Görüş Bildir
Haberler
Tufan Türenç Kimdir, Kaç Yaşında? Tufan Türenç Neden Vefat Etti?

Tufan Türenç Kimdir, Kaç Yaşında? Tufan Türenç Neden Vefat Etti?

Gazeteci Tufan Türenç, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gazeteci İsmail Saymaz, Tufan Türenç’in hayatını kaybettiği attığı tweet ile doğruladı. 77 yaşında hayata vefat eden Tufan Türenç’in hayatı gündemde. Peki, Tufan Türenç kimdir, kaç yaşında? Tufan Türenç neden vefat etti? İşte usta gazeteci Tufan Türenç’in sosyal medyada merak edilen hayatı ve kariyeri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1968 yılında başladığı gazetecilikte uzun yıllar önemli haberlere imza atan Tufan Türenç, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Gazeteci İsmail Saymaz, “Hürriyet gazetesinde birlikte çalışma imkanı bulduğum değerli meslek büyüğüm, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in sevgili eşi Tufan Türenç aramızdan ayrıldı. Tufan abiye Allahtan rahmet, Pınar ablaya ve değerli ailesine sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tufan Türenç Kimdir?

Tufan Türenç Kimdir?

Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olan Tufan Türenç, 1945 yılında Bursa’da dünyaya geldi.

Lise eğitimini İstanbul'daki Saint Benoit Fransız Lisesi'nde tamamladı.

Sonrasında Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olan Tufan Türenç, 1968 yılında Milliyet Gazetesi’nde mesleğe başladı. Stajyer muhabir olarak başladığı Milliyet’te uzun yıllar çalıştı.

Sonrasında Hürriyet Gazetesi’ne geçen ve yazı işleri müdürü olan Tufan Türenç, Erhan Akyıldız ile beraber 'Bir Gazetecinin Hayatı: 28 yıl sonra Abdi İpekçi' kitabını yazdı.

Tufan Türenç, Gazeteci, Özgürlüğe Uçan Dev ve O Manşetler gibi kitapların da yazarıdır.

Tufan Türenç’in hastalığı ile ilgili bir açıklama ise yapılmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın