Görüş Bildir
Haberler
Suudi Yetkili: 'Bizim Erdoğan'a İhtiyacımızdan Çok Onun Bize İhtiyacı Var'

etiket Suudi Yetkili: 'Bizim Erdoğan'a İhtiyacımızdan Çok Onun Bize İhtiyacı Var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ile ilgili konuşan Suudi yetkililer, 'Bizim ona ihtiyacımızdan daha çok onun bize ihtiyacı var ve bize gelen de o.' açıklaması yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalabalık bir heyetle gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ziyaretinde hem Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud hem de Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmüştü.

Ziyaretin, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın davasının Suudi makamlara devredilmesinden sadece üç hafta sonra yapılması da dikkat çekmişti.

Kaşıkçı cinayetinden hiç söz edilmedi

Kaşıkçı cinayetinden hiç söz edilmedi

Ziyaretin ardından The Guardian’ın Ortadoğu muhabiri Martin Chulov bir yazı kaleme aldı. “Erdoğan, Riyad ile ticareti güçlendirmeye çalışırken Kaşıkçı’nın adı geçmiyor” isimli analizde şu ifadeler yer aldı:

“Geçtiğimiz üç yıl boyunca Erdoğan’ın ve Suudi Veliaht Prens Selman’ın aynı odada bulunması dahi düşünülemezdi fakat cuma günü Cidde’de her ikisi de yeni bir başlangıcın sinyalini vermeye çalıştı.”

Chulov analizinde Ankara ile Riyad arasındaki en büyük anlaşmazlığın sebebi olan Kaşıkçı cinayetinden hiç söz edilmediğine vurgu yaptı ve Erdoğan’ın “rakibinin” sarayında olmaktan memnun gözüktüğünü, Veliaht Prens Selman’ın ise “ödül kazanan” birinin bakışlarına sahip olduğunu belirtti.

“Erdoğan’ın bize daha çok ihtiyacı var”

“Erdoğan’ın bize daha çok ihtiyacı var”

Analizde bir Suudi yetkilinin şu ifadeleri kullandığı da belirtildi:

“Bizim ona ihtiyacımızdan daha çok onun bize ihtiyacı var ve bize seyahat eden de o. Bu duruşu ona milyarlarca dolarlık gelir kaybına mal oldu. Bu nedenle herhangi bir ticaret bizim şartlarımıza göre olacak.”

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
155
118
40
19
15
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ek

Bi arap t**ağı yalamadığımız kalmıştı

Onur Özdemir

Resmen diyorki sıçtınız oğlum.

Koray

yönetilemiyoruz ne içeride ne dışarıda.