Görüş Bildir
Haberler
Tecavüzün Kadının Giyimi, Mini Eteği ile İlgili Olmadığının Kanıtı 1 Harita

Tecavüzün Kadının Giyimi, Mini Eteği ile İlgili Olmadığının Kanıtı 1 Harita

Niwegundi R.
16.02.2015 - 23:19 Son Güncelleme: 16.02.2015 - 23:49

Öyle zamanlar olur ki kelimeler boğaza düğümlenir, ne diyeceğini bilemezsiniz. Özgecan Aslan'ın uğradığı vahşet de bu hale getiriyor insanı. Ne dese ne yapsa sönmüyor içindeki ateş. Ancak buna rağmen bazı aklı evvellerin sarf ettikleri - daha doğrusu kustukları- bazı cümleler insanı daha da derinden yaralıyor.  Bunların dediğini yerle bir eden bir harita paylaşacağım. Göreceksiniz  mini etek, batılı yaşam vs zırvalıklarının ne kadar da kuru gürültü olduğunu.  Ama ilk önce bunlardan birkaç tane göstereyim ki haritayı görünce o söylediklerinin ne kadar saçma olduğu daha net görülür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ve işte Dünya Tecavüz Haritası

Ve işte Dünya Tecavüz Haritası

Haritadan anlaşılacağı üzere tecavüzün mini etek, laik yaşam vs ile alakası yok. Öyle olsaydı şeriat ile yönetilen İran ve Suudi Arabistan gibi ülkeler tecavüz haritasında son sıralarda olması gerekirdi. Ancak harita onları baş köşeye yerleştirmiş. Demek ki mesele vicdan, sevgi, merhamet meselesi.  Kadının toplumdaki yeri ve ülke demokrasisi ne kadar gelişirse tecavüz olayları o kadar azalıyor diyor harita bize. Ümit Kıvanç'ın dediği gibi ' Tecavüzü; kadının giyimi, yürüyüşü,saat kaçta nerede olduğu, mini eteği ile izah etmek doğrudan kurbana yönelik bir suçlama olur.' Asıl suçluyu yargılamayı bırakıp masumdan hesap sormak en büyük zulümdür.

 Bir ülkenin gelişmişliğini öğrenmek için kadına verdiği değere bakmak gerekir. Bu ülkenin kadına bakışını da Yılmaz Güney, Yol filminde başarılı bir şekilde anlatır.Ör: Kadını karlı dağlarda  ölüme terketmek. İlgili sahne için Bkz;  https://www.youtube.com/watch?v=uZPL6fqpUTk) Yani kısacası daha çok fırın ekmeği yememiz gerek kadın hakları konusunda.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
5
4
3
1
0
0