Görüş Bildir
Haberler
Tarantino: Polislerin Boykot Tehdidinden Korkmuyorum

Tarantino: Polislerin Boykot Tehdidinden Korkmuyorum

Ulaş
04.11.2015 - 23:49 Son Güncelleme: 05.11.2015 - 08:55

ABD'de geçen ay polis şiddetini protesto eden bir gösteriye katılmasının ardından polis sendikalarının boykotla tehdit ettiği ünlü yönetmen Quentin Tarantino, 'polislerin bu tehdidinden korkmadığını' söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarantino 24 Ekim'de New York'ta polis tarafından öldürülen silahsız siyah gençler için düzenlenen bir gösteride, sahneden protestoculara seslenmişti.

Ünlü yönetmen polis şiddetiyle ilgili olarak 'Cinayeti gördüğümde seyirci kalamam, katile katil demek zorundayım' diye konuşmuştu.

Tarantino'nun bu sözleri ulusal ve yerel polis sendikalarının tepkisini çekti.

Bazı polis sendikaları Tarantino'nun Aralık ayında vizyona girecek olan 'Hateful Eight' filmini boykot çağrısında bulundu.

Çağrı yönetmenin gelecekteki projelerine yönelik güvenlik, trafik kontrolü ve teknik destek gibi yardımları da kapsıyor.

Tarantino: Beni susturmak için yapıyorlar

Tarantino: Beni susturmak için yapıyorlar

Los Angeles Times gazetesine konuşan Quentin Tarantino, sözlerinin yanlış yansıtıldığını söyledi ve 'Bütün polislerin katil olduğunu asla söylemedim' dedi.

Tarantino, polislerden nefret ettiğine dair suçlamaların kendisini 'kötülemek ve karalamak' için ortaya atıldığını belirtti:

'Bunlar beni susturmak, daha da önemlisi bu tartışmada taraf olabilecek diğer ünlü kişilere mesaj vermek için yapılıyor'.

Ünlü yönetmen polis örgütlerini kendisine karşı 'zorbalık' etmekle suçladı ve 'Bu ülkedeki polis vahşetiyle başetmek yerine beni hedef gösteriyorlar' dedi.

'Tarantino fantezi dünyasında yaşıyor'

Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck ise 'Tarantino'nun polislerin karşı karşıya olduğu şiddetin doğasını anlayamadığını' iddia etti.

Beck 'Tarantino fantezi dünyasında yaşıyor. Filmleri yoğun şiddet içeriyor ama şiddetin ne olduğuna dair fikri yok. Yasanın izin verdiği ölçüde şiddet kullanımını, cinayetle karıştırıyor' dedi.

Pazar akşamı düzenlenen Hollywood Film Ödülleri töreninde sahneye çıkan aktör Jamie Foxx ise Tarantino'ya destek verdi.

Yönetmenin 'Django Unchained' filminde rol almış olan aktör Tarantino'ya 'Doğruları söylemeye devam et ve kinci insanları umursama' diye seslendi.

Tarantino filmlerinin dağıtımcı şirketi Weinstein da yönetmene sahip çıktı ve 'Tarantino'nun fikrini belirtmek istediği konularda konuşma hakkı var' dedi.

Geçen yıl Amerikan polisinin New York, Missouri, Baltimore ve Güney Carolina'da şüpheli gördüğü siyah kişileri öldürmesi ülke çapında tepki çekmiş ve protestolara neden olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
2
2
1
1
1
0