Görüş Bildir
Haberler
Televizyoncu Can Tanrıyar Gözaltına Alındı

Televizyoncu Can Tanrıyar Gözaltına Alındı

Emre Ordu
26.04.2023 - 18:01 Son Güncelleme: 26.04.2023 - 21:13

Uçankuş TV'nin sahibi Can Tanrıyar hakkında, sosyal medyada yayınladığı videolarla gündem olan Muhammed Yakut'a bilgi, belge, fotoğraf aktararak birlikte hareket ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Tanrıyar gözaltına alındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli Muhammed Yakut'un sosyal medyadaki video paylaşımlarına ilişkin soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, şüpheli Hüseyin Can Tanrıyar'ın Muhammed Yakut'a video paylaşımlarında kullanılmak üzere bilgi, belge, fotoğraf aktarımında bulunduğu, şüphelilerin video paylaşım süreci ve öncesinde birlikte hareket ettiklerine yönelik tespitler bulunduğu belirtildi. 

Muhammed Yakut ile birlikte fikir ve eylem birliği içerisinde bir başka kişiye yönelik 'nitelikli yağmaya teşebbüs' eyleminde bulunduğu iddia edilen Tanrıyar, savcılığın talimatı üzerine Beşiktaş'taki evinden gözaltına alındı.

Serdar Akinan, Muhammet Yakut'un arkasında Can Tanrıyar'ın olduğunu iddia etmişti 📹

Gazeteci Serdar Akinan, YouTube'da 'Deliler Delisi' isimli kanalından iktidar mensuplarını hedef alan videolarıyla gündeme gelen Muhammed Yakut ile yaptığı yayının ardından gözaltına alınmıştı. Akinan, serbest bırakılmasının ardından yaptığı bir yayında Yakut'un arkasında televizyoncu Can Tanrıyar'ın bulunduğunu öne sürmüştü. Akinan, şunları anlatmıştı:

“Ben gözaltından çıktıktan sonra gazeteci arkadaşlarımla oturdum konuştum. Ve dikkat ediyorum ortalığa birtakım bilgiler saçılmaya başladı. Bunlardan en ilginci Muhammed Yakut'un ilişkileri. Şimdi hatırlar mısınız benim yayında bir kelime kullandı, bir ifade kullandı. Dedi ki; Ben Can Tanrıyar ile beraber Doğan Şentürk'e yani FOX Haberin Genel Yayın Yönetmenine gittim. Bu videolarda anlattığım her şeyi onlara anlattım Can Tanrıyar ile beraber. Orada ben uyanamadım. Ve bunları yayınlamadı. Bunu yayında söyledi hatırlarsanız. O anda ben keşke bunun üzerine bir soru sorabilseydim. Diyorum ya soracağım çok şey var aslında ama ortaya da çıktı…'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
13
10
5
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Egemen

ülkenin seçilmiş siyasetçileri ülkeyi soyuyor, ayak işlerini yaptırdıkları mafyalar onları ispiyonluyor. umudumuz kimlere kaldı amk

Ziya Türk

2023 türkiye si. Özgür medya

pofudukpofyumak

Petek’in ahı 🥳