Görüş Bildir
Haberler
Testi Çöz ve Borderline Kişilik Bozukluğuna Sahip Olup Olmadığını Öğren!

etiket Testi Çöz ve Borderline Kişilik Bozukluğuna Sahip Olup Olmadığını Öğren!

Borderline kişilik bozukluğu (Sınırda Kişilik Bozukluğu), çoğunlukla hem bu bozukluğa sahip olanlar hem de çevrelerindeki insanlar için yıkıcı bir zihinsel sağlık durumudur ve özetle duygusal düzensizlik olarak tanımlanabilir. Genellikle biyolojik faktörlerden kaynaklansa da araştırmalar çevresel faktörlerin de bu bozukluğun ortaya çıkmasında büyük bir etken olduğunu ortaya koymuştur.

Sen de bu kişilik bozukluğuna sahip olup olmadığını öğrenmek istiyorsan haydi soruları cevapla ve sonucu gör!

UYARI: BU TEST, TIBBİ BİR SONUÇ TAŞIMAMAKLA BİRLİKTE TANI KOYMAK İÇİN YETERLİ DEĞİLDİR VE 18 YAŞ ALTINDAKİLERİN ÇÖZMESİ İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çocukluğunda başına gelen korkunç olayları sıklıkla hatırlıyor musun?

2. Kendini yüksek risk almak,korunmasız seks, çok para harcamak, dikkatsiz araç sürmek gibi riskli ve tehlikeli durumların içine soktuğunda hoşnut hissediyor musun?

3. Kendini, kimsesiz ya da terk edilmiş gibi hissettiğin oluyor mu?

4. Ailen, arkadaşların ve sevdiklerinle ilişkin nasıl?

4. Ailen, arkadaşların ve sevdiklerinle ilişkin nasıl?

5. Bazen şöyle düşünüyor musun; ben kötü bir insanım ve cezalandırılmam gerekiyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendine fiziksel olarak zarar verdiğin ya da hiç intiharı düşündüğün oldu mu?

6. Kendine fiziksel olarak zarar verdiğin ya da hiç intiharı düşündüğün oldu mu?

7. Peki ya diğer insanların istekli ve talepkâr olmalarına rağmen yardım etmeyi sevmediklerini düşünüyor musun?

7. Peki ya diğer insanların istekli ve talepkâr olmalarına rağmen yardım etmeyi sevmediklerini düşünüyor musun?

8. Son olarak; birine ya da birilerine güvendiğinde incinecekmişsin veya hayal kırıklığına uğrayacakmışsın gibi geliyor mu?

Tehlikeli bir noktadasın!

Tehlikeli bir noktadasın!

Sen, gerçekten de Borderline Kişilik Bozukluğu’na sahip olabilirsin! Sanki her şey senin için siyah ve beyazdan ibaret gibi. Bu iki net ve keskin uç arasında da çok ani değişimler yaşıyorsun. Bu iki uç arasında başka herhangi bir seçenek olduğunu düşünemiyorsun. Mesela; kendini çok başarılı, iyi, güçlü hissederken bir anda kendini aşırı önemsiz ve değersiz hissedebiliyorsun. Genellikle ani gelişen dürtülerin ile sonucunu düşünmeden hareket ediyorsun. Çevrendeki kişiler bazen fazlasıyla gözünde büyüyüp, yücelirken aniden değersizleşip, gözünden düşebiliyor. Sanki hem içinde hem de dışarıda kargaşalarla dolu yaşadığın iki dünya var. Bu kargaşalar arasında ise sen, duygularını düzenlemede ve kontrol etmekte oldukça zorlanıyorsun. Kendi görüntünü bile çarpıtarak algılıyor ve temelde oldukça değersiz, kötü ve zarar görmüş hissediyorsun. İçinde sevgi dolu ilişkiler için bitip tükenmek bilmeyen bir özlem olsa da öfkeli dürtüsellik, fırtınalı tutkunluk ve ani ruh hali değişkenlikleri onları başka yerlere yönlendiriyorsun. Bu yüzden de ilişkilerin oldukça çalkantılı oluyor. En kötüsü ise bu davranışların yüzünden sık sık dışlanıyormuş gibi hissetmen. İçinde sanki hiç dolmayan bir boşluk var bu sebeple bazı zamanlarda oldukça depresif olabiliyor, hatta intiharı bile düşünüyorsun. Kendi değerinin farkına varmalı ve kendine bu kadar yüklenmemelisin!

Sınırlarda geziniyorsun!

Sınırlarda geziniyorsun!

Açıkçası bu, kişilik bozukluğundan muzdaripsin diyemeyiz ancak ruh halindeki dalgalanmalar biraz korkutucu. Karşına çıkan can sıkıcı ve üzücü olaylar karşısında oldukça depresifleşmiş ve hayat enerjini kaybetmiş gibisin. Daha da kötüsü kendin ile kavga etmeye, kendini sorgulamaya ve öz değerlerini kaybetmeye başlamış gibisin. Büyük hayal kırıklıkların var ve bu yüzden tüm insanlığa güvenini kaybetmiş ve öfke dolmuşsun. Tüm bunların acısını da kendinden çıkarıyorsun. Belki de son dönemlerde oldukça zor şeyler yaşadın ve geçici olarak böyle bir ruh hali içerisine girdin, bilemiyoruz. Ancak bir an önce toparlanmalı ve içindeki o güçlü, esas seni keşfetmelisin!

Borderline Kişilik Bozukluğu ile alakan yok!

Borderline Kişilik Bozukluğu ile alakan yok!

Senin, bu kişilik bozukluğu ile uzaktan yakından alakan yok. Elbette her insan gibi zaman zaman duygusal gelgitler yaşıyorsun ancak bunlar son derece normal ve asla duyguların mantığının önüne geçmiyor. Kendini olduğun gibi kabul edebiliyor, insanları da çok iyi analiz edebiliyorsun. Dahası evren karşına bazen oldukça zor sınavlar çıkarsa da sen oturup, üzülmek ya da pes etmek yerine bir şekilde elinden geleni yapmaya çalışarak üstesinden gelmeyi başarıyorsun. Sosyal ilişkilerin de oldukça dengeli ve arkadaş çevrende sevilen birisin. O kadar normal ve sağlıklısın ki bu testi çözmene bile gerek yoktu diyebiliriz!

Bu testimiz ilgini çektiyse bunlara da göz atmak isteyebilirsin;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
504
157
90
69
42
36
32
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslı Gevancı

bir psikolog olarak bu tür rezilliklere tahammül etmekte epey güçlük çekiyorum. borderline kişilik bozukluğu öyle iki üç soruyla teşhis edilebilecek bir bozu... Devamını Gör

mendiezeynep

bakın çok rica ediyorum böye testler yapmayın şimdi 14 -15 yaşında ergenler gelip abiğ ya ben borderline mışım falan diyip kendilerini öyle zannedecekler ben... Devamını Gör

Senem Şengül

Başta testi 18 yaşından küçüklerin çözmesi sakıncalıdır diyo zaten.