Görüş Bildir
Haberler
Trump: ‘Tüm Amerikalıların Başkanı Olacağım’

Trump: ‘Tüm Amerikalıların Başkanı Olacağım’

ATKN
09.11.2016 - 11:10 Son Güncelleme: 09.11.2016 - 12:57

Donald Trump, başkan seçilmesinin ardından yaptığı zafer konuşmasında mücadelenin çok sıkı ve çetin geçtiğini, sıkı bir kampanya dönemi olduğunu söyledi. Clinton'a hizmetinden dolayı teşekkür borcu olduğunu ifade eden Trump, 'Şimdi bir araya gelip bu bölünmüşlüğün yaralarını sarmamız gerekiyor. Her vatandaşıma söz veriyorum' dedi ve ekledi: 'Tüm Amerikalıların başkanı olacağım.' Trump hiçbir vatandaşın unutulmayacağını, büyümeyi iki katına çıkaracaklarını söyledi ve ayrıca dünyaya seslendi: 'Evet Amerikanın çıkarları ön planda olacak ama herkesle adil bir şekilde süreçleri yürüteceğiz. Ortak zemin, ortaklık arayacağız. Çatışma değil.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Donald Trump şöyle konuştu:

'Sayın Bakan Clinton beni kısa bir süre önce telefonla aradı. Zaferimizden dolayı hepimizi, bizi tebrik etti. Ben de kendisini ve ailesini tebrik ettim. Çok sıkı bir mücadele oldu, çok sıkı bir kampanya dönemi oldu. Kendisi de çok çetin bir mücadele verdi bu süreç içerisinde.

'Clinton'a hizmetinden dolayı bir teşekkür borçluyuz'

'Clinton'a hizmetinden dolayı bir teşekkür borçluyuz'

Hillary uzun bir zaman hizmet etti, çalıştı ve kendisine bu hizmetinden dolayı bir teşekkür borçluyuz. Ülkemize verdiği hizmetten dolayı. Samimi bir şekilde söylüyorum. Şimdi artık bir araya gelip bu bölünmüşlüğün yaralarını sarmamız gerekiyor. Tüm ulus olarak artık hepimizin bir araya gelme, birleşme, tek vücut olma zamanı.

Her vatandaşıma şunun sözünü veriyorum. Tüm Amerikalıların başkanı olacağım. Bu benim için çok büyük bir önem taşıyor. Beni desteklemeyi tercih etmeyenlere gelince ki sayıları çok fazla değil herhalde; sizlerin yardımına başvuracağım. Ülkemiz için birlikte çalışalım, hizmet verelim diye. Başlangıçtan beri söylediğim gibi bizim yürüttüğümüz aslında sadece bir kampanya değil, inanılmaz bir hareket. Milyonlarca insandan oluşan, ülkelerini seven, daha parlak daha iyi bir gelecek isteyen insanlardan oluşan bir hareket bizimki.  

Tüm ırklardan, dinlerden, farklı geçmişten, inançtan gelen insanların hareketi. Bu ülkenin halkına hizmet etmek adına oluşturulmuş hareketin mensuplarıyız hepimiz. Öncelikle ulusumuzu inşa edip Amerikan rüyasını yenileyerek bu işe başlayacağız. Tüm hayatımı, iş dünyasındaki tecrübemi bu ülkenin potansiyelini, tüm dünyada gerçekleştirmek üzere harcadım. Çok büyük bir potansiyel var.

'Bugüne kadar unutulan vatandaşların hiçbiri artık unutulmayacak'

'Bugüne kadar unutulan vatandaşların hiçbiri artık unutulmayacak'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok güzel olacak ve her Amerikalının kendi potansiyelini gerçekleştirme fırsatı olacak. Kadın-erkek. Bugüne kadar unutulan vatandaşların hiçbiri artık unutulmayacak. Yollarımızı, köprülerimizi, tünellerimizi, hastanelerimizi, hepsini yeniden inşa edeceğiz. Alt yapımızı yeniden inşa edeceğiz, güçlendireceğiz. Eşi, benzeri olmayacak ve bunu yaparken de milyonlarca insanla birlikte çalışacağız ve gazilerimizi önemseyeceğiz. Onlara bugüne kadar sadık kaldık ve 18 aylık yolculuğum boyunca pek çok gazi ile tanıştım. Bu kampanya süresince gurur duyduğum, en büyük şeylerden bir tanesi oldu. Bütün yetenekli, ne kadar parlak isim varsa hepimizin yararına, ülke yararına bunlardan yararlanacağız.

'En güçlü ekonomi biz olacağız'

'En güçlü ekonomi biz olacağız'

Büyük bir ekonomi planımız var. Büyümeyi iki katına çıkaracağız. En güçlü ekonomi biz olacağız. Aynı zamanda tüm diğer uluslarla da iyi anlaşacağız. Yani bizimle anlaşmaya niyetli olan uluslarla çok başarılı ilişkiler kurmayı amaçlıyoruz. Hiçbir zorluk yük değildir. Amerika artık azıyla yetinmeyecek, en iyisinin peşinde olacak.

Dünyaya seslendi: 'Evet ABD'nin çıkarları önde olacak ama herkesle adil bir şekilde süreçleri yürüteceğiz'

Dünyaya seslendi: 'Evet ABD'nin çıkarları önde olacak ama herkesle adil bir şekilde süreçleri yürüteceğiz'

Ülkemizin kaderini yeniden elimize alıp bundan sonraki süreçte ülkemiz için öyle güzel şeyler yapacağız ki dünyaya da şu şekilde sesleniyorum: Evet Amerikanın çıkarları ön planda olacak ama herkesle adil bir şekilde süreçleri yürüteceğiz. Ortak zemin, ortaklık arayacağız. Çatışma değil. Bu vesileyle bana bu süreçte yardımcı olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Tarihi bir zafer olarak nitelediler. Öncelikle aileme teşekkür etmek istiyorum. Çok şey öğrendim onlardan. Hepinizi çok seviyorum, çok çok teşekkür ediyorum. Çok zor, çok çetin bir mücadele oldu. Siyaset böyle bir şey, zor bir şey.

Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağım. Başarılı olacağız, çok iyi iş çıkaracağız. Kampanya belki sona erdi ama bu harekete dair çalışmalarımız yeni başlıyor. Amerikanın halkı için derhal çalışmaya başlayacağız ve başkanınızla gurur duyabileceğiniz bir iş çıkaracağız.'

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
84
44
39
19
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

masallar masallar :) biz çok duyduk sıra sizde amerika. Gerçi balkona çıksaymış daha etkili olurmuş konuşması.

uzundonlu_kisot

2002 yılını hatırlattı bu konuşma bana... artık amerika vatandaşları düşünsün !

hakan a

tr de tayyip abd de trump aynı bokun laciverti