kişiden daha hızlı ya da daha yavaş algılarız ama asıl olan şudur ki hepimize adil olarak dağıtılmış yegâne kaynak zamandır.

Hepimiz yaşadıklarımıza göre, zamanı bir başka kişiden daha hızlı ya da daha yavaş algılarız ama asıl olan şudur ki hepimize adil olarak dağıtılmış yegâne kaynak zamandır.

Her birimizin gün içinde 24 saati yani 1440 dakikası vardır.

Uyaranların ve sorumlulukların son derece arttığı, zamana sığamadığımız, birçok insana 24 saatin yetmediği serzenişine maruz kaldığımız, tükenmişliklerle yüz yüze geldiğimiz ve hatta Alaadin’in sihirli lambasından çıkacak bir cinin tüm hayallerimizi ve tüm görevlerimizi gerçekleştireceğini zaman zaman hayal ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bazen de hayallerimize giden yolda görevlerimizi çok iyi biliyoruz ancak bir türlü hayata geçirebilmek için fırsat yaratamıyoruz.

Günlük mesaimiz, patron, eş ve ebeveyn sorumluluklarımız, alışveriş derken kendi hayallerimize sıra geldiğinde yorgun ve bitkin nidalarıyla ertelemeyi seçiyoruz, işte sanki hayallerimizin üzerine bir kaya oturuyor ve bir türlü bizim harekete geçmemize müsaade etmiyor. Peki bu kayayı nasıl harekete geçireceğimiz hiç düşündünüz mü? 

İşte insanın hayatına dokuz yıl daha katabileceği bu ilacın adı “PLANLAMA”’dır. 75 Yıllık ömrün 9 yılı organize olamadığımız için bulamadığımız şeyleri aramakla, zamanımızı doldurmamaktan kaynaklı hayır diyemediğimiz için yapmak zorunda kaldığımız işler ve boş konuşma ile geçiyor. Eğer organize olma ve planlı olma becerimizi geliştirirsek bu bize hayatımız için 9 yıl kazandırır. Maalesef, henüz insan ömrünü 9 yıl uzatabilen bir ilaç geliştirilemedi. 

Amaçlı hayat anlamlı hayattır. Amaçlarımız doğrultusunda attığımız her somut adım bize hayatımızın kontrolünün elimizde olduğu duygusunu verir.

'Hayat iki armağan sunar; zaman ve zamanı nasıl kullanacağımızı seçme yeteneği. Planlama birçok opsiyon arasından seçme sürecidir. Eğer plan yapmayı seçmezsek, başkalarının bizim için plan yapmasını seçmiş oluruz. ' Richard Winword

Plan yapmak amaç belirlemenin somutlaşmış halidir. Plan yaparız, yaptığımız planları hayatımıza dahil ederiz, ilerleriz ve belirlediğimiz amaca da  gümbür gümbür varırız. Bugüne kadar hayallerimiz için ayıramadığımız ve sadece günde üç dakikayla yarattığınız zamanımız ARTIK var. 

Hadi koşun hayallerinize…

Tuğba KIYMAZ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okisi

reis zaman çok amk para yok para asıl derdimiz bu kim siker zamanı ver sen bana 80 100 milyon dolar bak nasıl zaman çoğalıyor