Görüş Bildir
Haberler
TİSK Başkanı Akkol'dan Asgari Ücret Açıklaması

TİSK Başkanı Akkol'dan Asgari Ücret Açıklaması

Batuhan
09.12.2021 - 10:34

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Merkezi'nde üçüncü toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı öncesi ilk açıklama geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) Merkezinde üçüncü toplantısını gerçekleştirecek. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanın beklediği karar öncesi bugün ilk rakamların telafuz edilmesi bekleniyor.

"3'lü imza arayışındayız"

"3'lü imza arayışındayız"

TİSK Başkanı Akkol, 'Bizim için önemli bir süreç. Çok meşakatli bir süreç yönetiliyor. On binlerce satır verileri analiz ediyoruz. Kamu, meslek örgütleri, sivil toplum örgütlerinin tek tek görüşlerini alıyoruz. Bu sene işveren fedakarlık yapsın, kamu destek versin, çalışanların da rızasıyla 3'lü imza arayışındayız. Hızlı bitirmek istiyoruz. Devletimizin işverene vereceği teşviklerin, çalışanlara yapılabilecek birtakım vergi indirimlerinin oyunu çok rahatlatacağını düşünüyorum. Özellikle vergi indirimi ve teşvik konusu burada belirleyici olacaktır' dedi.

İlk rakamlar telaffuz edilecek

İlk rakamlar telaffuz edilecek

Türkiye'de yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan var.  Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda bugün gerçekleştirilecek toplantıda sendikalar görüşlerini ortaya koyacaklar.

Bakan Bilgin, yaptıkları anketlerde işçilerin asgari ücret beklentilerinin 3.750 TL ila 4.000 TL arasında değiştiğini belirtirken, işverenlerin ise 3.500 ila 3.750 TL arasında beklentilere sahip olduğunu açıkladı. 

İkinci toplantı Türk-İş başkanlığında yapılmıştı. Toplantının sonunda açıklama yapan Toplantı sonrası açıklama yapan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, asgari ücretin bu hafta içi(Bugün) açıklanacağını söylemişti. 

Bu raporların ardından, işçi ve işveren tarafının pazarlık sürecindeki ilk rakamları da telaffuz etmesi bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kenpachi Zaraki

Ekonomi bilimi ile aramızdaki ilişki Higgs bozonu gibi, Işık hızında farklı yönlere savruluyoruz. Asgari ücreti 10.000 TL yapalım . Ne değişecek ? Hiç bir ş... Devamını Gör

Barney

hangi salak şu durumda 3750-4000 arası yeter dedi ona da bakmak lazım çünkü bu rakam açlık sınırı rakamı. her neyse, 3750 asgari ücret ve üzerinden alınan ve... Devamını Gör