Görüş Bildir
Haberler
The Artist'in Yıldızı Köpek Uggie, 13 Yaşında Hayata Gözlerini Yumdu

The Artist'in Yıldızı Köpek Uggie, 13 Yaşında Hayata Gözlerini Yumdu

Hande öçalan
12.08.2015 - 21:24 Son Güncelleme: 13.08.2015 - 14:38

Bir zamanlar Toto vardı ve köpek Rin Tin Tin, sonra Lassie ve bir de Benji. Hepsinin sinema tarihinde apayrı yerleri olmasına rağmen, uzun yıllardır hiçbir köpek yıldız Uggie kadar sevilip akılda kalmamıştı. Oscar ödüllü The Artist'de Jean Dujardin'den başarıyla rol çalan, kanin ailesinden bir Jack Russell olan Uggie, prostat kanseriyle olan savaşına yenik düşerek, yaşadığı renkli hayata 13 yaşında veda etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aslen Kaliforniyalı olan Jack Russell teriyeri Uggie, ilk evlat edinildiği dönemlerde ilk iki sahibi tarafından geri getirilmiş. Onu kurtaran, Hollywood'un ünlü hayvan eğitmeni Omar Von Mueller olmuş.

2012'de raflarda yerini alan, Uggie: My Story kitabında hayat hikayesi anlatılan Uggie'nin 'hayalet yazar'ı Wendy Holden da; “O inanılmaz bir karakterdi ve onu ölmekten kurtaran sahibi sayesinde çok güzel bir hayatı oldu.' diyerek, kitap için çalışmaları sırasında Uggie'yle çok güzel vakit geçirdiğini anımsattı.

Uggie'yi The Artist filmi için eğiten Sarah Clifford duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Onu her zaman kalbimde saklayacağım. Tavuk ve sosise olan sonsuz sevgisini asla unutmayacağım.'

The Artist Çekimlerinde Günde 15 Saat Çalışıyordu

Uggie'nin babası, eğitmen Von Mueller, onun en önemli yetisinin korkusuzluğu olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Köpeklerin gösteri dünyasındaki başarısını belirleyen yegane şeylerden biri, ışıklardan, seslerden ve kalabalıktan korkup korkmayacaklarıdır. Bu tip şeyler Uggie'yi adeta motive ediyordu, sanki bir parça sosis görmüş gibi hareketleniyordu. Ve kesinlikle çok çalışkan bir köpekti.' diyor.

Uggie, Von Mueller’in yönlendirmesiyle, önce reklamlarda rol alarak sekötre giriş yapmıştı ve ardından kült yönetmen Larry Clarke'ın “Wassup Rockers”ında yer aldı, Reese Witherspoon'la beraber 'Water for Elephants'da bir kamyonun içindeydi. Ve asıl şöhreti 9 yaşında The Artist'teki rolüyle buldu. Jean Dujardin her ne kadar en iyi aktör ödülünü almış olsa da; herkesin gizli favorisi Uggie olmuştu.

Hastalığı sebebiyle sadece birkaç yıl ömrü kalmıştı. Titremesine ve kemik rahatsızlıklarına yol açan hastalığı sebebiyle Oscarlar sonrası dinlenmeye çekildi. Zira The Artist’de, günde ortalama 15 saat çalışır haldeydi.

Ve Uggie şimdi hayata veda etti. Kendisini yetiştiren Von Muller; 'Herkes benim harika bir eğitmen olduğumu düşünüyor. Ama ben zannetmiyorum. Sadece Uggie harika bir köpekti.'

İşte Uggie'nin Hollywood anıları:

İşte Uggie'nin Hollywood anıları:

Dujardin ve Uggie Dujardin’in Oscar ödülünü kucaklarken / 2012 (Mark J. Terrill/AP)

Uggie Hollywood'da / 2012 (David Livingston/Getty Images)

Betty White ve Uggie / 2012 (Charles Sykes/AP)

Beyaz Saray'da bir partide sahibi Omar Von Mueller ile / 2012 (Joshua Roberts/Bloomberg)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dujardin ve Uggie, aktris Missi Pyle ile / 2012 (Robyn Beck/AFP/Getty Images)

Uggie ve Von Mueller Empire State Binasında / 2012 (Andy Kropa/Getty Images)

Empire State Binası / 2012 (Andy Kropa/Getty Images)

Uggie ve Von Mueller (Andy Kropa/Getty Images)

Uggie, Abercrombie & Fitch çekimleri için / 2013. (Jason Merritt/Getty Images)

İçeriğin Devamı Aşağıda

2012 Altın Küre Ödülleri sonrası (Kevin Winter/Getty Images)

Uggie ve arkadaşları, Lassie ile Rin Tin Tin, Hollywood'da (Mario Anzuoni/Reuters)

Oscar ödülleri töreninde / 2012. (Jason Merritt/Getty Images)

The Washington Post & Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0