Görüş Bildir
Haberler
Süte Su Katmak Bunların Yanında Çok Masum Kalıyor! Akıllara Durgunluk Veren Gıda Hileleri

etiket Süte Su Katmak Bunların Yanında Çok Masum Kalıyor! Akıllara Durgunluk Veren Gıda Hileleri

R.G.
31.05.2021 - 15:54

Meğer süte su katan insanlar ne kadar masummuş! Kıymetlerini bilemedik!

1. Baharat alırken dikkat!

1. Baharat alırken dikkat!

Baharatlar küçük taneli oldukları için renk ve şekil bakımından taklit edilmesi oldukça kolay. Miktarı arttırmak için başvurulan hileler çoğunlukla karabiber ve kırmızı biberde yoğunlaşıyor. Öğütülmüş karabibere galeta unu veya toprak katılabilirken kırmızı bibere kiremit tozunun renk olarak birebir uyduğunu söylesek siz ne demek istediğimizi anlarsınız sanırım!

2. 5 kavanozu 100 lira olan bal, bal değildir!

2. 5 kavanozu 100 lira olan bal, bal değildir!

Bal üretimi nasıl olur bilir misiniz, bilmem! Ama tek bir kovandan bazen sadece 1 kavanoz zar zor bal alındığı için bal üretimi oldukça meşakkatlidir. Bu sebeple ucuz bir bal gördüğünüzde içine farklı maddeler katıldığını düşünebilirsiniz. Balın miktarını arttırmak için en çok kullanılan yöntem ise mısır ve glikoz şurupları. Bir miktar balın içine mısır şurubu ve renklendiriciler eklenerek kavanozlarca bal üretilebilir maalesef! Gerçek balı anlamak için ise şu ipucunu verelim: İşlem görmemiş bal zamanla durduğu kavanozda şekerlenir, katılaşırken işlem görmüş bal ilk günkü gibi durmaya devam eder.

3. Gıda hilesinde bir numara: Süt ve süt ürünleri

3. Gıda hilesinde bir numara: Süt ve süt ürünleri

Süt ve süt ürünleri en çok gıda hilelerine başvurulan ürün listesinde bir numara olmaya aday. Yoğurttan tutun eritme peynirine kadar birçok ürün gıda hilelerinden nasibini alıyor. Yoğurda kıvam vermek için nişasta ve un katılırken tarihi geçmiş peynirler işlemden geçerek eritme peyniri olarak tekrar raflarda yerini alabiliyor. Süt ise domuz gibi hayvanların kemiklerinin kaynatılmasından elde edilen jelatin ile renk ve kıvam alıyor.

4. Dana eti ol(may)an şarküteri ürünleri!

4. Dana eti ol(may)an şarküteri ürünleri!

Uğur Dündar sayesinde tüm Türkiye'nin aşina olduğu bir hiledir sucuk gibi şarküteri ürünlerine dana eti yerine farklı hayvanların etini katmak. Özellikle at ve eşek eti eklenmiş şarküteri ürünü tüketmek istemiyorsanız çok dikkatli olmanızı öneririz.

5. Tereyağı ve patates ilişkisi

5. Tereyağı ve patates ilişkisi

Hababam Sınıfı serisinde İnek Şaban'a köy tereyağı yerine patates püresi verildiğini hatırlıyorsunuz, öyle değil mi? Tabii tamamen patates püresi satmak yerine içine biraz tereyağı ve bitkisel yağ eklerseniz daha inandırıcı durabilir!

6. Ah baklava!

6. Ah baklava!

Gıda hilelerinden nasibini alan bir diğer ürün ise baklava. Baklava şerbetine glikoz şurubu katıldığını bilenler vardır elbet ancak bizim bahsedeceğimiz hile bu kez içine konulan kuruyemişlerle ilgili. Antep fıstıklı baklava yerken bezelye ya da yeşile boyanmış yer fıstığı, cevizli baklavada ise galeta unu yeme ihtimaliniz olduğunu biliyor muydunuz?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
244
80
52
20
19
19
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Baştan aşağı hile hurda yalan dolan. Sikeyim anasını ne boktan bir döneme denk geldik be...

SELENA

bunları yapanlar gece rahat bir gönülle kafalarını yastığa koyup uyuyorlarsa onların uykusunu s***m

T C Ahmet Yılmaz

ee ne demisler boyle göte böyle tarak .