Görüş Bildir
Haberler
Tekirdağ Köftelerini 'Airbus'ta Servis Edecek

Tekirdağ Köftelerini 'Airbus'ta Servis Edecek

ATKN
20.03.2015 - 13:37 Son Güncelleme: 20.03.2015 - 15:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tekirdağ - İstanbul karayolunda restoranı bulunan Mustafa Yurdanur, yatırım için Airbus A300 modelinde bir uçak satın aldı. 

Orijinali bozulmadan restoranın arka bahçesine monte edilen uçak, içi düzenlenerek restorana çevrilecek. Uçak restoran, farklı bir mekanda yemek yemek isteyenler için ilginç bir seçenek olacak.

İşletmeci Yurdanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'de böyle bir yapı gördüğünü ve aynı işletmeyi Tekirdağ'da yapmaya karar verdiğini söyledi.

Önce yolcu daha sonra ise kargo taşıyan ve uçuş ömrünü tamamlayan bir uçak aldıklarını dile getiren Yurdanur, şöyle konuştu:

'Bir kargo uçağı satın aldık. Uçağımızı zorluklarla havaalanından buraya hiç parçalamadan getirebildik. Şu an yolun yarısına kadar geldik. İnşallah mayıs ayının sonuna kadar bu konsepti tamamlamış olacağız. İç dizaynı kaldı. Onun da tamamlanmasının ardından hizmete girecek.'

Asırlık lezzet, uçakta servis edilecek 

Yurdanur, restoran uçak konseptinin ilgi çekeceğini düşündüğünü söyledi.

Çeşitli kurum ve kuruluşların da böyle ilginç konseptlere destek vermesi gerektiğini belirten Yurdanur, şunları anlattı:

'Bu uçak konsepti, restoran olarak Türkiye'de bir ilk. Biz bunun için çok büyük paralar da harcamadık. Uçağın buraya gelişi 500 bin lirayı buldu. Bitişi 1 milyon 200 bin lira civarında olacak. Yerimiz çok güzel, Tekirdağ girişi. İnşallah bundan sonra başka arkadaşlarımız başka konseptler getirirler. Tekirdağlılar, Trakyalılar bunu hak ediyorlar.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurdanur, uçağın herkese açık olacağını, tüm vatandaşların yemeklerini değişik bir deneyimle burada yiyebileceklerini vurguladı. Türkiye'de uçağa binmemiş çok sayıda insan olduğunu, onları da restoranda ağırlamak istediklerini dile getiren Yurdanur, şunları kaydetti:

'Tekirdağ'ın asırlık lezzeti artık uçakta servis edilecek. Tekirdağ köftesini inşallah daha güzel, daha kaliteli bir şekilde insanlara sunma çabasındayız. Tekirdağ köftesini hakikaten bütün dünyaya tanıtmamız gerekiyor. İnşallah bundan sonra böyle çalışmalarla tanıtımını daha iyi yaparız.'

Emrah Gökmen, Yavuz Karaduman - AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0