Görüş Bildir
Haberler
Taha Akgül Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında? Milli Güreşçimiz Taha Akgül Tokyo'da Final Şansını Kaybetti!

Taha Akgül Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında? Milli Güreşçimiz Taha Akgül Tokyo'da Final Şansını Kaybetti!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin madalya umudu olan milli güreşci Taha Akgül, çeyrek finalde yenilerek final şansını yitirdi. 2016 Olimpiyatlarında ülkemize tek altın madalyasını getiren milli güreşçimiz Taha Akgül, üst üste ikinci olimpiyat altın madalyası için mindere çıkıyor. Pekİ, Taha Akgün kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taha Akgül Tokyo'da Final Şansını Kaybetti!

Taha Akgül Tokyo'da Final Şansını Kaybetti!

Taha Akgül, Makuhari Messe'de erkekler serbest stil 125 kiloda ABD'li Gable Dan Steveson ile karşılaştı. Etkisiz bir oyun sergileyen Taha Akgül ilk yarıyı 2-0 geride geçti. İkinci devrede de rakibin hücumlarını bertaraf edemeyen milli güreşçi, karşılaşmada 8-0 mağlup ayrıldı.

Rio 2016'da altın madalya kazanan Taha Akgül, ABD'li güreşçinin finale çıkması halinde repesaj hakkı elde edecek.

Taha Akgül Kimdir?

Taha Akgül Kimdir?
  • Taha Akgül, 22 Kasım 1990 tarihinde Sivas'ta dünyaya geldi. Halen Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Akgül, güreşe 14 yaşında başlamıştır.

  • 6 sene boyunca Sivas Güreş Eğitim Merkezi'nde eğitim alan Akgül, 2008 senesinde İzmir'e yerleşti ve 9 Eylül Üniversitesi'nde Türkçe okumaya başladı. Burada Milli Takım antrenörüyle tanıştıktan sonra hayatı değişti ve daha profesyonel eğitim almaya başladı.

  • Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi adına güreşmeye başladı ve 2009 senesinde gençlerde Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarısından sonra dikkat çekti ve Milli Takım'a çağırıldı.

  • 2011 senesinde Ankara Aski'ye transfer oldu.

  • 2012 senesinde 40. kez düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda altın madalya kazandı.

  • 2014 senesinde Taşkent, Özbekistan'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda birinci olarak yine altın madalya kazandı.

  • 7-12 Eylül 2015 tarihleri arasında Las Vegas'ta düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası finalinde Azerbaycanlı rakibi Jamaladdin Magomedov'u 62 saniyede sayı tuşuyla (10-0) yenerek, tekrar altın madalya kazandı.

  • Akgül, 2015 Avrupa Oyunları'nda serbest stil 125 kiloda bir kez daha altın madalya kazandı.

  • 20 Ağustos 2016 tarihinde Rio Olimpiyatları'nda Taha Akgül, 125 kiloda finalde İranlı rakibini 3-1 mağlup etti ve altın madalya kazandı. Böylece Olimpiyat Şampiyonu unvanını kazandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın