Görüş Bildir
Haberler
Telefon Kullanımı Romantizmi Öldürüyor! Peki Bu Sorunu Çözmek İçin Ne Yapmalıyız?

Telefon Kullanımı Romantizmi Öldürüyor! Peki Bu Sorunu Çözmek İçin Ne Yapmalıyız?

idil kaba
15.11.2018 - 12:49

Sanal bir dünyadan kurtulup, duygularınızı daha gerçek yaşamak ister misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Telefon kullanımının romantizmi hatta doğrudan ilişkinizi bile öldürdüğünü biliyor muydunuz?

Tabii biliyorsunuzdur. Teknoloji hayatlarımızı ele geçirdi söylemlerini her gün mutlaka birilerinden duyuyoruz. 

Cep telefonlarının ilişkileri nasıl etkilediğine dair çok sayıda araştırma yapıldı. İnsanlara bu konuda birçok tanı konuldu. Sadece 'empati ' yapmanızı ve bu durumun hayatımızda değer verdiğimiz insanları nasıl etkileyebileceğini düşünmenizi istiyorum...

Asıl sorun belki de günümüzde akıllı telefonlar, taleplerimize çok daha fazla müdahale ediyor.

Asıl sorun belki de günümüzde akıllı telefonlar, taleplerimize çok daha fazla müdahale ediyor.

Kişisel telefonlarımızda hepimizin yarattığı farklı bir sanal dünya var. Bu artık herkes tarafından kabul edilecek bir gerçek. İnkar etmemiz manasız!

Aslında sorun çok basit; daha önce görmediğimiz yenilikleri sunarak bizi cezbedici dünyasına çekti, daha sonra bunu bir ihtiyaç haline getirdi. 'Bunlar hep Amerika'nın oyunları' demeye getirmiyorum ama bunlar kendi kendimize kurduğumuz sanal dünyayı gerçek dünyaya tercih etmemiz için yeterli bir sebep değil maalesef.

Bir kişinin telefon kullanımı neden partnerinin akıl sağlığı üzerinde böyle bir etkiye sahip?

Bir kişinin telefon kullanımı neden partnerinin akıl sağlığı üzerinde böyle bir etkiye sahip?

İlk başta da söylediğimiz gibi empati çok önemli bir adım. Partneriniz yerine telefonu tercih etmek, karşınızdaki bireyi ihmal edilmiş hissettirebilir. 

Bir konuşma, yemek veya romantik bir an; bir metin, e-posta veya başka bir görev nedeniyle bozulduğunda, mesaj şu şekildedir: “Telefonumda yaptığım şey şu anda senden daha önemli,” veya “Ben telefonumla sizden daha çok ilgileniyorum” veya “Dikkatimi çekmeye değmezsiniz. ” gibi örnekler biraz ağır gelebilir fakat gerçek bir iletişim halindeyken sanal bir iletişimi tercih edenlerin çevresindeki insanların iç sesi diyebiliriz.

Peki bu sorunu çözmek için ne yapmalıyız? İşte bu sorunu, bir problem olarak görenler ve gerçekten çözmek isteyenler için 5 ipucu:

1. Sorunun kapsamını değerlendirin.

1. Sorunun kapsamını değerlendirin.

Öncelikle çok az insan bir sorunu, sorun olarak görüp bunu kabullenebiliyor. Kendimize biraz toz kondurarak, telefon kullanımı hakkında partnerimizle eğrisiyle doğrusuyla konuşup, birlikte geçirdiğiniz zaman kalitesine gerçekten yıkıcı bir etkisi olup olmadığı üzerine münakaşa yapmaktan kaçınmayın.

İlk adım olarak bu tarz bir paylaşım, istemediğiniz bir adımı atma veya partnerinize atmasını isteme gibi bir olasılığı ortadan kaldıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Geçerli kullanım süresini kabul edin.

2. Geçerli kullanım süresini kabul edin.

Teknoloji hepimizin hayatına girdiğinden beri işlerimizi, sorumluluklarımızı daha kolay hallettiğimiz için bu zorunluluğun da farkında olmak önemli. Bağımlılık tanısı koyup komple reddetmek de pek sağlıklı bir çözüm olmaz. Sorumluluklar ağır bastığında yani gerçekten gerekli durumlarda teknolojinin imdadına koşan partnerinize bu konuda saygı göstererek yanında olabilirsiniz. 

'Tabii hep iş zaten' gibi olumsuz ifadelerle, sağlıklı bir iletişim talep etmek çok da faydalı olmaz. Diğer yandan bahane olarak 'Ben seni dinliyorum ya' diyerek telefon ekranından ayrılmayan gözler de karşı tarafa pek inandırıcı gelmez. Bu nedenlerle bu konuda ortak bir karar ve bir tutam saygı problemi çözecektir.

3. Teknolojiden uzak alanlar yaratın.

3. Teknolojiden uzak alanlar yaratın.

Partnerinizle telefon veya tablet kullanma anlarınızı denk getirerek, geriye kalan vaktinizde teknolojiden uzaklaşıp daha verimli vakit geçirebilirsiniz. Genel bir yargı olan 'birbirinize vakit ayırın, evde telefon kullanmayın' gibi sert geçişlerin pek de etkili olmadığını hepimiz görüyoruz. 

Önemli olan bütün akşam kendinizi kasıp suspus oturmaktan ziyade kaliteli vakit geçirme yollarını keşfedebilmek. Aranızdaki ekranları indirince geçirdiğiniz zamanın değeri sizi ve partnerinizi tatmin edecek, daha sağlıklı bir ilişki sürdürmenizi sağlayacaktır.

4. İstisnaları tanımlayın ve gelecekteki engelleri çözün.

4. İstisnaları tanımlayın ve gelecekteki engelleri çözün.

Yoğun tempolu bir hayatınız varsa, olası çıkabilecek işleriniz için birbirinizi bilgilendirmekten çekinmeyin. Bilgisayar, telefon gibi cezbedici kaçış noktalarına, partneriniz işini hallederken, siz de bakma ihtiyacı hissetmeyin. Bu mesele illa birine bel bağlayarak halletmeniz gereken bir problem değil, aynı zamanda tek başınıza kaldığınızda da bunu kendi kendinize bir rutin haline getirebilirsiniz.

5. Telefonları faydalı kullanımlarla bir iletişim konusu haline getirebilirsiniz.

5. Telefonları faydalı kullanımlarla bir iletişim konusu haline getirebilirsiniz.

Sorunu bir çözüm aracı olarak kullanın! 

İlişkilerde telefon kullanımları ile birlikte yüz yüze konuşma süresi azaldığı için asıl yıkıcı etkenlerden biri bu oluyor. 'Telefon olmadığında konuşacak bir şey bulamıyoruz!' işte bu yargı zaten başlı başına ayrı bir sorun. Bunun temeli aslında bireyin kendi kendini geliştirme isteği ile doğru orantılı. Bilgi furyası sanal dünyayı, farklı edinimlerle renklendirerek partnerinizle tartışma konuları yaratabilirsiniz.

Belki bu yöntemler hepimizin bildiği fakat uygulama kısmına gelince pek de yeltenmediğimiz çözümler olabilir.

Bir sorun gibi gelmeyen teknolojiyi, sorun haline getiren de biziz.

Kısacası hayatınızı doğru yönetmeyi en iyi kendiniz keşfedebilirsiniz, devir sanal dünyada kurduğumuz hayatları, gerçeğe uyarlarken hatalardan kaçınma yöntemlerini keşfetme devri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
5
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Sosyal medya çıktı mertlik bozuldu kardeşim. Aldatma vs oranlarını da inceleyin.Herkes herkese bir mesaj uzakta artık.

Pasif Kullanıcı

hepsi delikli demirle başladı

Sercan Ömrüuzun

Ayrılmakmı istiyorsunuz,? Mesajla sohbet edin. Mutlaka sonu boka sarıyor tecrübeyle sabit. Bir ilişkinin yürümesini istiyorsanız yapılacaklar listesinde mutl... Devamını Gör

moondark

Ego tatmini peşinde bir çok kişi.