Görüş Bildir
Haberler
TBMM Kısa Çalışma Dönemine Geçiyor: Haftalık Mesai İki Güne Düşecek

TBMM Kısa Çalışma Dönemine Geçiyor: Haftalık Mesai İki Güne Düşecek

Batuhan
07.10.2020 - 14:22

1 Ekim'de 27. Dönem 4. Yasama Yılı açılışını yapan TBMM, corona tedbirleri kapsamında kısa çalışma dönemine geçmeye hazırlanıyor. Planlamaya göre, normal şartlarda haftada üç gün çalışan vekiller iki gün çalışacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Corona virisünün milletvekilleri ve Meclis çalışanları arasında yaygınlaşmasından sonra milletvekillerinin de haftada üç gün olan çalışa süresinin iki güne indirilmesi planlanıyor. Bu konuda parti yetkilileri ile yapılacak görüşmelerden sonra karar kesinleşecek.

Meclis, normal şartlarda salı, çarşamba ve perşembe günleri çalışırken öngörülen planlamada salı ve çarşamba günleri Genel Kurul’un yapılması ön görülüyor.

"Mart ayından bu yana Meclis'te 15'i milletvekili olmak üzere 276 kişide virüs tespit edildi"

"Mart ayından bu yana Meclis'te 15'i milletvekili olmak üzere 276 kişide virüs tespit edildi"

Geçen hafta yapılan Yasama Yılı açılışı dolasıyla bir dizi açıklamada bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'teki corona virüs tablosunu da paylaştı.

Şentop, Mart ayından bu yana Meclis'te 15'i milletvekili olmak üzere 276 kişide virüs tespit edildiğini belirterek, 41 personelin tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Şentop’un açıklamasın ardından AKP Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve CHP Milletvekili Aziz Aydınlık’ın corona testleri pozitif çıktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
22
4
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilirkişi Raporu

Maaşları da düşürseniz keşke. Hiçbir vasfı olmayan ve memlekete hayrı olmayan yüzlerce insana dünyanın maaşını veriyoruz. Bunlar hep bizim cebimizden çıkıyor... Devamını Gör

King in the East

iyi ne güzel işte evde uyursunuz meclis yerine..

morningstars

yıllar önce yakın bir ahbabımız milletvekili olmak için bir apartman feda etmişti şimdi anlıyorum uğraşın doğruluğunu yatın para kazanın