Görüş Bildir
Haberler
Teşhis Konulamayan Hastalık: Güneş Batınca 'Bitkisel Hayata' Giriyorlar

Teşhis Konulamayan Hastalık: Güneş Batınca 'Bitkisel Hayata' Giriyorlar

Emre Ordu
07.05.2016 - 23:49 Son Güncelleme: 08.05.2016 - 01:10

Pakistan'da yaşayan iki kardeş doktorların isim bile veremedikleri bir hastalıkla mücadele ediyor. Halk tarafından 'güneş çocuklar' olarak adlandırılan bu iki kardeş, gün içerisinden normal aktivitelerini sürdürürken güneş battıktan sonra adeta 'bitkisel hayata' giriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pakistan'da yaşayan Abdul Reşid (9) ve Suhayb  Ahmed (13) isimli iki kardeş, doktorların isim dahi veremedikleri bir hastalıkla mücadele ediyor.

Gün içerisinde herkes gibi normal aktitelerini yerine getirebilen iki kardeş, güneşin batmasıyla adeta 'bitkisel hayata' girmiş gibi oluyorlar ve ne hareket edip ne de konuşabiliyorlar.

'Sanırım oğullarım enerjilerini güneşten alıyor'

'Sanırım oğullarım enerjilerini güneşten alıyor'

Pakistan'ın Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'ya yakın bir köyde yaşayan baba Muhammed Haşim, çocuklarının havanın kararmaya başlamasının ardından gözlerinin kapandığını belirterek, 'Evlatlarım gün batımıyla beraber tüm duyularını yitiriyor.  Sonrasında ne açlık ne de susuzluk hissediyorlar. Beyin faaliyetleri duruyor. Doğal ihtiyaçlarını gidermek için tuvalete bile gitmiyorlar. Adeta güneş batınca  bataryaları kapanıyor' ifadelerini kullandı.

Karısı ile kuzen oldukların belirten Haşim, 6 çocuklarından ikisini erken yaşta kaybettiklerini açıkladı.Haşim ayrıca ölen iki çocuklarının alışılmadık bir hastalık belirtisi göstermediğini belirterek; 'Sanırım oğullarım enerjilerini güneşten alıyor.' dedi.

Doktorlar, güneşin rahatsızlıkla ilgili olduğunu düşünmüyor

Doktorlar, güneşin rahatsızlıkla ilgili olduğunu düşünmüyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lakin doktorlar, güneşin bu sıra dışı rahatsızlıkta bir rol oynadığı düşüncesinin yanlış olduğu inancını taşıyor. Nitekim kardeşlerin gün içinde yağmur yağdığında, karanlık bir odada bulunmalarına rağmen faal olduklarını gözlemlediklerini dile getirdi.

Çocukların sağlık masrafları devlet tarafından karşılanırken 13 doktor ve 32 tıp uzmanı bu sıra dışı hastalığa çare bulmak için uğraşıyor.

Hastalık hayallerine engel değil

Hastalık hayallerine engel değil

İki kardeş, tuhaf sağlık durumlarına rağmen hayat dolu ve neşeli. Küçük kardeş Abdülraşit din alimi olmak istediğini söylerken, ağabey Şuayip öğretmen olma hayali taşıdığını söyledi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
koray kuzey

Bu çocukların hasta değil uyanık olma ihtimali de yüksek. Bu sayede günün yarısında bütün sorumluluklardan kaçabiliyorlar. Çocukların saat olmayan, güneşin g... Devamını Gör

freedom

Küçük kardeş Abdülraşit, din alimi olmak istiyormuş. Nasıl zehirlediler acaba küçücük çocuğu?

tosarık

ne bekliodun kardes google da ceo olmasini mi ?!

Pasif Kullanıcı

acil şifalar