Görüş Bildir
Haberler
Tek Duruşmaya Dahi Gitmeyen Çocuk İstismarcısına ‘İyi Hal’ İndirimi

etiket Tek Duruşmaya Dahi Gitmeyen Çocuk İstismarcısına ‘İyi Hal’ İndirimi

Ulaş
29.10.2016 - 11:29

Türkçe öğretmenliği yapan M.A., 14 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Başlayan yargı süreci sonrasında mahkeme heyeti tartışmalı bir karara imza attı. Mahkeme tek duruşmaya dahi gitmeyen sanık hakkında 'iyi hal' indirimi uyguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mağdur kız çocuğu, adamın birden fazla kez sanal ortamda cinsel istismar ve şantajına maruz kalırken, aile olaydan haberdar olunca şikayetçi oldu.

Diken'den Burcu Karakaş'ın haberine göre; müracaat savcısının ifade alırken kız çocuğunun ailesine, “Küçücük kızının eline böyle bir telefon verirsen taciz de edilir, başka şeyler de başına gelir” dediği öne sürüldü.

Yapılan bilirkişi incelemesinde sanık M.A.’nın mağdureye sosyal medya üzerinden çok sayıda müstehcen ve cinsel içerikli görüntü göndererek, “Seni s… istiyorum küçük o…” gibi istismara varan konuşmalar yaptığı ortaya çıktı.

Ailesinin talebine rağmen kız çocuğunun ifadesi sosyal çalışma görevlisi olmadan alındı

Ailesinin talebine rağmen kız çocuğunun ifadesi sosyal çalışma görevlisi olmadan alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcılık, 18 Eylül 2015 tarihinde hazırladığı iddianamede şüphelinin cinsel taciz ve şantaj suçlarından yargılanmasını talep etti.

Mahkeme, ailenin avukatlarının müstehcenlik ve cinsel istismar maddelerinden de dava açılması talebine ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmazken istismara maruz kalan kız çocuğunun ifadesi, ailenin talebine rağmen sosyal çalışma görevlisi bulunmadan alındı.

Duruşmalara gitmeyen sanığa olumlu tutum ve davranışları nedeniyle indirim

Duruşmalara gitmeyen sanığa olumlu tutum ve davranışları nedeniyle indirim

İfadesi talimatla alınan sanık duruşmalara bir kere bile gelmedi. Evli olan sanık M.A.’nın eşine, “Bu kız bana musallat oldu, ben bundan kurtulamadım” dediği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, hiç görmeden bir daha suç işlenmeyeceği kanaati oluşturduğu sanığa verdiği cezada takdiri indirim uyguladı. Sanığın ‘şantaj’ suçundan verilen bir yıl altı ay hapis ve 180 gün adli para cezası, ‘iyi hal’ indirimi ile bir yıl üç ay hapis ve üç bin lira adli para cezasına indi.

‘Cinsel taciz’ suçundan ise duruşmalara hiç gelmeyen sanığa yargılama sürecindeki olumlu tutum ve davranışları indirim nedeni görülerek sekiz ay 10 gün hapis cezası verildi.

Her iki cezada da “Sanığın sabıkasız oluşu, geçmiş hali, dosya kapsamına yansıyan kişiliği ve suç işleme konusundaki eğilimi dikkate alındığında ileride bir daha suç işlemekten çekineceği” kanaati ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Çocukların cinsel istismarına dair olan 23. maddesinin ihlali söz konusu'

'Çocukların cinsel istismarına dair olan 23. maddesinin ihlali söz konusu'

İstismarcı öğretmenin çalıştığı, Gülen Cemaati’ne ait olduğu bilinen okul, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatıldı. Müracaat savcısı H.D. ise yine darbe girişimi sonrası görevden alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne öğretmen hakkında gerekli soruşturmaların başlatılması için iddianame ve cinsel içerikli görüntüler gönderildi. Sanık öğretmenin halen görev yapıp yapmadığı bilinmiyor.

Avukat Sezgi Korkmaz, “Türkiye Cumhuriyeti’nin de taraf olduğu Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi’nin bilgi ve iletişim teknolojileri aracılığıyla çocukların cinsel istismarına dair olan 23. maddesinin ihlali söz konusudur. Bu sözleşme uyarınca şüphelinin çocuğa bilgi ve iletişim yoluyla, cinsel istismarda bulunmak amacıyla kasten teklifte bulunması cinsel istismar suçudur. Sanık eğer 5 sene boyunca kasıtlı bir suç işlememiş olursa hiç bu suçu işlememiş gibi hayatına devam edecektir” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
465
167
52
21
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dighlighter

Diyorsunuz ya kim veriyor bu kararlari kim bu hakimler savcilar ? Hükümetin pezevengi olmus bir tanesini yakinen taniyorum. Kendisi özel universitede ucretli... Devamını Gör

Valla çolugu çocugu olanlar attıkları oylara dikkat etsinler.Dilimizde tüy bitti cahile,çobana,eşşeğe laf anlatmaktan aman diyorum muhafazakar kesim evladına... Devamını Gör

Mehlika

Hakimlerin derdi ne? Özellikle küfür yemek için mi böyle şuursuz şuursuz kararlar veriyorlar?

Mehlika

Tamam da gerçekten anlamıyorum. Çocuk bunlar ya. Akp'nin çıkarı ne bundan aklım almıyor benim. Safi kötülük başka bir şey değil. Bundan oy mu devşirecekler??