Görüş Bildir
Haberler
Toplumsal Yargılamalardan Bıkıp Tabulara Karşı Facebook'ta Açıklama Yapan Anne

etiket Toplumsal Yargılamalardan Bıkıp Tabulara Karşı Facebook'ta Açıklama Yapan Anne

Rinascita
05.08.2017 - 14:19

Eğer ebeveyn iseniz, en az on kere kendi kendinize durup da 'Bunu doğru mu yapıyorum?' diye sorduğunuz olmuştur. Ev hanımı olan anne Karen Johnson bu hislerinizi kesinlikle anlayabiliyor ve hepimizin bir ara vermesi gerektiğini düşünüyor.  

Karen yalnızca ebeveynleri eski ruh hallerini korumaları konusunda cesaretlendirmiyor, aynı zamanda son zamanlarda çokça karşımıza çıkan etiketlemeler yoluyla herkesi yargılayan insanları da durdurmaya çalışıyor. The 21st Century SAHM adında bir blog sayfası olan genç kadın, geçtiğimiz salı günü bir paylaşım yaptı. Bored Panda'dan sizler için derlediğimiz bu paylaşım 650 binden fazla beğeni ve 400 binden fazla paylaşım aldı.

Kaynak: http://www.boredpanda.com/judging-mom...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karen Johnson, annelerin 'yeterince mükemmel' için eleştiriler aldığı bir düzenden çok sıkılmış durumda.

Karen Johnson, annelerin 'yeterince mükemmel' için eleştiriler aldığı bir düzenden çok sıkılmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bu paylaşım ise internet dünyasını adeta salladı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bu paylaşım ise internet dünyasını adeta salladı.

Arkadaşlar, içimi dökmek istediğim bazı şeyler var. Evim hiçbir zaman temiz değildir. Evleri tertemiz olan, çocuk sahibi olan arkadaşlarım var. Onlar benden daha mı iyi anne? Hayır. Ben onlardan daha iyi bir anne miyim? Hayır. Her gün spor yapıyorum. Hiç spor yapmayan ve anne olan arkadaşlarım var. (Çocukların arkasından çılgınlarcasına koşturmalarının haricinde demek istiyorum.) Bu herhangi birimizi daha iyi bir anne mi yapıyor? Hayır. Salondaki havuzun içinde doğum yapan arkadaşım var. Ben benimkini hastanede bir yatakta doğurmuştum. İkimiz de iyi anneleriz. Ara sıra (çocuklarımın önünde!) bira veya bir kadeh şarap içiyorum. Hem komşum, hem de yakın arkadaşım olan kişi içmez ve iyi bir annedir. Sessiz ve son derece sabırlı bir arkadaşım var. Ona imreniyorum. Fakat ikimiz de iyi anneleriz. 

Son derece organik olan arkadaşlarım var. Herhangi bir kimyasal veya boya kullanmazlar. Benim çocuklarım bazen kahvaltıda meybuz yerler. 50 tanesi 2 dolar olan ucuzlardan. Herhangi birimiz, diğerimize göre daha mı iyiyiz? Hayır. Ben küfrederim, ama çocuklarımın önünde değil. Sen çocuklarının önünde küfür etsen kötü bir anne misin? Tabii ki de hayır. 

Çocuklarımın okul hayatına dahilim ama gönüllü faaliyetlerde bulunmuyorum veya her gün orada yaşamıyorum. Her gün okulda gönüllü olarak çalışan anneler, çalışmayanlara göre daha iyi anneler mi? Hayır. Her gün bu işleri yapan ve öğretmenlere yardım eden bu annelere minnettar mıyım? EVET.

Evde olan bir anne, çalışan bir anneye göre daha mı iyi? HAYIR. 

Çalışan anneler, evde olan annelere göre daha mı iyiler? HAYIR. 

Evli anneler, bekar annelere göre daha mı iyiler? HAYIR. 

Çocuklarını ilginç tatillere götürürsen daha iyi bir anne mi oluyorsun? HAYIR.

Eğer tatile en yakın şey olan parka götürürsen daha iyi bir anne mi oluyorsun? EVET. 

İyi bir anne olabilir ve birçok faaliyetle hazırlanmış süper programlı bir yaz programın olabilir mi? EVET.

Peki tatilin hiçbir faaliyeti içermiyorsa ve tembellikle doluysa? Evet.

İyi anneler, çocuklarının televizyon izlemelerine izin verirler mi? Evet.

Bilgisayar oyunu oynamalarına? Evet.

Peki 'hayır' derseniz? Bu da sorun değil. Senin seçimin. Anne sensin. Ve iyi bir annesin.

Ben Hristiyanım. Hem arkadaşım hem de komşum olan kişi Müslüman. Bir diğer arkadaşım ise hiçbir dine mensup değil. HEPİMİZ İYİ ANNELERİZ. Bir diğer arkadaşım eşcinsel. Çocuklarının İKİ annesi var. İkisi de iyi anneler. 

Emzirdim. Çocuklarıma neredeyse hiç mama vermedim. Çocuklarına mama veren annelerden daha mı iyiyim? HAYIR.

Peki bu peşin hükümlü tavırlarımızı bir kenara bırakıp, birbirimizi desteklemeye ne diyorsunuz? 'Annelik zordur, çok iyi gidiyorsun. Çocuk yetiştirmek insanı nefes alamaz duruma getirebilir. Sen bunu başarıyorsun.' desek ne kadar güzel olurdu? Sadece bir düşünce...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı ebeveynler ise Johnson'ın sözlerine destek oldular ve sonuna kadar hak verdiler.

Bazı ebeveynler ise Johnson'ın sözlerine destek oldular ve sonuna kadar hak verdiler.

Söylediklerin doğru ve bunları buraya yazacak cesaretin olmasından çok etkilendim. Mükemmel bir anne olduğunu düşünüyorum.

Asker bir anneyim ve dördüncü kez yer değiştirmeye hazırlanıyorum. Allah şahidim olsun biri daha 'Tatlım, çocukları bu şekilde nasıl bırakabiliyorsun? Ben asla bırakamazdım.' derse, suratını tekmeleyeceğim. 

Bazıları da tam tersine daha fazla olumsuz eleştiri ve yargılama yaptı.

Bazıları da tam tersine daha fazla olumsuz eleştiri ve yargılama yaptı.

Belki de spor yapmak yerine, evini temizleyebilirsin. Bence ailenin sağlığı için temiz ve sterilize edilmiş bir evinin olması çok daha önemli. Temizlik yaparken spor yap.

Aslında çocuklara bağırmak doğru değildir. Belki de komşunun bildiği teknikleri öğrenmek için biraz terapi almalısın. Çok fazla bağrışmanın olduğu bir evde büyümek bir süre sonra çocuğa zarar verir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Karen Johnson iyi bir anne mi, yoksa kaçırdığı bazı noktalar mı var?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
682
166
113
28
24
22
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
menemen

bence hatun haklı eksikleri var mı evet zaten olay o herkesin eksikleri vardır kimse mükemmel olamaz

zeytin

annelik mükemmel gerçekleştirmek zorunda olduğun bir şey değildir. kaldı ki elinden hiçbir şeyin gelmediği durumlar da var. hiç kimse asla mükemmel değildir.... Devamını Gör

zeytin

kimse kendini kandırmasın, bizler anneysek eğer asla mükemmel olamayız. annemin çok sevdiğim bir sözü vardır. "çocukla kocanın seni nerde, nasıl rezil edeceğ... Devamını Gör

Bilal Şen

Bana kalırsa önce çocuk sahibi olmanın sadece doğurmak olduğunu sanıp daha sonra bundan fazlası olduğunu anlaması ama çok geç olduğunun farkına varmış, toplu... Devamını Gör

Merve ceylan

Bunu anlatma cesaretinde bulunmayan insanlarda var..tabi kusurunu açık söyleyince sorun olur başkası eleştirincede sorun olur..ne biçim bir şey bu