Görüş Bildir
Haberler
Taksimetre Protestosunu Bakanlık Bitirdi

Taksimetre Protestosunu Bakanlık Bitirdi

Taksimetre Protestosunu Bakanlık Bitirdi

İstanbul'da taksimetrelerini ayarlamayarak zammı protesto eden taksicileri bakanlık uyardı. Ölçü kanununa göre 1767 TL ceza kesebileceklerini belirten Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı yetkililerinin uyarısının ardından taksiciler yüzde 5'lik zammı uygulamaya başladı.

İstanbullu Taksi esnafı kilometre ücretine yapılan yüzde 5’lik zamdan şikayetçi olduğu için taksimetrelerini ayarlatmayarak zammı protesto etti. Yüzde 5’lik zammı yapmayarak hem İstanbullu’ya jest yapan hem de az zammı protesto eden taksicilere uyarı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık taksicilere eğer taksimetrenizi ayarlatmazsanız 1767 lira ceza keseceğiz dedi. Bunun üzerine taksiciler taksi metrelerini ayarlatmaya başladı.

İLGİLİ HABERTaksi kilometre ücretlerine son 6 yılda yüzde 50 zam

Sozcu.com.tr’ye konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur kendilerine yetersiz gelen zammın ardından taksimetrelerin ayarlanmaması yönünde üyelerine telkinde bulunduklarını belirterek, “Taksimetrelerin bozuk olmadığını anlaştırmak için üyelerimize muayene yaptırdık fakat tarifeyi ayarlatmadık. İstanbulluya jest olsun dedik ve tepkimizi dile getirdik. Fakat daha sonra bakanlıktan beni arayarak ölçüler kanunua göre 1767 TL para cezası olduğunu söylediler ve biz üyelerimize ayarlamayı yaptırdık” ifadelerini kullandı. Uğur, “Zam kararına tepkimiz devam edecek. Belediyemiz de mağdur olmamızı istemiyor” diye konuştu.

İLGİLİ HABERTaksi ücretlerine zam

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın