Görüş Bildir
Haberler
Tesla'nın Yeni Filmi 2016'da Geliyor

Tesla'nın Yeni Filmi 2016'da Geliyor

Engin Karakullukçu
15.03.2015 - 14:06 Son Güncelleme: 16.03.2015 - 13:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hepimiz teknolojiyi sever, ilgi duyarız. İşte o teknoloji, zaman içinde şekillenerek, gelişerek bugün bizlere aklımızın alamayacağı, binbir çeşit şey sunuyorsa, bunu temellerini oluşturan en önemli isimlerden biri de Nicola Tesla'dır. Yaşadığı dönemde gereken ilgi ve desteği göremeyen Tesla, beyaz perdeye taşınarak aslında ne kadar önemli bir kişilik olduğunu bilmeyenlere gösterecek.

Film genel olarak henüz yetişkinliğinin başlarında olan Tesla'nın 1886'da Amerika'ya yaptığı yolculuğu eşsiz bir şekilde tasvir ediyor. Film Tesla'nın Thomas Edison, George Westinghouse, Guglielmo Marconi, Albert Einstein, Charles Luciano, J.P. Morgan, Mark Twain, J. Edgar Hoover ve Nazi Almanyasından Heinrich Himmler gibi tarihin en önemli ve tartışmalı isimlerinden olan pek çok kişi ile ilişkilerine ve etkileşimlerine değinilecek.

Ayrıca Tesla'nın hayatından bilinmeyen pek çok kesiti de beyaz perdeye taşınma amacında. Tesla'nın en büyük icatlarının yapım aşamalarına, arkalarındaki hikayelere ışık tutacak olan film, onun romantik yaşamına, günümüze gelmemesi için bastırılmış, önüne geçilmiş icatlarına ve fikirlerine da değinecek. Çok az bir kesim tarafından bilinen Tesla'nın tüm gerçekleri filmde izleyicilere sunulacak.

Filmde kurgusal bir karakter olan, 21 yaşındaki bilgisayar bilimi öğrencisi John Watt, Tesla'nın icatlarından olan ancak bahsettiğimiz gibi bastırılmış ve günümüze gelmesi engellenmiş icatlarından biri olan Time Radio (zaman radyosu)'sunun planlarına şans eseri (yada kaderin yardımıyla) ulaşıyor ve bu icadı hayata geçiriyor. Bu icat sayesinde geçmişe bağlantı kuran John, Tesla ile iletişim kuruyor ve onun müthiş dünyasının gizemlerine, günümüzü ve geleceğimizi değiştirecek icatlarına, fikirlerine tanık oluyor.

Film konu olarak oldukça yaratıcı. Henüz Tesla'yı ve diğer önemli isimleri oynayacak oyuncular belli değil. Filmin görüntü yönetmeni ve senaristi olan isimse Türk sinema sektörüne oldukça yakın biri. Bu isim ''Tek Kişilik Dev Kadro'', ''Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü'' , ''Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak'' ve ''Neredesin Firuze'' filmlerinin yapımcılığı yapmış, ayrıca ''O Şimdi Mahkum'' ve ''Balıketi'' filmlerinin de senaristliği üstlenmiş Sırp asıllı D. Daniel Vujic.

2016 yılında vizyona girecek filmin Amerika çıkış tarihi 1856 doğumlu Tesla'nın doğum günü olan 10 Temmuz'da (şu an için sadece Amerika vizyon tarihi bilinmekte).

Ayrıca yine Sırp asıllı olan Vladimir Rajcic'in senaristliği üstlendiği ve yönetmenliğini ''Harry Potter ve Ateş Kadehi'' filminin de yönetmenliğini yapmış olan Mike Newell'ın üstleneceği (henüz kesin değil), tıpkı diğer film gibi Tesla'nın hayatını, yaşadığı zorlukları, uğradığı haksızlıkları konu alacak. Aynı zamanda günümüz teknolojik krizinde Tesla'nın yerine de değinecek. 

Hollywood tarafından yapılan bu proje, Daniel Vujic'in filmine göre bütçe olarak tabiki daha iyi durumda. Bunun avantajı olarak da Tesla'yı oynaması düşünülen ve bu konuya oldukça sıcak bakan isim Christopher Nolan'ın Dark Knight serisinin Batman'i Christian Bale. Hatırlanacağı üzere Bale'in Hugh Jackman ile başrollerini paylaştığı The Prestige (Prestij) filminde de Tesla ve Edison karakterleri bulunmuştu. Bu film için düşünülen Edison karakteri ise son zamanlarda kariyer bakımından oldukça durağan olan, Nicolas Cage.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsanlığın gidişatını değiştirebilecek muazzam bir zekaya, inanılmaz icatlara sahip olan Tesla, yaşadığı zamanda gereken ilgiyi ve imkanı bulamadı. Ölümünden sonra bütün defterleri, çalışmaları, çizimleri vs. toplanan, icatları sır gibi saklanan Tesla, bunlardan çok daha fazlasını hak ediyor.

Sonuna kadar Tesla > Edison.

Kaynak: Webtekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
10
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın