Görüş Bildir
Haberler
Tarihin En Karanlık Sayfalarından Biri: Clinton Caddesi Olayı

etiket Tarihin En Karanlık Sayfalarından Biri: Clinton Caddesi Olayı

Açıklanamayan, doğaüstü olaylara inanır mısınız? Yoksa 'Evrende doğaüstü hiçbir olay yoktur' diyenlerden misiniz? Her halükarda tarihin en gizemli olaylarından birine ev sahipliği yapan Clinton Caddesi'nde bulunan esrarengiz bir evde yaşayanların başına gelenler oldukça ilginizi çekecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1878 yılının Aralık ayında, insanın içini donduran soğuk bir gecede başlıyor her şey.

1878 yılının Aralık ayında, insanın içini donduran soğuk bir gecede başlıyor her şey.

Edward F. Smith adlı bir adam evinde esrarengiz olaylar gerçekleştiği iddiasıyla polise gidiyor. Smith, bu tarz mistik olaylara hiç inanmadığını belirten biri. Ancak son birkaç haftadır evlerinde gerçekleşen ve anlamlandıramadığı olaylar neticesinde kafası karışıyor, biraz da korkuyor.

Smith polis karakolunda olaylarla ilgili tüm bilgileri görevlilere anlatıyor.

Smith polis karakolunda olaylarla ilgili tüm bilgileri görevlilere anlatıyor.

O geceyi polislerden biri şöyle anlatmış: 'Gece vardiyasındayken bir adam geldi. Gözleri kan çanağına dönmüştü. İçeri girer girmez ilk sözleri 'Yardım edin. Biri bize yardım etmeli.' olmuştu.'

Peki neler oluyordu bu evde?

Peki neler oluyordu bu evde?

Edward verdiği ifadede birinin sürekli kapılarını çaldığını söylüyor. Gecenin bir yarısında kapıyı çalan kişi her kimse, Edward her seferinde koşa koşa kapıya baksa da kimseyi bulamıyor. Üstelik olay sadece zilin çalınmasıyla da kalmıyor, kapı adeta yumruklanıyormuş.

Ama bu kadarla da sınırlı değil...

Ama bu kadarla da sınırlı değil...

Çünkü daha korkunç bazı olaylar var, oturma odasında gerçekleşenler gibi. Oturma odasıyla mutfağı ayıran oldukça büyük ve ağır olan kapılar var, ancak bu kapılar geceleri inanılmaz gürültülü bir şekilde sallanıyormuş. Yine polislerin olay sonrasında anlattıklarına göre başta hiçbiri inanmamış, ancak Edward'ın haline acıdıkları için olayı araştırmaya karar vermişler. Dedektif Price, birkaç polisle beraber bir gece evi kontrol etmeye gitmişler.

Ve polisler olayları incelemek için eve varıyor...

Ve polisler olayları incelemek için eve varıyor...

Dedektif Price ve üç diğer polis Smith'in evine ulaşıyor. İlk iş kapı zili inceleniyor, ancak olağandışı bir şey görülmüyor. Ekip içeri girdiğinde gergin aile ile karşılaşıyor. İki kız çocuğu ve eşi ile birlikte Edward, polislerle beraber nasıl bir plan izleyeceklerini konuşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk önce olaylar tekrarlanacak mı diye tetikte beklemeye başlıyorlar.

İlk önce olaylar tekrarlanacak mı diye tetikte beklemeye başlıyorlar.

Dedektif, polis memurlarından birini kapının hemen arkasına yerleştiriyor ve zil çalar çalmaz hemen açıp suçluyu yakalamasını istiyor. Diğer bir polis memurunu ise oturma odasına gönderiyor ve kapılardan ses gelirse hemen harekete geçmesini söylüyor. Gece yarısı geldiğinde haftalardır tekrarlanan olaylar yine gerçekleşiyor ve kapı zili çalıyor. Soğuk ve kaskatı havaya sahip bir atmosfer içinde herkes birdenbire donakalıyor.

Ancak bu korku çok kısa sürüyor, polis memuru suçluyu yakalama amacıyla kapıyı hemen açıyor. Karşılaştığı manzara ise insana ürperti veren bir boşluk. Duruma anlam veremeyen polis, hemen dışarı adımını atıyor ve etrafa bakınıyor; ancak görünürde hiç kimse olmuyor. Dedektif neler olduğunu sorunca da zil çalar çalmaz kapıyı açtığını, ancak en ufak bir hareketlilikle bile karşılaşmadığını, sadece oldukça soğuk bir rüzgar akımının adeta içinden geçermişçesine evin içine girdiğini söylüyor.Ev bahçeli olduğundan ve bahçe duvarlarını aşmak için bile kısa olmayan bir mesafe kat etmek gerektiğinden polis ekipleri olaya anlam veremiyor. Durum böyle olunca da onlar da huzursuz olmaya başlıyorlar.

Bu sefer işi daha ciddiye almaya başlıyor polis ekipleri.

Bu sefer işi daha ciddiye almaya başlıyor polis ekipleri.

Kapı zili tekrar kontrol ediliyor, uzun uzun. Ancak yine bir sonuç alınamıyor. Ne bir tel, ne bir hile. Her şey oldukça normal görünüyor. Dolayısıyla polisler zile birinin bastığından tamamen emin oluyor. Eve geri giren ekipler çaresiz şekilde aileye bir sonuca ulaşamadıklarını söylüyor. Tam o anda oturma odasının kapıları şiddetli şekilde sallanmaya başlıyor. Evdeki herkes korkudan donakalıyor, ev neredeyse başlarına yıkılacakmış gibi hissediyorlar. Daha sonra sesler aniden azalmaya başlıyor ve sonrasında tamamen durarak, geride buz gibi bir atmosfer bırakıyor.

Polisler hemen harekete geçip tüm evi ve evin dışını inceliyor, ancak yine ve yeniden en ufak bir iz bile bulamıyorlar. En sonunda dedektif oldukça zekice bir yöntem buluyor.

Tüm kapıların ön ve arka taraflarına kül döküyorlar, pencerelerin altına ve dış kapıya da dahil olmak üzere.

Tüm kapıların ön ve arka taraflarına kül döküyorlar, pencerelerin altına ve dış kapıya da dahil olmak üzere.

Böylece zanlıyı tuzağa düşürüp ayak izlerinden takip edebilmeyi amaçlıyorlar. İşlem tamamlandıktan sonra herkes bir odaya toplanıp beklemeye başlıyor. Kısa bir süre sonra sessizlik tekrar bozuluyor, dış kapının zili tekrar çalıyor ve kapı yumruklanıyor. Polisler hemen külleri kontrol etmeye gidiyor, ancak gördükleri manzara karşısında şaşkına dönüyorlar. Çünkü küller üzerinde en ufak bir ize rastlayamıyorlar. Olaylar daha da agresif şekilde gelişmesine rağmen böyle bir sonuç alınması dedektif ve ekibini korkutuyor. Dedektif Price bu olayın sonrasında 'Bu kadarı fazla, beni aşıyor.' diyerek evden ayrılmaya karar veriyor.

Tam o sırada hala açık olan dış kapıdan üç kere kapıya vurulma sesi geliyor, herkes o tarafa dönüyor. Dedektif dikkatli gözlerle önündeki boşlukta bir silüet görmeye çalışırken birdenbire bir taş fırlıyor ve odanın camlarından birini komple aşağı indiriyor. Memurlar anında dışarı koşup suçluyu yakalamaya çalışıyorlar, ancak yine hiç kimseyi göremiyorlar.

Bu olay bardağı taşıran son damla oluyor.

Bu olay bardağı taşıran son damla oluyor.

Polis ve dedektif ellerinden bir şey gelmediğini söyleyerek hemen evden ayrılıyor. Gece bitiyor, yeni gün doğarken Smith ailesi umutsuz ve çaresiz bir şekilde kara kara ne yapacaklarını düşünüyor; tek bildikleri delirmiş olmadıkları, olayların gerçekten yaşandığı. Ertesi gece küçük bir kalabalık evin önünde toplanıyor ve saatlerce olayların tekrar gerçekleşmesini beklemeye koyuluyor.

Camdan dışarı bakan aile; komşularını, arkadaşlarını, yabancıları ve polis ekiplerini görüyor. Dedektif ve ekibi aileyle üst düzey bir yetkiliyi tanıştırıyor, yetkili de aileye her türlü yardımı alacaklarını söylüyor. Ancak hem Dedektif Price, hem de aile, bu evdeki olaylara hiçbir şekilde yardım edilemeyeceğini biliyor.

Olayın üstünden günler, haftalar geçiyor. Evin önündeki kalabalık giderek azalıyor, aynı şekilde paranormal aktiviteler de. Aylar sonrasındaysa aile artık sadece hafif ayak sesleri duyduklarını söylüyorlar. Hem çevredeki insanlar, hem de polis ekipleri olayı unutmaya başlıyor. Ancak olaylara hiçbir açıklama getirilemiyor.

Günümüzde bu ev hala ayakta ve New York tarihinin en esrarengiz evlerinden biri olarak boş şekilde duruyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2581
412
240
144
89
77
7