Görüş Bildir
Haberler
Trabzon Taraftarlar Birliğinden TFF ve Sivasspor'a Sert Sözler

Trabzon Taraftarlar Birliğinden TFF ve Sivasspor'a Sert Sözler

Enver K.
12.02.2015 - 13:31 Son Güncelleme: 12.02.2015 - 13:41

Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararlarına tepki göstererek, 'Takımımız lehine bir iltimas değil sadece adalet isteyen başkan ve yöneticilerimize verilen fahiş cezaların Türk futbol tarihinde ne örneği vardır, ne de tutarlılığı' dedi.

Söğüt, Trabzonspor taraftar dernekleri yöneticileri ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, mevcut TFF ve kurullarının geldiği günden beri 'Trabzonspor'a zarar verdiğinin aşikar olduğunu' savundu.

Trabzonspor aleyhine verilen PFDK kararlarını eleştiren Söğüt, 'Takımımız lehine bir iltimas değil sadece adalet isteyen başkan ve yöneticilerimize verilen fahiş cezaların Türk futbol tarihinde ne örneği vardır ne de tutarlılığı. Tek suçu adaletsizliğe karşı isyan etmek ve hakkını aramak olan bir camiaya elindeki tüm argümanlarla saldıran sözde Türk futbolunu yöneten kirli düzene isyan etmek dışında Trabzonspor'a ve onu yönetenlere sahip çıkmak gereklidir' diye konuştu.

Söğüt, 'şike' sürecine de değinerek, şöyle devam etti:

'Şike sürecinde kafasını kuma gömenlerin, hakem odaları basıldığında sessiz kalanların, söz konusu Trabzonspor olduğunda cesaret timsali kesilmelerinin ardında Trabzonspor camiasının barışık olmamasının önemli etkisi vardır. Gün, kırgınlıkları rafa kaldırma, sevmeseniz dahi Trabzonspor yönetim makamına destek zamanıdır. Böylelikle Trabzonspor'a zarar vermek için fırsat kollayanlar, kendilerine çekidüzen verebileceklerdir. Aksi halde bu pervasız tavırları uzun yıllar böyle devam edecektir.'

Trabzonspor camiasına 'birlik' çağrısında bulunan Söğüt, PFDK'nın Trabzonspor'a verdiği son cezaları protesto etmek için yürüyüş yapabileceklerini ifade etti.

Adem Söğüt, bir gazetecinin, 'Trabzonspor ile Sivasspor maçı sonrası Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın bordo-mavili taraftarların Sivas'a gelmesini istemediğini' söylemesi üzerine, şunları kaydetti:

'Sivasspor maçında atılan bozuk paranın kalecinin kafasına gelip yarmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Üzücü bir olay. Biz zaten bunlara karşıyız ama Trabzonspor taraftarının Sivas'a gidip gitmemesine karar vermek Mecnun başkanın haddine değildir. Biz Trabzonspor taraftarının gidebildiği her yere gidiyoruz. Sadece 4 büyük takım arasında taraftar yasağı olduğu için İstanbul'daki 3 büyük takım maçlarına gidemiyoruz ama Sivas'a da Mersin'e de gidiyoruz. Trabzonspor taraftarı her yere gider, yeter ki kanunlar çerçevesinde gitme yasağı olmasın.'

Kaynak: AA

Kaynak: http://www.sporx.com/trabzondan-tff-v...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0