Görüş Bildir
Haberler
Temerrüt Nedir? Temerrüte Düşmek Ne Anlama Gelmektedir? TDK'ya Göre Temerrüt Ne Demek?

Temerrüt Nedir? Temerrüte Düşmek Ne Anlama Gelmektedir? TDK'ya Göre Temerrüt Ne Demek?

Ömer ÖNDER
17.05.2022 - 16:33

Günlük hayatta sıkça duyulmayan ancak iş ve sosyal yaşamda karşımıza çıkan kelimelerden birisi olan temerrüt kelimesinin anlamı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Daha çok borç ve borçlanma gibi konularda kullanılan temerrüt kelimesinin anlamını merak edenler TDK'ya göre ne anlama geldiğini araştırıyor. Peki Temerrüt kelimesi nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Borçlanma ve borç konularının geçtiği yerlerde kullanılan temerrüt terimi son günlerde pek çok kişinin merak ettiği kelimelerden birisi. Temerrüt kelimesini doğru olarak kullanmak isteyenler ve ne anlama geldiğini merak edenler anlamını araştırıyor. İşte Temerrüt kelimesinin anlamı...

Temerrüt Ne Demek?

Temerrüt Ne Demek?

Temerrüt Arapça kökenli kelimedir ve TDK’ye göre temerrütün manası, dik kafalılık, kafa tutma, direnme, ek faiz ödememe durumu, herhangi bir sebebe dayanmaksızın borcu ödememekte direnme, direnim anlamlarına gelmektedir.

Temerrüt, alacaklı veya borçlu kişilerden birinin borcunu veya yükümlülüğünü zamanında ve kuralına göre yerine getirmemesi durumunu ifade etmektedir. Bu sorumluluk genellikle karşılıklı olarak imzalanan sözleşmelerin taraflara yüklediği edimlerin yerine getirilmemesi halinde ortaya çıkmaktadır.

Temerrüde Düşmek Ne Anlama Gelir?

Temerrüde Düşmek Ne Anlama Gelir?

Temerrüde düşmek kelime anlamı olarak merak edilen ve araştırılan konulardan birisidir. Temerrüde düşmek sanıldığının aksine borcu hiç ödeyemeyecek halde bulunmak veya iflas etmek anlamına gelmez. Borcu tam olarak ödeyememek veya zamanında ödeyememek manasına gelir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın