Görüş Bildir
Haberler
Tokat'ta Kaybolan 2 Çocuk En Son Kelkit Çayı Kenarında Görülmüş

Tokat'ta Kaybolan 2 Çocuk En Son Kelkit Çayı Kenarında Görülmüş

Batuhan
30.12.2015 - 15:59 Son Güncelleme: 31.12.2015 - 16:55

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde geçen Salı gününden beri kayıp olarak aranan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmaları devam ediyor. İki çocuğun en son Kelkit Çayı kenarında görüldükleri ortaya çıkarken, Bayram Erol'un ikizi Berat, 'Kardeşimi istiyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reşadiye'de Çermik Mahallesi'nde yaşayan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen Salı günü saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, aileleri mahallede arama çalışması yaptı, ancak çocuklar bulunamadı. Bunun üzerine aileler saat 14.00'de durumu polise bildirdi. Polis ekipleri ilçede arama çalışması yaparken, belediye hoparlöründen de 2 çocuğun eşkali verilerek kayıp oldukları anons edildi. 

Arama çalışmalarına jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri de destek verdi. Yüzlerce ilçe sakini de arama çalışmalarına katıldı. İlçedeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı. İlçede en son Çermik Mahallesi'nde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan iki çocuğun, evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Kelkit Çayı'na düşme ihtimali üzerine de o bölgede arama çalışması yapıldı, ancak çocuklara ulaşılamadı.

Kelkit Çayı'nda aramalara ağırlık verildi, sonuç alınamadı...

Kelkit Çayı'nda aramalara ağırlık verildi, sonuç alınamadı...

Kaybolan çocukları arama çalışmaları bugün de sabah saat 06.30 sırasında yeniden başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında önünde bir araya gelen AFAD, polis ve jandarma ekipleri Kelkit Çayı kenarı, Çermik Mahallesi ve hamam tepesinde arama tarama çalışması başlattı. AFAD ekipleri çocukların güvenlik kamerasına en son yansıdıkları görüntüler eşiğinde Kelkit Çayı'nda aramalarına ağırlık verdi. Ekipler Kelkit Çayı üzerinde bulunan hidroelektrik santralinin bulunduğu yaklaşık 25 kilometrelik alanı didik didik aradı, ancak sonuç alamadı. Ayrıca Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Kılıçkaya Barajının suyu azaltılarak Kelkit Çayı'nın su seviyesi düşürüldü.

Çocukların en son görüldüğü yerde açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Cevdet Can, 'Çocuklar yukarıda oynamışlar, parkta oynamışlar en son ise bu yola girdikleri görülüyor. Bu yoldan sonrası artık meçhul. Bu yolda en son bir hurdacı ile görüşüldü, kendisi görmediğini ifade ediyor. Yine iki tane kamyon geçiyor buradan, o kamyondakiler de görmediklerini ifade ediyor. Fakat çocukların istikameti genellikle Pazar günleri babasıyla balığa çıktıkları yönde. Balık tuttukları nokta burası. Babası 'Ben genellikle çocuğu dere kenarına indirmezdim' diyor. Dolayısıyla biz çocukların dere kenarına indiklerinde inşallah düşündüğümüz olmamıştır' dedi. Çocukların kaçırılma ihtimali sorulan Vali Can, bu ihtimale şu anda uzak durduklarını ve çocukların bu bölgede olduklarını tahmin ettiklerini söyledi.

İkiz kardeşini bekliyor

İkiz kardeşini bekliyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vali Cevdet Can daha sonra kaybolan iki çocuğun aynı mahallede bulunan ailelerin evlerini ziyaret etti. Her iki evde Bayram Erol ve Dursun Kağan Taşçı'nın ailesi ve yakınları gözyaşları içerisinde bekleyişlerini sürdürüyor. Talihsiz çocukların yakınların bir an önce çocukların bulunmasını istedi.

Bu arada 8 yaşındaki Bayram'ın tek yumurta ikizi olan Berat evlerinin önünde dedesi Bayram Erol ile bekleyişini sürdürüyor. İkizinin ormanda kaybolduğunu söyleyen Berat, 'Kardeşimi istiyorum' diyerek Bayram'ın fotoğrafını gazetecilere gösterdi. İlçede her iki çocuğun bulunması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu arada İçişleri Bakanlığı'ndan arama çalışmalarına katılması için helikoter talep edildi. Helikopterin olumsuz hava koşulları ile bölgeye gelemedeği, ancak har an için ilçeye gitmek üzere hazır bekletildiği öğrenildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
16
4
3
3
1
0