Görüş Bildir
Haberler
Tatil İçin En İyisi Eylül Diyenler İçin! Eylül Ayında Çıkabileceğiniz Tatil ve Seyahat Önerileri

etiket Tatil İçin En İyisi Eylül Diyenler İçin! Eylül Ayında Çıkabileceğiniz Tatil ve Seyahat Önerileri

Yaz sona erdi ama tatil bitmedi. Eylül ayında tatile gitmeyi planlıyorsanız o zaman tercih edebileceğiniz bazı tatilleri sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kapadokya

Kapadokya

Kapadokya her zaman çok güzel ama Eylül ayında bir başka güzel. Benzersiz doğasına herkesin hayran kaldığı Kapadokya, Eylül'de daha serin oluyor. Bu sayede gezmesi daha rahat. Kapadokya'da yapılacak şeyler saymakla bitmiyor. Antik kiliselerden doğal oluşumlara her yerinden tarih akan Kapadokya'ya gidip de sıcak hava balonuna binmemek olmaz tabii. Ayrıca sonbaharda Kapadokya'da birçok festival oluyor.

Santorini

Santorini

Santorini de Eylül ayına uygun bir rota. Denize girebileceğiniz gibi başka birçok aktiviteyle de uğraşabilirsiniz. Bu zamanlarda yaz bittiği için kalabalık sona ermiş oluyor ve siz çok daha rahat bir tatil geçirebiliyorsunuz. Santorini denilince ilk akla gelen bembeyaz evleri de yakından görebileceksiniz. Huzurlu ve sakin bir tatil arayışında iseniz Eylül'de Santorini'yi düşünebilirsiniz.

Fethiye

Fethiye

Eylül ayında hâlâ denizler sıcak oluyor. Bu yüzden yurt içinde de bir tatil planı yapabilirsiniz. Deniz tatili yapmak istiyorsanız o zaman Fethiye'yi düşünün deriz. Fethiye'de sadece deniz yok, burası aynı zamanda müthiş bir doğaya da sahip. Hatta cesaretiniz varsa yamaç paraşütü bile yapabilirsiniz. Aynı zamanda Fethiye'de birçok antik kent var ve hava buraları gezmek için Eylül ayında gayet güzel oluyor. Tatilinizi dolu dolu yaşamak istiyorsanız Fethiye'yi düşünebilirsiniz.

Kotor

Kotor

Kotor, Karadağ'da bulunuyor. Eylül ayında ziyarete uygun yerlerden olan Kotor'a gidip tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz. Ama ben kültürel geziyle yetinemem diyorsanız o zaman sıcak denizinde yüzmeniz de mümkün. Yurt dışına çıkıp güzel bir tatil geçirmek isteyenlerin adresi olabilecek Kotor'da manzaraya doyacaksınız. Eylül ayında artık turist yoğunluğu azalacağı için daha sakin bir tatil yapmanız mümkün.

Bozcaada

Bozcaada

Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olan Bozcaada zaten sakinlik sevenlerin gitmesi gereken bir yer. Hele bir de burayı Eylül'de ziyaret ettiğinizde en güzel tatillerinizden birini yaşayabilirsiniz. Ege Denizi'nin sakin sularında yüzerek ya da adada gezerek tatilinizi unutulmaz kılmanız mümkün. Buna bir de tarihi Bozcaada sokaklarında dolaşmayı eklersek bu tatil diğerlerine hiç benzemeyecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Provence

Provence

Tatil için yurt dışına çıkmayı düşünüyorsanız o zaman Eylül ayı için en uygun yer Fransa'nın Provence bölgesi. Mor renkli lavanta tarlalarını görmek için mükemmel zamanlardan olan Eylül ayı aynı zamanda bağbozumu dönemi. Tarihi dokusu ve lezzetli mutfağı ile ziyaretçilerin çok hoşuna giden Provence'nin doğal güzelliklerine de hayran kalacağınız kesin. Daha az insan varken gezmesi çok daha rahat olacak Provence için Eylül ideal bir ay.

Ayvalık

Ayvalık

Plajlarıyla ünlü Ayvalık'a Eylül ayında gidilir mi diye düşünebilirsiniz. Hazır tatilciler dönmüşken burası en güzel haline bürünüyor. Zeytin ağaçlarıyla kaplı Ayvalık, aynı zamanda tarihi de bir yer. Eylül ayında ister denize girebilir isterseniz taş evlerin arasında dolaşabilir ya da lezzetli yemekleri tadabilirsiniz. Ayrıca tekne turlarına katılarak çevre koyları da ziyaret etmeniz mümkün.

Şirince

Şirince

Dünyanın sonu geldiğinde kurtulacağına inanılan Şirince, o zamandan beri çok meşhur. Tarihi dokusunu koruyan bu köy doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği bir tatil rotası. Üzüm bağları olan köyü gezerken çok huzurlu hissedeceğiniz kesin! Tarihi kiliseleri de ziyaret edebiliceğiniz bu gezi Eylül ayı için en ideal gezilerden biri.

Abant

Abant

Bolu'ya bağlı Abant'a ne zaman giderseniz gidin hep çok güzel ama sonbaharda bir başka güzel olduğu kesin. Yaprakların döküldüğü ve doğanın yeşilden kahveye yavaş yavaş geçtiği bu aylarda Abant'ın eşsiz bir güzelliği oluyor. Eylül'de deniz istemem, bana doğa gezisi lazım diyorsanız Abant tam sizlik. Abant Gölü etrafını saran muhteşem ormanlarla temiz havayı içinize çekerek huzurlu bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Safranbolu

Safranbolu

Deniz tatilinden bıkanlar için iyi bir alternatif olan Safranbolu, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri. Buraya gidince tabii geleneksel konaklarda kalmanız gerek. Bölgeye gittiğinizde oranın meşhur ürünlerinden tadabilir, sevdiklerinize hediye etmek için safranlı lokum alabilirsiniz. Kültürel gezilerden hoşlanıyorsanız bu rotanın sizi memnun edeceğine eminiz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın