Görüş Bildir
Haberler
Benliğinin Sınırlarını Zorluyoruz! Bilinçaltın Hangi Kişilik Bozukluğuna Daha Yatkın?

etiket Benliğinin Sınırlarını Zorluyoruz! Bilinçaltın Hangi Kişilik Bozukluğuna Daha Yatkın?

Kişilik bozuklukları uzun dönemli, şiddetli ve dirençli düşünce ve davranış kalıplarıyla karakterize olmuş zihinsel bozukluklar sınıfıdır. Nedeni ise hem kalıtsal hem de çevresel olabilir. 

Peki ya senin bilinçaltına inseydik hangi kişilik bozukluğuna daha yatkın olduğunu görürdük? Merak ediyorsan başlayalım! 

Not: Bu test tanı koymak için yeterli değildir, sadece eğlence amaçlı yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak, bu görüntü seni ne derecede rahatsız etti?

1. İlk olarak, bu görüntü seni ne derecede rahatsız etti?

2. Diyelim ki sevgiline gece yarısı bir telefon geldi ve yanından uzaklaşarak,sende oldukça şüphe uyandıran bir görüşme yaptı. İlk tepkin nasıl olurdu?

3. Aşağıdakilerden hangisi seni diğerlerinden daha fazla mutsuz eder?

4. Peki ya tanımadığın insanların olduğu kalabalık bir ortama gitmek zorunda kaldın diyelim, burada nasıl davranırsın?

5. Bunlardan hangisi seni daha çok korkutuyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şimdi de bu görselde yazanları dikkatlice oku. Hangi renk ile yazılmış düşüncelere daha fazla sahipsin?

6. Şimdi de bu görselde yazanları dikkatlice oku. Hangi renk ile yazılmış düşüncelere daha fazla sahipsin?

7. Az kaldı....Şimdi de kendinde olduğunu düşündüğün ya da olmasını istediğin özelliklerin olduğu görseli seç.

8. Son soruya tüm dürüstlüğün ile cevap vermeni istiyoruz! Hiç intihar etmeyi düşündün mü ?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Paranoid Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Paranoid Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Senin en büyük problemin güven! Kimseye tam anlamıyla güvenemiyor kuşku duyuyorsun. Sanki tüm dünya sana kötülük yapmak için bekliyor, bu yüzden kolay kolay kimse ile arkadaşlık kuramıyor hele de sırlarını kimse ile paylaşmıyorsun. Doğal olarak herhangi bir konuda sana yalan söylendiğini anladığında çileden çıkıyorsun. Sanki sürekli kafanın içinde birisi seninle konuşuyor ve bazen bazen bu öyle dayanılmaz bir hal alıyor ki her ne kadar yalnızlığı tercih etsen de çıkıp kalabalıklara karışarak onu susturmaya çalışıyorsun.

Şizoid Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Şizoid Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Sen farkında olmasan bile tuhaf paranoyalara sahipsin! Çoğu zaman kendi kafanda, acayip düşüncelerle kurguladığın bir hayal dünyasında yaşıyorsun ve buranın dışına asla çıkmak istemiyor, insanlardan kaçıyorsun. Yakın arkadaşın yok denecek kadar az diyebiliriz çünkü sen ailende dahil kimse ile fazla yakınlık kurmaktan hoşlanmıyorsun. Bu sebeple çevren tarafından genellikle soğuk ve duygusuz olarak tanımlanıyorsun ancak bunu da pek umursadığın söylenemez. Cinsellik ise senin ilişkilerinde çok çok geri planda çünkü daha farklı şeyleri önemsiyorsun. En büyük problemin ise çoğu zaman hiçbir şeyden zevk alamamak.

Narsisistik Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Narsisistik Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Senin bu hayatta en çok önem verdiğin şey beğenilmek! Kendini fazlasıyla seviyor ve değerli olduğunu düşünüyorsun. Bu sebeple genellikle çevrene karşı kendini daha üstün görüyor ve zaman zaman insanların seni kıskandığını düşünüyorsun. Hayatta her şey senin istediğin gibi olmasını, daima başarılı ve güçlü olmayı istiyorsun. Elbette her insan değerlidir ancak çevrendekilere karşı biraz daha empati kurman, onları da anlamaya çalışmanda fayda var!

Borderline Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Borderline Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Sen duyguların sürekli farklı uçlarda gidip geliyor! Kendini çok başarılı, iyi, güçlü hissederken bir anda kendini aşırı önemsiz ve değersiz hissedebiliyorsun. Genellikle ani gelişen dürtülerin ile sonucunu düşünmeden hareket ediyorsun. Çevrendeki kişiler bazen fazlasıyla gözünde büyüyüp, yücelirken aniden değersizleşip, gözünden düşebiliyor. Yalnızlığa ise hiç tahammül edemiyor çevren tarafından daima kabul görmeyi arzuluyorsun. İçinde sanki hiç dolmayan bir boşluk var bu sebeple bazı zamanlarda oldukça depresif olabiliyor hatta intiharı bile düşünüyorsun. Kendi değerinin farkına varmalı ve kendine bu kadar yüklenmemelisin!

Obsesif Kompulsif Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Obsesif Kompulsif Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Sen daima mükemmeli arıyorsun! Kendine ait kuralların ve çok fazla takıntın var aynı zamanda günlük hayatta yaşadığın her şeyden fazlasıyla etkileniyorsun. Düzensizliğe asla tahammül edemiyor hem kendine hem de çevrene karşı fazla kontrolcü yaklaşıyorsun. İşler istediğin gibi gitmediğinde ya da olmasını istediğin bir şey olmadığında gerçeklik ile bağını kaybedip, tam anlamıyla arızaya bağlıyorsun. İşte böyle zamanlarda içinden adeta bir canavar çıkıp, kontrolünü ele geçiriyor.

Histriyonik Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Histriyonik Kişilik Bozukluğu Çıktı!

Senin hayatında en önemli şey dikkat çekebilmek! Bu sebeple dış görünüşüne ve insanlarla olan ilişkilerine fazlasıyla önem gösteriyor, herhangi birinden veya olaydan da kolayca etkilenebiliyorsun. Bilinçaltında, beğenilmekten ilgi odağı olmaktan korkunç derecede bir haz duyduğun için ilgisiz kaldığın zaman aşırı derecede mutsuz oluyorsun. Böyle zamanlarda kontrolünü kaybedip, dikkat çekebilmek adına yapamayacağın şey yok. Bu sebeple çoğu zaman çevrendekiler seni durdurmaya, en azından yavaşlatmaya çalışıyor, fakat sen onlara hiç kulak asmıyor, kendi bildiğini okuyorsun!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2001
576
341
235
156
139
129
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın