Görüş Bildir
Haberler
Terim'den Hakan ve Ömer Açıklaması

Terim'den Hakan ve Ömer Açıklaması

Batuhan
11.11.2014 - 12:51

A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, Brezilya maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

'Brezilya'nın ülkemizdeki prestiji çok yüksek'

Brezilya takımıyla oynamak hakikaten önemli bir prestij, ülkemizde de sempatisi çok büyük olduğu bir gerçek. Hepimiz onları çok uzakta olmasına rağmen çok uzun yıllar yakın hissettik. Dünya Kupaları'nda ve diğer kupalarda onların taraftarı olduk. Dünyanın sempatisini kazanmış ama özellikle Türkiye'de bir ülkenin takımıyla oynayacağız.

Açıkcası oyunun sonucu ne olursa olsun oyunculara katkıda olacağını düşünüyorum. 70'den fazla ülkede yayınlanacak bu maç. Almanya'da yine Dunga'ydı hoca 0-0 kalmıştık. Şimdi bir de Taffarel var. Dunga büyük bir oyuncu ve iyi bir hoca... Taffarel'i anlatmaya gerek yok hepimizin taraflı tarafsız sevgisini kazanmış çok önemli bir futbol adamıdır. Tabi kadroda Melo'yu da görmek istermiydik isterdik ama Dunga hocanın tasarrufunda olan bir şey, o da çok istemiştir. Heyecanlıyız sonuçta Bekir ve Burak'ın söylediklerine ben de katılıyorum. Buradan iyi bir oyun mümkünse iyi bir sonuç, özgüvenli bir takım olarak çıkarız.

Fatih Terim eksiklerden dert yandı!

2 ay önce ile şimdiki arasında fark muhakkak olabilir ama yeterli gibi gözükmüyor. Uluslararası seviye oynana oyun düzeyi ve ağırlı buralara geldiğinde arttığı gözüküyor. Oradaki anlayış yetmiyor daha yukarılara çıkmalıyız. Fizik, taktik ve teknik olarak çok almamız gereken yollar var. 2 ay önceye göre iyiyiz ama daha iyi olmalıyız. 8 kişiye yakın bir oyuncu grubu yok. Gökhan Gönül zor, Semih ve Mustafa Pektemek kontrollü olarak antrenmana çıkacaklar yarın maç var. Burak'ın ciddi bir enfeksiyon soğuk algınlığı mevcut. Mevlüt daha iyileşmedi, Gökhan Töre yok yarın... Caner oynayacak. Volkan'ların ufak tefek arızaları var. Volkan Demirel'in belinde, Volkan Babacan'ın parmağında problem var. Yani eksiklerimiz var. Kolay sakatlanmayan, aynı istikrarla oynamalıyız. Son bulunduğu yere itirazı olan bunu profesyonelce düşünen, milli takımı özel bir yer olarak gören, kendi takımında çok çalışan.

Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu neden tercih edilmedi?

Geçen kamptan bu tarafa 1 aydan fazla geçti ama demek konu çözülememiş. Benim için çok yabancı veya uzak kalan isimler değil hepsi evlatlarımız bizim. Sizden şunu beklerdim hepinizden, doğru bilgi alıp doğru aktarmanızı isterdim, az ve eksik bilgiyle yorumlarınız çok doğru olmadı. Açıkcası bunu beklerdim sizden çok açık bir net yani, bilmediğiniz konuları araştırıp öğrenseydiniz, size tek taraflı söylenenlere inanmayı seçtiniz. Benim tercihim bu yöne, muhakkak ki seçtiğimiz ve seçmediğimiz isimleri kritik edebilirsiniz. bunlar gayet doğal şeyler. Bu işin doğasında bu var yani dediğim gibi bu tip konularda daha iyi araştırmanın daha çok bilgi sahibi olmanın artısı var. Benim açıkladığımı milli takım bu kritiği çok açık...

'İzlanda maçıyla birlikte bir düşüş yaşadık'

Açıkcası çok iyi giden bir milli takımdan alınan milli takımdan sonra İzlanda'da bir düşüş yaşadık. Son iki maçın oyun durumu bence ilk yarı Çek Cumhuriyet maçında oynanacak en iyi maçı oynamışız. Letonya'da çok farklı bitecek bir maçtı ama böyle bitti. Beklemediğimiz ve hoşlanmadığımız bir tablo... Kazakistan maçından alınacak 3 puan bizi belirli bir hedef, belirli bir moral ve puan getireceğini düşünüyorum. Bu tablomuzu değiştirmez ama eksiksiz gitme en minimum şekilde kaybetme düşüncesini sonuna kadar puanları kovalama ümidi taşımak adına...

'Türk halkına her zaman ihtiyacımız var'

Kazakistan maçı için ve her maç için taraftara ihtiyacımız var. Arkadaşlar Türk Milli Takım'ı başka bir yerde olan takımı özel bir tkım hepimizin takımı, Ay-yıldız bizim için çok önemli... Burada sonuç ne olursa olsun Tükr Milli Takımı özel kalacaktır. Hep beraber olmayı çok isteriz ama her şartta biz ülkemizin insanlarını milli takımın etrafında toplanmış olmasını istiyoruz. O kutsal formayı elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. Arzu edilen, giymek için mücadele edilmesi gerekn bir forma onu anlatmaya çalışıyorum. Canını istediği zaman giyebileceğiniz bir forma değil, sonuçların onun özelliyle bir ilgisi yok. Seyircimiz bizimle olmalı... Brezilya benim için çok öenmlidir. Bİr daha kısmet olur mu ? bilmiyorum, zor gözüküyor. Pazar günü Kazakistan önünde çok ihtiyacımız olan seyircimizdir. Onların desteği bizim için önemli, takımımız en önemli itici gücüdür. 3 puanın önemi, grupta biz de varız diyebilmemizden, inşallah oradan alnımızın akıyla çıkacağız. Türk Milli Takım'ı bunları yapabilecek güçte, tüm pazarlar ve çarşambalar seyircimize ihtiyacımız var.

Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın affı için yorumu

Hepsi benim için çok değerli. Onun için zaman bakalım neyi gösterecek. Hepimiz ney varsa onu yaşacağız.

Radyospor

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/18212...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0