Görüş Bildir
Haberler
Telaffuz Edilmesi Zor Lezzetler: Muhtemelen Hep Yanlış Söylediğiniz 10 Yiyecek İsmi

etiket Telaffuz Edilmesi Zor Lezzetler: Muhtemelen Hep Yanlış Söylediğiniz 10 Yiyecek İsmi

pondsjournal
06.09.2023 - 19:01

Bazı yemeklerin öyle yazılışı var ki hangi şekilde okuyacağınızı bilemezseniz ve o an size açlığınızı bile unutturur! Aslında bu hiç problem olmasa da en havalı halinizle bu yemekleri telaffuz edebilirsiniz! 😁 O zaman haydi başlayalım ve gittiğiniz ilk restoranda herhangi birini sipariş vermeyi unutmayın...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fajita

1. Fajita

Meksika mutfağının vazgeçilmez lezzeti Fajita, Türkiye'de de herkesin bayılarak yediği lezzetler arasında! Okunuşunu ise ilk defa duyacağına eminiz çünkü fajita kelimesi okunurken ortadaki 'j' kayboluyor ve yerine ise 'h' geliyor. İşte karşınızda: Fahita!

2. Tortilla

2. Tortilla

Bu incecik hamurun içine hangi malzemeyi koyarsanız koyun tadı muhteşem olan tortillayı, oturduğunuz bir kafede sipariş verirken tortiya şeklinde telaffuz ederek sipariş vermeyi aklınızdan çıkarmayın!

3. Ravioli

3. Ravioli

Bu yemeği de yanlış söylemiyorumdur umarım diye şaşırdığınızı biliyorum! Söylenişi çok kolaymış gibi görünse de yine de yanlış telaffuz edilen yiyeceklerden kendisi... Ravinoli olarak değil raviyoli olarak okunuyor!

4. Tagliatelle

4. Tagliatelle

Makarnanın hangi çeşidi ve adı olursa olsun akla gelen ilk şey lezzeti oluyor... Yine de sanki sen de bir İtalyalı gibi söylemek istiyorsan okurken 'talyatelle' şeklinde okumalısın!

5. Café de Paris

5. Café de Paris

Bu Fransız yemeğini büyük ihtimal yemeyen yoktur! Sosunun güzelliği en sevdiğiniz rengi bile yeşil olarak değiştirebilir... Bu müthiş yemeği sipariş etmek için 'Kafe dö Pari' olarak sipariş etmeniz yeterli!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Quesadilla

6. Quesadilla

Bu yemeğin sadece okunuşu değil yazılışı da zor! 😁 İspanyollara ait bu yemek klasik bir dürümden ibaret değil elbette... 'Kesadiya' olarak telaffuz edilen bu yemeğin ismi ile alakasını biz de aradık!

7. Donut

7. Donut

Masayı bu tatlıyla donutsak da asla tadına doyum olmuyor ve kimseye yetmiyor!  Bu çeşit çeşit aşırı sevimli tatlının okunuşu ise 'donat' şeklinde!

8. Quinoa

8. Quinoa

Bu aralar özellikle sosyal medyada ismini sıkça duyduğumuz, Türkiye'de ki ismiyle Kinoa, özellikle sağlıklı beslenenlerin gözbebeği olmuş şekilde. Şu ana kadar en ilginç telaffuz ödülünü bu yiyeceğe veriyoruz çünkü telaffuzu şu şekilde: Keen-wah!

9. Cordon Bleu

9. Cordon Bleu

Schinitzel'in çok yakın akrabası olan cordon blue da bir o kadar lezzetli! Genellikle 'kordon bluğ' olarak telaffuz etsek de doğrusu 'kordon blö' şeklinde...

10. Gnocchi

10. Gnocchi

Yine son zamanlarda özellikle yarışma programları ile adından sık sık söz ettiren bu lezzetin İtalyanlar tarafından nasıl okunduğunu hiç merak ettiniz? Bu lezzetin okunuşu Niyokki şeklindedir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
6
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın