Görüş Bildir
Haberler
Tesla Sürücüleri Otomatik Pilot Deneyimlerini YouTube’a Yüklüyor

Tesla Sürücüleri Otomatik Pilot Deneyimlerini YouTube’a Yüklüyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tesla’nın elektrikli araba yazılımına yaptığı son güncelleme, Amerika’daki yollarda otomatik direksiyon kullanma, şerit değiştirme ve park etme özelliklerinin kullanılmasını sağlayarak S Modeli sedanlarında ilk kez otomatik pilot özelliğine erişimi sağladı.

Güncellemeden bir gün sonra YouTube’da yayınlanan iki video, otomatik direksiyon kullanma özelliğinde S Modeli arabaların beklenmedik şekilde yönlendiğini gösterdi. Bir tanesinde otobandan çıkarken direksiyon sağa doğru dönmeye çalışarak aracı yoldan çıkarmaya itiyor. Diğerindeyse çift yönlü bir yolda karşı şeride geçmeye çalışarak sürücünün hayatını tehlikeye atıyor. Videonun sahibi RockTreeStar, durumun Tesla’nın önündeki arabayı takip etmesiyle çalışan otomatik direksiyon özelliğinin karşı şeritten gelen aracın sensörlerine takılması üzerine onu takip etmeye çalışmasından kaynaklandığını söylüyor.

Elon Musk, yeni otomatik pilot özelliklerinin beta versiyonunun kullanıldığını ve sürücülerin olası kazalardan hâlâ sorumlu olacaklarını söylemişti. Bu sebeple sürücülerin direksiyondan ellerini çekmemesi konusunda uyarıda bulunmuş olmasına rağmen, iki videoda da  bu uyarıya karşı gelindiğini görüyoruz. Yine de sürücüler ellerini duruma hemen müdahale edecek kadar direksiyona yakın tutuyorlar. Bu aşamada, bu özelliklerin sadece otobanlarda kullanıldığını da belirtmek gerek.

Kaynak: http://www.theverge.com/2015/10/21/95...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
5
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın