Görüş Bildir
Haberler
Maçlarda Aşı Zorunluluğu Kalktı mı? Maçlara Aşısız Girilebilir mi? Maçlarda Hes Kodu Zorunlu mu?

Maçlarda Aşı Zorunluluğu Kalktı mı? Maçlara Aşısız Girilebilir mi? Maçlarda Hes Kodu Zorunlu mu?

Tüm dünyanın başının dertte olduğu salgın ile ülkemizde mücadele ediyor. Koronavirüs salgını hakkında önemli kararlar alındı. 2 Mart 2022 Çarşamba günü Bilim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maske, HES kodu uygulamasına dair toplantıda karar verilen değişiklikleri açıkladı. Bakan Koca, HES kodu uygulamasının kaldırılacağını söyledi. Buna göre artık girişlerde HES kodu kontrolü yapılmayacak. Konu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), tarafından taraftarlara da açıklamalar yapıldı. Peki maçlara girişte aşı şartı kalktı mı? Maçlara aşısız girilebilir mi? Maçlarda Hes Kodu zorunlu mu? İşte tüm detaylar ve açıklamalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin KocaHES kodu uygulamasının kaldırıldığı duyurdu. Bakan Koca, açık alanlarda maske uygulamasının kalkacağını ancak kapalı alanlarda devam edeceğini açıkladı. Ancak havalandırmanın yeterli olduğu ve tedbirlerin uygulandığı kapalı ortamlarda maske kullanılması zorunlu olmayacak. Yapılan açıklamaların ardından bir duyuru da Türkiye Futbol Federasyonu'ndan geldii TFF stadyumlara girişle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki maçlara girişte aşı şartı kalktı mı? Maçlara aşısız girilebilir mi? Maçlarda Hes Kodu zorunlu mu?

Maçlara Girişte Aşı Şartı Kalktı mı? Maçlarda Hes Kodu Zorunlu mu?

Maçlara Girişte Aşı Şartı Kalktı mı? Maçlarda Hes Kodu Zorunlu mu?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), stadyumlara girişle ilgili 12 yaş sınırının ve HES sorgulamasının kaldırıldığını açıkladı fakat aşı şartıyla ilgili bir duyuru yapmadı. Bilet almak için kullanılan Passolig uygulamasında da artık HES kodunun sorulmadığı ve sadece TC kimlik numarası istendiği öğrenildi.

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor, Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Gaziantep FK, Göztepe ve birçok takım, 12 yaş sınırı ve HES sorgulamasıyla birlikte aşı şartının da kaldırıldığını açıkladı.

Maçlarda 12 Yaş Sınırı Kaldırıldı!

Maçlarda 12 Yaş Sınırı Kaldırıldı!

Koronavirüs salgını nedeniyle 12 yaş altındaki çocuklar bir süredir maçlara giremiyordu ve taraftarlarda 3 doz aşı şartı aranıyordu. Yeni kararlarla birlikte bu yasaklar kalkarken, 7 yaş altındaki çocuklardan bilet ücreti alınmayacağı öğrenildi.

Fenerbahçe'nin Paylaşımı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un Paylaşımı

Konyaspor'un Paylaşamı

Göztepe'nin Paylaşımı

Aytemiz Alanyaspor'un Paylaşımı

Gaziantep FK Paylaşımı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalyaspor'un Paylaşımı

GZT Giresunspor'un Paylaşımı

Altay Spor Kulübü Paylaşımı

Çaykur Rizespor Paylaşımı

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın