Görüş Bildir
Haberler
Telegram'dan IŞİD'e Geçit Yok

etiket Telegram'dan IŞİD'e Geçit Yok

Batuhan
19.11.2015 - 13:02

Anlık mesajlaşması olan Telegram, IŞİD'in haberleşmesine çanak tutuyordu. Telegram geç de olsa teröristlerin iletişim kurmasını engelledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Popüler anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Telegram , IŞİD terör örgütünün haberleşmesine uzun bir süre çanak tutmuştu. Bu konu hakkında yazılıp çizilmiş ancak Telegram cephesinden bir açıklama gelmemişti. Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan terör olayından sonra Telegram nihayet bir hamle yaptığını duyurdu.

Telegram, belirlemiş olduğu IŞİD terör örgütünün mesajlaşma kanallarını sildiğini açıkladı. Telegram'ın açıklamasına göre 12 dilde yayın yapan toplamda 78 IŞİD mesajlaşma kanalı silindi. Telegram açıklamasında ayrıca bu IŞİD hesaplarını tespit eden kullanıcılarına abuse@telegram.org adresine mail göndermesini istedi. Telegram'ın yakında güncelleme alacağı ve güvenlik alında yeniliklerin yapılacağı da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

Mesajlaşma hizmetlerinde takip sisteminin çok olduğu aşikar. Ancak Telegram'ın aylardır IŞİD'in haberleşmesine çanak tuttuğu biliniyordu. Telegram'ın Paris saldırısına kadar sessiz kalıp şimdi bir hamle yapması düşündürücü. Umarız diğer mesajlaşma platformları da teröristlerin mesajlaşmasını engellemek için güvenliğini artırır.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
4
3
3
1
0