Görüş Bildir
Haberler
The Boys'dan Game Of Thrones'a! Paraya Kıyıp CGI'ya Büyük Bütçeler Ayıran ve Bize Görsel Şölen Yaşatan Diziler

The Boys'dan Game Of Thrones'a! Paraya Kıyıp CGI'ya Büyük Bütçeler Ayıran ve Bize Görsel Şölen Yaşatan Diziler

24.12.2022 - 09:17

1980’li yıllardan günümüze her geçen yıl ilerleyen teknolojik olanaklar, sinema dünyasının olmazsa olmazı hâline geldi. Yaşanan teknolojik gelişmeler beyaz perdeyi bambaşka bir boyuta taşıdı. CGI teknolojisinin ilk örneklerinden biri olan Tron filmi, 1982 yılında seyirciyle buluşmuştu. Fakat film, bu görsel efekt teknolojisinin bir hile olarak görülmesi sebebiyle Oscar'dan diskalifiye edildi. Günümüz filmlerinin vazgeçilmezi olan korkunç canavarlar, oldukça gerçekçi yüksek binalar, büyük patlamalar gibi pek çok çevresel faktör; CGI efekti ile yaratılarak izleyiciyi hayrete sürüklüyor. Çoğu zaman gerçek mi, CGI efekti mi anlayamayacağınız; bu görsel şölen dolu dizileri sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Lord of the Rings: The Rings of Power/Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022- ) IMDb: 6.9

1. The Lord of the Rings: The Rings of Power/Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022- ) IMDb: 6.9

Dizi, Yüzüklerin Efendisi serisinin yüzlerce yıl öncesini ele alıyor. Orta Dünya'da barış hüküm sürerken kötülüğün ortaya çıkmasıyla hem yeni hem tanıdık karakterleri izliyoruz. Uzun zamandır yükselmesinden korkulan kötülüğün geri dönüşüyle karakterler yüzlerce yıl konuşulacak efsanelere imza atıyor. Yüzüklerin Efendisi'nden tanıdığınız Sauron’un güç yüzüklerini yapış hikâyesini anlatan dizi, kullanılan efektlerle sizi etkisi altına alacak!

2. The Falcon and the Winter Soldier/Falcon ve Kış Askeri (2021) IMDb: 7.2

2. The Falcon and the Winter Soldier/Falcon ve Kış Askeri (2021) IMDb: 7.2

Avengers: Endgame'den sonra yaşananları konu edinen dizi, Marvel'ın sevilen karakterleri Falcon ve Winter Soldier'ın maceralarını anlatıyor. Thanos'u yenen ikili, her şey yolunda giderken tekrar bir serüvene sürükleniyor. Dünya çapında bir olaya müdahale etmek zorunda kalan ekip, yeteneklerinin sınırlarını zorluyor ve sabrını test ediyor.

3. Hawkeye (2021) IMDb: 7.5

3. Hawkeye (2021) IMDb: 7.5

Marvel evreninin sevilen karakterlerinden biri olan Hawkeye'ın hikâyesine odaklanan dizi, genç avenger Kate Bishop'un eğitimini anlatıyor. Babasına hayran olan Kate, onun dikkatini çekebilmek için çabalar. Fakat sonunda babasının kötü bir insan olduğunu fark eden Kate, ona odaklanmaktan vazgeçer. Hawkeye'dan aldığı eğitimle birlikte Young Avengers grubuna katılır ve gerçek bir süper kahramana dönüşür! Size görsel seyir zevki yaşatacak bu diziyi mutlaka izlemelisiniz!

4. Ragnarok (2020– ) IMDb: 7.5

4. Ragnarok (2020– ) IMDb: 7.5

Dizi, Norveç'in bir kasabasında geçen olayları ele alıyor. Küçük bir yerleşim yeri olan Edda kasabası, mevsim koşulları nedeniyle zor günler yaşar. Eriyen buzullar, yıldırımlar ile doğal felaketlerin hüküm sürdüğü kasabaya Magne ve kardeşi Laurits’in taşınmasıyla işler değişmeye başlar. İskandinav mitolojisinde insanlığın son savaşı olarak geçen Ragnarok ile eski bir efsanenin yeniden doğuşuna şahit olacaksınız.

5. The Flash (2014–2023) IMDb: 7.6

5. The Flash (2014–2023) IMDb: 7.6

Adlî tıp görevlisi olan Barry Allen, fırtınalı bir gecede çalıştığı laboratuvarda beklenmedik bir durum yaşar. Üzerinde çalıştığı parçacık hızlandırıcısı, hata nedeniyle bir patlamaya sebep olur. Bu patlamanın sonucunda hava durumu değişir ve Allen'a şimşek çarpar. Ölümcül bir kaza olarak görünen durum tam aksine, Allen'ın süper güçler kazanmasına neden olur. Kırılan kolu 3 saatte iyileşir ve cihazlar kalp ritmini ölçmekte zorlanır. Aşırı hızlı hücre yenilenmesine neden olan bu kaza, Allen'a süpersonik bir hız kazandırır. O, artık Central City'nin suçlularıyla mücadele eden bir süper kahraman!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. WandaVision (2021) IMDb: 7.9

6. WandaVision (2021) IMDb: 7.9

Marvel'in Endgame filminden sonra yaşananları konu edinen dizi, Wanda Maximoff'un idealindeki dünyayı izleyiciye sunuyor. Sıradan bir banliyöde hayatlarını kuran Wanda ve sevgilisi Vision, geçmişte yaşanan sıkıntıları geride bırakmak isterler. Güçlerini kullanma zorunluluğu hissetmeden yaşayabileceklerini düşünen sevgililer kısa zamanda işlerin sandıkları gibi gitmeyeceğini kabul etmek zorunda kalırlar.

7. The Walking Dead/Yürüyen Ölüler (2010–2022) IMDb: 8.1

7. The Walking Dead/Yürüyen Ölüler (2010–2022) IMDb: 8.1

Görevi sırasında silahla vurularak yaralanan Şerif Yardımcısı Rick Grimes, hastanede gözlerini açtığında kendisini umulmadık bir dünyanın içinde bulur. Bir zombi istilasının kasıp kavurduğu dünyada, hayatta kalan az sayıdaki insandan biri olan Rick; ailesini bulabilmek için geri dönülmesi imkânsız bir yolculuğa çıkar. Zombiler tarafından ele geçirilmemiş bir yer arayan kahramanımız, ailesi ve arkadaşlarını güvende tutabilmek için pek çok sınavdan geçmek zorunda.

8. The Witcher (2019– ) IMDb: 8.2

8. The Witcher (2019– ) IMDb: 8.2

Fantastik bir evreni konu alan dizide, cüceler ve elfler arasında biten savaşın ardından ortaya çıkan, yeni bir ırklar arası savaş anlatılıyor. The Witcher olarak anılan acımasız canavar avcısı Rivyalı Geralt, efsanevî çocuğun doğumunu bekler. Doğacak bu çocuğun dünyanın tüm dengesini alt üst edeceği söylenir. Lanetlendiğine inanılan ve sürgün edilen prensesin izinden giden Geralt'ın kendi yolunu bulmaya çalıştığı bu hikâyeye bayılacaksınız.

9. Loki (2021– ) IMDb: 8.2

9. Loki (2021– ) IMDb: 8.2

Dizi, Marvel evreninin en yaramaz karakteri Loki'nin hikâyesini ekrana taşıyor. Avengers: Endgame filminde büyük bir güce sahip olan Tesseract ile ortadan kaybolan fesatlık tanrısı Loki, uzay ve zaman arasında bir yolculuğa çıkar. Kendisini tehlikeli bir yolculuğun içinde bulan kahramanımız TVA yani zaman yetkilileri tarafından yakalanır. TVA, Loki ile anlaşmanın yollarını ararken onun aklında ise yine çılgınca fikirler vardır. Dizide, Marvel evreninin en kötü karakterlerinden biri olan Loki'nin iyiliğiyle şaşırttığı sahneler de görebilirsiniz!

10. House of the Dragon (2022– ) IMDb: 8.5

10. House of the Dragon (2022– ) IMDb: 8.5

Game Of Thrones dizisinin spin-off'u olarak yaratılan dizide, Targaryen ailesinin 300 yıl önceki hikâyesi anlatılıyor. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık fethiyle başlayan serüven, ailenin Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadele ve kendi aralarındaki iç savaşı da izleyiciyle buluşturuyor. Ejderhaların Dansı olarak bilinen öldürücü savaşı izlerken bir yandan da Yedi Krallık'ın kuruluş hikâyesine tanık olacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. DareDevil/Korkusuz (2015–2018) IMDb: 8.6

11. DareDevil/Korkusuz (2015–2018) IMDb: 8.6

Çocukken geçirdiği bir kaza sonucunda görme duyusunu kaybeden Avukat Matt Murdock, diğer duyularını daha fazla geliştirmek için fiziksel ve psikolojik olarak sürekli çalışır. Üstün dövüş yetenekleri ve bir radar gibi çalışan kulaklarıyla çevresinde olup bitenleri zihninde canlandırır. Yaşadığı yer Hell's Kitchen'da gündüzleri avukat, geceleri DareDevil olarak suçla mücadele eder.

12. Mandalorian/Mandaloryalı (2019– ) IMDb: 8.7

12. Mandalorian/Mandaloryalı (2019– ) IMDb: 8.7

Star Wars serisinin altıncı ve yedinci filmleri arasındaki 30 yılı anlatan The Mandalorian, sizi soluksuz bir maceraya sürüklüyor. Yalnız bir savaşçı olan Mandalorian, dünyanın dört bir yanına seyahat ederek ödül avcılığı yapar. Sıradaki görevi küçük bir paketin taşımacılığını yaparak onu Greef Karga'ya getirmektir. Fakat bu görev sırasında taşıdığı paketin küçük bir çocuğa benzediğinden şüphelenir. Bu sefer paketi teslim etmeyi reddeden Mandalorian, kendisini akılalmaz bir kovalamacanın içinde bulur.

13. The Boys (2019– ) IMDb: 8.7

13. The Boys (2019– ) IMDb: 8.7

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanan dizi, süper kahramanları konu ediniyor. Özel güçlerini kötüye kullanan süper kahramanlara karşı savaşan The Boys isimli bir ekibi konu alan dizide, süpergüçlülerle güçsüzlerin maceralarını izliyoruz. Yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmaya çalışan The Boys ekibiyle bu zorlu yolculuğa çıkmaya hazırsanız bu diziyi mutlaka izlemelisiniz.

14. Stranger Things (2016– ) IMDb: 8.7

14. Stranger Things (2016– ) IMDb: 8.7

80'li yıllarda geçen, fantastik bir gerilim dizisi olan Stranger Things; doğaüstü güçleri ve gizli deneyleri konu alıyor. Hawkins adındaki kurgusal kasabada kaybolan arkadaşlarını arayan üç küçük çocuğun karşısına psikokinetik güçlere sahip bir kız çıkıyor. Kayıp Will’in bulunması için bir umut ışığı olarak görülen kız, olağanüstü yetenekleriyle bu esrarengiz kayboluşun peşinden gidiyor. Fakat kasabanın tek problemi kayıp çocuk değil! Hawkins Ulusal Laboratuvarı'nda yürütülen deneylerde alternatif bir evrene açılan bir portal yaratılır. Bu durum Hawkins sakinleri için hiç de iyi olmayan bazı gelişmelerin yaşanmasına neden olur.

15. Game Of Thrones/Taht Oyunları (2011-2019) - IMDb: 9.2

15. Game Of Thrones/Taht Oyunları (2011-2019) - IMDb: 9.2

George R.R. Martin’in çok satan kitaplarından uyarlanan dizi, Westeros’un ve Yedi Krallık'ın yöneticiliği için yaşanan taht kavgalarını anlatıyor. Savaş alanında büyük bir usta olan ama ülke ve aile yönetiminde başarı sağlayamayan Kral Robert Baratheon, kendisine güvenilir bir sağ kol seçmek zorunda. Bu isim, yıllarca birlikte omuz omuza savaştığı ve güvenebileceği Kuzeyin Lordu Ned Stark'tan başkası değil! Bir yandan Demir Taht için mücadele sürerken bir yandan da yaklaşan kış ve getirdiği tehlikelerle sürprizlerin bir an olsun kesilmediği diziyi izlerken her bölümde heyecanın doruklarına çıkacaksınız!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın