Görüş Bildir
Haberler
TTB, Koca'yı Yalanladı: '28 Bin Rakamı da Gerçek Değil'

TTB, Koca'yı Yalanladı: '28 Bin Rakamı da Gerçek Değil'

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, sadece Ankara’daki filyasyon ekiplerinden aldıkları rakamların 14 bin civarı olduğunu söyleyerek, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 28 bin 351 olarak duyurduğu vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

TTB, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. TTB Merkez Konseyi Üyeleri görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Görüşmenin ardından TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Sadece Ankara'da pozitif vaka sayısı 14 bin civarında"

"Sadece Ankara'da pozitif vaka sayısı 14 bin civarında"

Prof. Dr. Bulut, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün açıkladığı 28 bin 351 vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek 'Filyasyon ekipleri ile yaptığımız toplantıda sadece Ankara'daki pozitif vaka sayısı 14 bin civarında. Bu sadece filyason ekiplerinden gelen rakam, hastanelerdeki rakam değil. Topladığımız da bu 28 bin civarı rakamın gerçeği yansıtmadığını şimdiden söyleyebiliriz' dedi.

"4 hafta kapanma gerekli"

"4 hafta kapanma gerekli"
İçeriğin Devamı Aşağıda

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, en az 4 haftalık kapanmanın şart olduğunu vurguladı. 

'Dün hep beraber izledik. Gerçeklerin bir biçimde ortaya çıkma huyu var. Biz Türk Tabipleri Birliği olarak başından beri haklı olduğumuzu söyledik. Keşke olmasaydık. Keşke bu kadar insanımız ölmeseydi' değerlendirmesinde bulunan Fincancı, 'Bu kadar hastamız olmasaydı ve bu kadar sağlık çalışanını yitirmeseydik. Biz bunun hala önlenebilir olduğunu söylüyoruz. Toplu hareketliliğin kısıtlanması, toplu bulunan alanların kapatılması, zorunlu üretim dışında üretimin mutlaka durması ve bunun en az 2 hafta tercihen 4 hafta olması. 4 hafta hızı düşürebilmek için ideal olanıdır ' ifadelerini kullandı.

"Hasta-vaka ayrımı yanlış"

"Hasta-vaka ayrımı yanlış"

Sorulan bir soruya yanıt veren Fincancı, 'Vakanın belirti göstermeyen olduğu ifade ediliyor ama Covid-19 hastalığında testin pozitif çıkmasından sonra ne zaman belirtilerin ortaya çıkacağı ve nasıl belirtiler olabileceğini öngörme olanağı yok. Onların hasta olarak tanımlanmamasının uygun olmadığını söylüyoruz' dedi.

Vedat Bulut da salgınlarda hasta-vaka ayrımı yapmanın doğru olmadığını vurgulayarak 'O nedenle vaka hasta ayrımı yapamazsınız. Bunları uluslararası duyurmamak bile suçtur. Çünkü küresel sağlığı tehdit etmiş oluyorsunuz' diye konuştu.

Ayrıca tomografi ile tanı konulanların dünkü vaka sayılarına eklenmediği, bu nedenle eksik olduğu vurgulanıyor👇

Ayrıca tomografi ile tanı konulanların dünkü vaka sayılarına eklenmediği, bu nedenle eksik olduğu vurgulanıyor👇
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
28
8
7
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SU

Herhalde gerçek değil! Şuan günlük vaka sayısı olarak Avrupada ilk sıradayız! Her gün en az 40bin vaka var! Nereden mi biliyorum, çünkü SAĞLIKÇIYIM!! Hastane... Devamını Gör

onr gly

Ben dün demiştim 7 ile çarp sonra inan diye.