Görüş Bildir
Haberler
Tanzanya'nın En Değerli İki Taşını Bulan Madenciye 22,9 Milyon Liralık Ödül: 'Yarın Büyük Parti Var'

Tanzanya'nın En Değerli İki Taşını Bulan Madenciye 22,9 Milyon Liralık Ödül: 'Yarın Büyük Parti Var'

Tanzanyalı bir maden işçisi, ülke tarihinin bugüne kadarki en büyük iki tanzanit taşını keşfetmesinin ardından  zengin oldu. 

Sevincini 'Yarın büyük parti var” diyerek paylaşan madenci, bir okul ve AVM inşa etmeyi planladığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 kilo ağırlığındaki iki taş için aldığı ödül 23 milyon liraya yakın

15 kilo ağırlığındaki iki taş için aldığı ödül 23 milyon liraya yakın

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Tanzanya'da bir maden işçisi, ülke tarihinde bu zaman kadar keşfedilen en değerli ve en büyük iki taşı keşfetmesinin ardından, ciddi bir ödülle bir günde zengin oldu.

Saniniu Laizer adlı madenci, biri 5,8 kilo, diğeri ise 9,2 kilo olarak ölçülen iki tanzanit taşını Maden Bakanlığı'na vermesinin ardından, 7,74 milyar Tanzanya şilini ile ödüllendirildi. Bu para, yaklaşık olarak 22 milyon 975 bin liraya tekabül ediyor.

Devlet başkanı arayarak tebrik etti

Devlet başkanı arayarak tebrik etti

Simanjiro bölgesinde bulunan Manyara’da taşları hükümete veren Laizer, “Yarın büyük parti var” diyerek mutluluğunu paylaştı.

Saniniu Laizer’i telefonla arayarak tebrik eden Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, “Bu küçük ölçekli madencilerin yararı ve ayrıca Tanzanya'nın zenginliğini kanıtlıyor” cümlesini kullandı.

Dünyanın en değerli taşları arasında

Dünyanın en değerli taşları arasında

Laizer’den önce şimdiye kadar Tanzanya'da bulunan en büyük tanzanit taşı 3,3 kilogramdı. Sadece Tanzanya’da çıkarılan tanzanit taşı, koyu mor-mavi renklerine sahip.

Dünyanın en nadir değerli taşları arasında yer alan tanzanit madenlerinin 20 yıl içinde tamamen tükenebileceği ifade ediliyor.

İneklerine bakmaya devam edecek

İneklerine bakmaya devam edecek

Laizer, kazandığı devasa ödülün ardından şunları söyledi:

“Bir alışveriş merkezi ve okul inşa etmek istiyorum. Bu okulu evimin yanına yapmak istiyorum. Buralarda çocuklarını okula götürmeye parası yetmeyen çok sayıda fakir insan var. Ben eğitimli değilim ama işlerin profesyonel bir şekilde yürütülmesini seviyorum. Bu yüzden çocuklarımın işi profesyonelce yürütmesini istiyorum”

Eski yaşam tarzını terk etmeyeceğini belirten Laizer, sayıları 2 bini bulan ineklerine bakmaya devam edecek. Laizer'ın dört eşinin yanı sıra, 30'un üzerinde çocuğu var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
25
14
8
7
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dmttt

biz bulsak bırak ödülü bir de üstüne vergi veririz..

hankrtpe

2000 inek doğru mu okudum Ulan burada 100 tane ineği olan kendi imparatorluğunu ilan ediyor zenginli ile Tanzanya bizi kıskanıyor vay mk

aprek

Ya bırak vibranyum di mi bu? Yemeyin bizi. Hadi kara panter çıksın da artık meydana şenlensin Dünya.