Görüş Bildir
Haberler
TFF'den Tolga'nın Tepkisine Cevap Geldi

TFF'den Tolga'nın Tepkisine Cevap Geldi

Caner
23.12.2014 - 14:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Futbol Federasyonu hafta sonundaki maçlarda gerçekleştirilen seremonilerle ilgili açıklama yaptı.

Beşiktaş-Akhisar Belediyespor maçı öncesi seremoniye çıkan çocukların soğuk havadan dolayı üşümelerine Tolga Zengin büyük tepki göstermişti. Takım arkadaşlarının eşofman üstlerini çıkarttırıp küçük çocuklara giydiren Tolga Zengin'e federasyondan cevap gecikmedi.

Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Bazı medya organlarında Spor Toto Süper Lig müsabakaları öncesi düzenlenen seremonilerinde hakemlerimiz ve futbolcularımıza refakat eden çocuklarımızla yapılan organizasyon ve çocuklarımızın giydikleri ekipmanlarla ilgili çeşitli haberler yayınlanmaktadır.

Federasyonumuz tarafından sezon öncesi yapılan talimat değişikliği ile futbolculara refakat eden çocuklarımızla ilgili madde değiştirilmiş ve bu organizasyon kulüplerimize bırakılmıştır. Konuyla ilgili Sportif Ekipman Talimatı'nın 22. maddesini kamuoyunun bilgisine sunarız.

MADDE 22 - REFAKATÇİ ÇOCUKLAR

(1) En üst profesyonel ligde ev sahibi kulüpler diledikleri takdirde, TFF'nin izni çerçevesinde müsabaka öncesi seremonilerde futbolculara refakat etmek üzere,12 yaşından küçük çocukları refakatçi çocuk olarak belirleyebilirler.

(2) Seremoniye katılan her futbolcuya eşlik edecek olan refakatçi çocukların, ev sahibi takımın forma setlerini giymeleri zorunludur. Buna ilaveten, müsabakada görev yapacak hakemlere eşlik edecek refakatçi çocuklar, göğüs hizasında ve 200 cm boyutunda olmak şartıyla, 'FairPlay' veya 'Saygı' yazısı bulunan ev sahibi takım forma setlerini giymek zorundadırlar.

eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0