Görüş Bildir
Haberler
Temsil Ettikleri Ruhsal ve Mental Bozukluklarla Size Hayatınızın Şokunu Yaşatacak Çizgi Film Karakterleri

Temsil Ettikleri Ruhsal ve Mental Bozukluklarla Size Hayatınızın Şokunu Yaşatacak Çizgi Film Karakterleri

Arya Genç
16.04.2023 - 10:11

Çocukluk anılarımıza eşlik eden çizgi film karakterlerinin çoğu mental ve ruhsal sorunları yansıtıyor aslında. Konuşan bir ağaca sahip bir kız çocuğunun çok sıradan ve olası olduğunu düşündük, Ariel'in tam bir istifçi olmasını garipsemedik. 

Muzdarip oldukları sorunları duyunca muhtemelen şok geçireceğiniz daha birçok karaktere gelin birlikte bakalım. 😶

Kaynak: https://www.ranker.com/list/cartoon-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tigger

1. Tigger

Winnie the Pooh karakterlerinden olan Tigger'ı iki dakikadan fazla bir süre hareketsiz gören oldu mu? Yerinde asla duramayan yapısıyla Tigger, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu belirtileri gösteriyor.

2. Kötü Kraliçe

2. Kötü Kraliçe

Güzelliği ve gücüyle adeta kafayı bozmuş kraliçemiz, kendinden daha güzel olan Pamuk Prenses'i öldürmek isteyecek kadar kıskanç ve egolu. Sorunu da tabii ki de narsistik kişilik bozukluğundan başka bir şey olamazdı.

3. Elsa

3. Elsa

Başkalarını üzmemek için kabuğuna çekilen ve bir başına kalmayı seçen Elsa, kendine güvensizliği, suçluluk hissi ve mutsuzluğuyla yarattığı buzdan fanusunda yaşama isteğiyle majör depresif rahatsızlığa sahip karakterlerden.

4. Charlie Brown

4. Charlie Brown

Herkesin onunla alay ettiğini ve kimsenin onu sevmediğini hisseden Charlie aynı zamanda reddedilme korkuları da yaşıyor. Ancak kaygılarının ve kaçıngan kişilik bozukluğunun hayatını mahvetmesine de izin vermiyor ve oyunlarına devam ediyor. 🥺

5. Scar

5. Scar

Abisi Mufasa konusunda hep bir aşağılık kompleksi içinde olan Scar'ın bu durumu onu şiddete, manipülasyonlara ve başkalarını suçlamalara sürüklüyor. Doğru ve yanlış terazisi şaşan Scar, antisosyal kişilik bozukluğunu temsil ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alice

6. Alice

Telaşlı bir tavşanı takip ederek bir anda bambaşka bir evrene düşen Alice, kendi kendine 'delirdim mi acaba?' diye sorduğunda bize mental olarak iyi olmadığının mesajını da veriyor aslında. Konuşan hayvanlar ve eşyaların olduğu evrenin, aslında onun delüzyonları olduğu ve şizofreniyi temsil ettiği anlaşılıyor.

7. Jafar

7. Jafar

'Aladdin'in sosyopat kötü karakteri, başkalarının kötülüğünü isteyen ve yaptıklarından pişmanlık duymayan biri. Kendi ailesine dahi zarar vermek isteyen Jafar, başkalarının acı çekmesinden de keyif duyuyor. Bütün bunlar antisosyal kişilik bozukluğuna sahip olduğuna işaret ediyor.

8. Malefiz

8. Malefiz

Disney karakterleri içinde muhtemelen en kötüsü olan Malefiz, Aurora'nın vaftizine çağırılmadığında herkese büyü yapıyor. :) Öfkesi ve irrasyonelliğiyle verdiği kararlar ve duygularıyla başa çıkamamasıyla sınırda kişilik bozukluğunun bir örneği.

9. Tina Belcher

9. Tina Belcher

'Bob's Burgers'ın Tina'sı ailesine göre öyle olmasa da asperger sendromuna sahip. Çok zayıf sosyal becerilere sahip ve özellikle restorandaki müşterilerle tam olarak neyin uygun olduğunu anlayamıyor.

Yüksek sesle bağırdığı, duygusuz davrandığı ve masaların altına saklandığı oluyor. Çoğu insanla göz teması kurmakta zorluk çekiyor.

10. Belle

10. Belle

Zeki ve güzel karakterimiz Belle, babasını kurtarmak için acımasız Canavar tarafından esir edildiğinde büyük bir acı çeker. Ancak zamanla bu karaktere aşık olur. Tıpkı stockholm sendromu olan kişiler gibi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lucy Van Pelt

11. Lucy Van Pelt

Sevimli Charlie Brown'a karşı hiçbir empati duyamayan Lucy onu sürekli aşağılıyor, kardeşi Linus'a da eziyet ediyor. Sürekli modu da değişen Lucy, sınırda kişilik bozukluğuna sahip.

12. Ariel

12. Ariel

En işe yaramayan şeyleri bile istifleyen Ariel, obsesif kompulsif bozukluğu temsil eden Disney karakterlerinden.

13. Pocahontas

13. Pocahontas

Ne zaman sorunlar yaşasa sihirli bir şekilde konuşan ağacına giden Pocahontas şizofreni belirtileri gösteriyor.

14. Bruce Banner

14. Bruce Banner

En az 3 farklı Hulk'ı temsil eden Bruce, hem agresif hem sadist özellikleriyle ve farklı kişilikleriyle çoklu kişilik bozukluğuna sahip.

15. Eeyore

15. Eeyore

Belki de hepimizin çocukken acıyarak ya da üzülerek izlediği ve neşelendirmek istediği Eeyore, sürekli depresif ve içe dönük olmasıyla distimi belirtileri gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sünger Bob

16. Sünger Bob

Eeyore'nin aksine Sünger Bob neşe ve enerjinin asla bitmediği karakterlerden. Hem bir yetişkin hem baloncuk patlatan bir çocuk, hiperaktif ve tanıştığı herkesin en yakın arkadaşı olacak kadar sosyal anlamda farklı. 

Alışılandan çok daha fazla neşeli ve şapşal olan Sünger Bob, Williams sendromuna sahip.

17. Dora

17. Dora

Anıların ve gidilen yerlerin unutulduğu hastalık olan çözülmeli füjü Dora'nın bütün bölümlerinde görüyoruz. Dora da maceradan maceraya atılıyor, sayısız yere gidiyor ve hatırlamıyor.

18. Pepe Le Paw

18. Pepe Le Paw

Kendine, yapabileceklerine aşırı derecede güvenen, en çok kendine hayran olan ve önüne gelen her siyah-beyaz canlıyı elde edebileceğine inanıp direten Pepe Le Paw gerçek bir narsist örneği.

19. Homer Simpson

19. Homer Simpson

Çizgi dizi tarihinin en tanınmış babalarından olan Homer'ın mental ve ruhsal sorunlarını anlatmak için bir liste yapmak gerekir ancak biz bir tanesine odaklanacağız.

Bart'ın perspektifindeki Homer, ara ara asabileşen ve karşısındakine kasıtlı olarak zarar veren bir figür. Bu özellikleriyle aralıklı taşkınlık rahatsızlığı en iyi yansıtan karakterlerden.

Benzer içerikler:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
14
11
7
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın